Global Marketing

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 87
  • Published : April 10, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 1—The Global Marketing Imperative

TRUE/FALSE

1.International marketing is much more than the science and art of business; it includes economics, anthropology, cultural studies, geography, history, languages, jurisprudence, statistics, demographics, and many other fields.

ANS:TPTS:1DIF:ModerateREF:p. 4
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

2.The major foundation of the international marketing process is the planning and conducting of transactions across national borders to create exchanges that satisfy the objectives of stakeholders and society.

ANS:TPTS:1DIF:EasyREF:p. 4
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

3.International marketing is a tool used to focus on improvement of one's present position and retain the basic marketing tenets of "value" and "exchange".

ANS:TPTS:1DIF:EasyREF:p. 5
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

4.To achieve success in the art of international marketing, it is necessary to be firmly grounded in its technological aspects.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 6
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

5.World trade has assumed an importance heretofore unknown to the global community, and, as a result, many countries and firms have found it highly desirable to become major participants in international marketing.

ANS:TPTS:1DIF:ModerateREF:p. 7
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

6.World trade has forged a network of global linkages that bind countries together and were first recognized during the rebuilding of Europe after WWII.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 8
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model Strategy | R&D Knowledge of general business functions

7.Due to ongoing global technological innovation in marketing, products are distributed at a higher cost.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 9
NAT:AACSB Technology | CB&E Model Creativity | R&D Knowledge of general business functions

8.Today, the United States' two-way trade with Europe reflects over 200 years of history as trading partners and still represents the number one trading alliance the U.S. has with any region.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 10
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

9.The effect of closer global linkages on the economics of countries has been dramatic.

ANS:TPTS:1DIF:ModerateREF:p. 10
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

10.Currency flows and exchange rates have a greater effect on trade than do government monetary policies.

ANS:TPTS:1DIF:ModerateREF:p. 10-11
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

11.Policymakers restrict the impact of global trade and financial flows by eliminating tariffs and quotas.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 11
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Managing administration & control

12.Firms that operate in the United States (domestic only) pay significantly higher wages than international firms.

ANS:FPTS:1DIF:ModerateREF:p. 12
NAT:AACSB Reflective Thinking | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

13.Many firms do not participate in the global market because they feel international marketing should only be carried out by large, multinational corporations.

ANS:TPTS:1DIF:ModerateREF:p. 12
NAT:AACSB Analytic | CB&E Model International perspective | R&D Knowledge of general business functions

14....
tracking img