Preview

Fair Value

Good Essays
Open Document
Open Document
3876 Words
Grammar
Grammar
Plagiarism
Plagiarism
Writing
Writing
Score
Score
Fair Value
Exhibit 1

1. (Exhibit 1: Total Product) Between points A and B the marginal product of labor is:
A) increasing.
B) zero.
C) falling.
D) infinite.

Ans: C

Exhibit 2: Total Product and Marginal Product |

Labor per Day | Total Products (units per period) | 0 | 0.0 | 1 | 1.0 | 2 | 3.0 | 3 | 7.0 | 4 | 9.0 | 5 | 10.0 | 6 | 10.7 | 7 | 11.0 | 8 | 10.5 |
2. (Exhibit 2: Total Product and Marginal Product) The marginal product of the second worker is:
A) 1.0.
B) 1.5.
C) 2.0.
D) 3.0.

Ans: C

3. Marginal product:
A) can never increase.
B) can only be falling.
C) can be less than zero.
D) never equals average product.

Ans: C

Exhibit 3

4. (Exhibit 3: Short-Run Costs) Curve A is the _______ cost curve.
A) average total
B) average variable
C) marginal
D) total

Ans: C

Exhibit 4

5. (Exhibit 4: A Firm 's Cost Curves) The curve labeled V represents the firm 's _______ curve.
A) total cost
B) average total cost
C) marginal cost
D) average variable cost

Exhibit 5

| | 6. | (Exhibit 5: The Market for Carrots) If demand is D1, the price of carrots will be _______ cents, the quantity demanded will be _______ , and the quantity supplied will be _______ . | A) | 20; 100; 90 | B) | 20; 100; 100 | C) | 30; 160;160 | D) | 30; 100; 160 | Ans: | B |

Exhibit 6

| | 7. | (Exhibit 6: Total Revenue and Cost) The most profitable level of output occurs at quantity: | A) | F. | B) | K. | C) | L. | D) | M. | Ans: | D |

Exhibit 7

| | 8. | (Exhibit 7: Total Revenue, Total Costs, and Economic Profit) Total revenue and total cost are equal at approximately _______ pounds and $_______ . | A) | 2,000; 1,400 | B) | 5,000; 1,600 | C) | 10,000; 2,800 | D) | 15,000,2,800 | Ans: | C |

| | 9. | (Exhibit 7: Total Revenue, Total Costs, and Economic Profit) Total revenue and total cost are equal at

You May Also Find These Documents Helpful

  • Good Essays

    Joe Fixit has an appliance repair business. He has more business than he can handle and wants to hire another repair person. Joe estimates that three appliances can be repaired each hour by a qualified person. Joe bills out labor at $45 per hour, but he stipulates that the minimum charge for appliance repair estimates is $30 plus parts. What is the marginal revenue product of a qualified repair person?…

    • 19531 Words
    • 63 Pages
    Good Essays
  • Good Essays

    Egt1 Task 1

    • 694 Words
    • 3 Pages

    The total revenue, TR, is the overall amount of all sources of a business’s income. It consists of total sales or profit, over a period of time. The TR can be calculated by taking the price and multiplying it by the quantity. For example, if a business decides to retail another product and the total revenue does increase, thus the marginal revenue would be greater than zero. However, if the business decides to sell another product and the marginal revenue is zero, then there would not be any changes to the total revenue.…

    • 694 Words
    • 3 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    MAT 540 Week 2 Quiz

    • 1180 Words
    • 6 Pages

    The indicator that results in total revenues being equal to total cost is called the…

    • 1180 Words
    • 6 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    CH 11 12 13 DIAGRAM

    • 351 Words
    • 2 Pages

    Consider the situation shown in the table and Figure 10.2 (above). The Marginal Revenue Product (MRP) of the 4th worker is $__________ . 2…

    • 351 Words
    • 2 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    3. Review the Financial Statements: Balance Sheet from Section 9, Lesson 2 of this course. Use the…

    • 573 Words
    • 3 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    Revenue. Revenue includes net sales, cost of goods sold, and gross profit. Gross profit continues to grow at 30.4% with .23%/ $4,900 from year 12 to 13, and .93%/ $19,600 from year 13 to 14. Net sales also showed the same growth at 100%. The company expects continued growth over the next three years and according to the trend analysis, has the ability to do so. This demonstrates the company’s ability to keep overhead under control and maintain constant margin in relation to sales, consistent year after year. The expenses are variable in relation to the sales. Higher gross sales leads to higher operating income available to service debt in the form of interest payments.…

    • 1596 Words
    • 6 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    test 4

    • 1357 Words
    • 14 Pages

    If capital is fixed at two units, what is the marginal product of the fourth unit of labor?…

    • 1357 Words
    • 14 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Problem Set 3 PDF

    • 453 Words
    • 6 Pages

    *The business operates at the minimum average total cost (ATC), which at $7.50 is equal…

    • 453 Words
    • 6 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    1. (16 points) Suppose a firm has a production function given by Q = L1/2K1/2. Therefore,…

    • 851 Words
    • 4 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    41) You operate a car detailing business with a fixed amount of machinery (capital), but you have recently altered the number of workers that you employ per hour. Three employees can generate an average product of 4 cars per person in each hour, and five employees can generate an average product of 3 cars per person in each hour. What is the marginal product of labor as you increase the labor from three to five employees?…

    • 699 Words
    • 3 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    Homework6b

    • 344 Words
    • 3 Pages

    (a) (10 Points) Do the two production functions in Problem 1 obey the law of diminishing returns?…

    • 344 Words
    • 3 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    | The indicator that results in total revenues being equal to total cost is called theAnswer…

    • 2128 Words
    • 9 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    MAT 540 Quiz 1

    • 1771 Words
    • 8 Pages

    The indicator that results in total revenues being equal to total cost is called the…

    • 1771 Words
    • 8 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    A1. Total revenue (TR) to total cost (TC) is cost, which is calculated using total revenue minus the total cost, (TR-TC). As each unit is produced, the total cost increases in addition to the total revenue. Yet, at some point in the production of the additional units, the total revenue will exceed the total cost. When it reaches that point, it becomes a loss. The point when profit maximization is the largest is bolded in the table below.…

    • 912 Words
    • 4 Pages
    Good Essays