Autonomic Nervous System and Obj

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 752
  • Published : February 28, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 9
Motivation and Emotion

MULTIPLE CHOICE

1.Motives activate behavior and propel the organism
a.|to flee.|c.|toward goals.|
b.|to respond.|d.|to drives.|

ANS:CDIF:2REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

2.The study of motivation is an attempt to understand __________ a behavior occurs. a.|why|c.|when|
b.|how|d.|all of these|

ANS:ADIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: FactualNOT:BTC

3.Psychologists define hypothetical states that activate behavior and propel one towards goals as a.|needs.|c.|drives.|
b.|motives.|d.|incentives.|

ANS:BDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

4.Motives are described as hypothetical states because
a.|they cannot be seen or measured directly.|
b.|they cannot be measured.|
c.|there is no theory of motivation.|
d.|they are questionable.|

ANS:ADIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

5.The study of motivation is complex because it cannot be directly observed, only a.|inferred from behavior.|c.|assumed to exist.|
b.|compared with other behavioral forces.|d.|subjectively viewed.|

ANS:ADIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

6.Motives can take the form of
a.|needs, drives, and incentives.|c.|stimuli, events, and actions.| b.|requirements, desires, and impulses.|d.|both a and b|

ANS:ADIF:2REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

7.Examples of physiological needs are
a.|oxygen, food, water and proper temperature.|
b.|love, esteem and finances.|
c.|waste elimination.|
d.|both a and c|

ANS:DDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

8.Motives are believed to give rise to
a.|incentives.|c.|behavior.|
b.|drives.|d.|needs.|

ANS:CDIF:3REF:9-188OBJ:1
KEY:WWWMSC:TYPE: Factual

9.Needs can be described as
a.|physiological and psychological.|c.|psychological and spiritual.| b.|physiological and biological.|d.|permanent states.|

ANS:ADIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

10.Physiological needs must be met
a.|by caretakers.|c.|in order to be happy.|
b.|by the environment.|d.|in order to survive.|

ANS:DDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

11.An animal has requirements to eat and drink. A species must reproduce. Behavior is organized to maintain the proper temperature. These are all examples of a.|learned behavior.|c.|survival needs.|

b.|unconscious motives.|d.|preferences.|

ANS:CDIF:2REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

12.Psychological needs are generally based upon
a.|biological needs.|c.|learning experiences.|
b.|inner weaknesses.|d.|reflexes.|

ANS:CDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: FactualNOT:BTC

13.One child takes great pride in academic accomplishments. Another child takes great pride in pleasing her parents. These are examples of the influence of __________ on psychological needs. a.|survival|c.|learning|

b.|intelligence|d.|biology|

ANS:CDIF:2REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Applied

14.Needs give rise to
a.|pleasure.|c.|drives.|
b.|pain.|d.|experience.|

ANS:CDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Factual

15.Hunger is to _______ as food deprivation is to _______. a.|desire; motive|c.|incentive; drive|
b.|drive; need|d.|motive; desire|

ANS:BDIF:3REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

16.A need for approval may cause an individual to
a.|withdraw from others.|c.|seek to please others.|
b.|fear rejection.|d.|go without food.|

ANS:CDIF:2REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Applied

17.Good grades serve as a(n) _______ for studying.
a.|incentive|c.|stimulus|
b.|drive|d.|requirement|

ANS:ADIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Applied

18.__________ will lead to higher or greater levels of drive. a.|Basic needs|c.|Deprivation|
b.|Environmental conditions|d.|Need gratification|

ANS:CDIF:1REF:9-188OBJ:1
MSC:TYPE: Conceptual

19.A high need for achievement would drive a person to...
tracking img