Understanding the Scm

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 194
  • Published : February 12, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 1
Understanding the Supply Chain

True/False

1. A supply chain includes only the organizations directly involved in supplying components needed for manufacturing. Answer: False
Difficulty: Moderate

2. A supply chain consists of all parties involved, directly or indirectly, in fulfilling a customer request. Answer: True
Difficulty: Moderate

3. A supply chain could be more accurately described as a supply network or supply web. Answer: True
Difficulty: Moderate

4. The objective of every supply chain is to maximize the overall value generated. Answer: True
Difficulty: Easy

5. The objective of every supply chain is to maximize the value generated for the manufacturing component of the supply chain. Answer: False
Difficulty: Moderate

6. Every supply chain must include all 5 stages.
Answer: False
Difficulty: Easy

7. The cycle view of a supply chain holds that the processes in a supply chain are divided into a series of activities performed at the interface between successive stages. Answer: True
Difficulty: Moderate

8. The cycle view of a supply chain holds that the processes in a supply chain are divided into 2 categories depending on whether they are initiated in response to or in anticipation of customer orders. Answer: False

Difficulty: Moderate

9. The push/pull view of a supply chain holds that the processes in a supply chain are divided into 2 categories depending on whether they are initiated in response to or in anticipation of customer orders. Answer: True

Difficulty: Easy

10. The push/pull view of a supply chain holds that the processes in a supply chain are divided into a series of activities performed at the interface between successive stages. Answer: False

Difficulty: Easy

11. The objective of the customer arrival process is to maximize the conversion of customer arrivals to customer orders. Answer: True
Difficulty: Moderate

12. The objective of the customer arrival process is to ensure that orders are quickly and accurately entered and communicated to other affected supply chain processes. Answer: False
Difficulty: Moderate

13. The objective of customer order entry is to ensure that orders are quickly and accurately entered and communicated to other affected supply chain processes. Answer: True
Difficulty: Moderate

14. The objective of customer order entry is to maintain a record of product receipt and complete payment. Answer: False
Difficulty: Hard

15. The replenishment cycle occurs at the retailer/distributor interface. Answer: True
Difficulty: Hard

16. The replenishment cycle occurs at the distributor/manufacturer interface. Answer: False
Difficulty: Hard

17. The replenishment cycle is initiated when a supermarket runs out of stock of a particular item. Answer: True
Difficulty: Hard

18. The replenishment cycle is initiated when customers load items intended for purchase into their carts. Answer: False
Difficulty: Hard

19. The manufacturing cycle occurs at the distributor/manufacturer interface. Answer: True
Difficulty: Moderate

20. The manufacturing cycle occurs at the manufacturer/supplier interface. Answer: False
Difficulty: Moderate

21. The production scheduling process in the manufacturing cycle is similar to the order entry process in the replenishment cycle. Answer: True
Difficulty: Hard

22. The production scheduling process in the manufacturing cycle is similar to the order fulfillment process in the replenishment cycle. Answer: False
Difficulty: Hard

23. The procurement cycle occurs at the manufacturer/supplier interface. Answer: True...
tracking img