Hispanic and Latino Americans and Market Segment Research

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 228
  • Published : October 24, 2013
Open Document
Text Preview

Multiple Choice Questions

1. Key aspects of Proctor & Gamble's My Black is Beautiful campaign included ____.  A. a 12-page advertorial in Essence magazine
B. a My Black is Beautiful conversation tour in various U.S. locations C. a web site that provides a forum for discussion and provides ongoing initiatives information D. grants to community-based organizations related to health and education of black women E. all of the above

2.A segment of a larger culture whose members share distinguishing values and patterns of behavior is known as a(n) _____.
A)market segment
B)subculture
C)ethnic group
D)reference group
E)subgroup

Answer: B Page: 158 Difficulty: moderate

3.Many companies develop special marketing mixes for a segment of a larger culture whose members share distinguishing values and patterns of behavior. These segments are known as _____.
A)subsegments
B)subgroups
C)secondary markets
D)subcultures
E)reference groups

Answer: D Page: 158 Difficulty: moderate

4.The degree to which an individual behaves in a manner unique to a subculture depends on _____.
A)the extent to which the individual identifies with that subculture
B)how long the individual has been in this country
C)the age of the individual
D)the education of the individual
E)the extent to which others in that subculture accept that individual

Answer: A Page: 158 Difficulty: moderate

5.Which of the following are bases for subcultures in the United States?
A)ethnic groups
B)religions
C)geographic areas
D)generations
E)all of the above

Answer: E Page: 159 Difficulty: easy

6.Which of the following are the most commonly described subcultures?
A)ethnic groups
B)religions
C)generations
D)genders
E)geographic areas

Answer: A Page: 159 Difficulty: moderate

7.Which of the following statements is FALSE regarding subcultures in the United States?
A)The degree to which an individual behaves in a manner unique to a subculture depends on the extent to which the individual identifies with that subculture.
B)Religious groups are the most commonly described subcultures.
C)We are all members of several subcultures.
D)There are very large variations within each subculture.
E)Generations also function like subcultures.

Answer: B Page: 158-159 Difficulty: moderate

8. By 2030, what percentage of the U.S. population will be made up of non-European ethnic groups?  A. 80
B. 36
C. 44
D. 25
E. 55

9. The U.S. Census overall projections of ethnic subculture size understate the importance of ethnic groups to specific _____.  A. people
B. points in history
C. geographic regions
D. languages
E. none of the above
10._____ subcultures are defined as those whose members' unique shared behaviors are based on a common racial, language, or national background.
A)Ethnic
B)Racial
C)Religious
D)Gender
E)Geographic

Answer: A Page: 160 Difficulty: moderate

11.Which of the following is the largest ethnic subculture in the United States?
A)African American
B)Hispanic
C)Asian/Pacific Islander
D)Native American
E)Caribbean

Answer: B Page: 161 Difficulty: moderate

12.The relatively faster growth rate of non-European groups in the United States is due to their _____.
A)higher birthrates
B)greater immigration
C)lower death rates
D)a and b
E)a, b, and c

Answer: D Page: 161 Difficulty: moderate

13.Which of the following was the source of the most immigrants into the United States in 2003?
A)Asia
B)Mexico
C)Europe
D)Central/South America
E)Africa

Answer: A Page: 161 Difficulty: hard

14.Which of the following statements is true regarding ethnic subcultures?
A)European ethnic groups constitute a significant and growing part of the...