Supply Chain Management Study Questions

Topics: Supply chain management, Management, Supply chain Pages: 15 (2681 words) Published: April 13, 2012
Chapter 1Introduction to Operations and Supply Chain Management

TRUE/FALSE

1. Every organization has an operations function.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Easy
Keywords: organization, operations, function

2. Most organizations function as part of a larger supply chain.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Easy
Keywords: organization, supply, chain, supply chain

3. The supply chain is a network of manufacturers and service providers that work together to convert and move goods from the raw materials stage to the end user.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Easy
Keywords: organization, supply, chain, network

4. To participate in a supply chain, a firm must actually handle the physical goods at some point.
Answer: False
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Moderate
Keywords: decision, supply, chain, operations

5. Information and materials are two examples of inputs to the transformation process.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Easy
Keywords: information, materials, input, transformation
AACSB: Communication

6. In general, operations management activities are information and decision intensive.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Moderate
Keywords: information, decision, operations, management

7. Of the three flows linking organizations in a supply chain, information and monetary flows always move upstream and physical flows always move downstream.
Answer: False
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Moderate
Keywords: information, monetary, information, flows, supply, chain
AACSB: Communication

8. A second tier supplier is downstream from a first tier supplier in the supply chain.
Answer: False
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Moderate
Keywords: downstream, supply, chain, tier

9. Most of the participants in a supply chain are both suppliers and customers.
Answer: True
Reference: Why Study Operations and Supply Chain Management?
Difficulty: Moderate
Keywords: supply, chain, supplier, customer

10. Electronic commerce refers to the use of information technology solutions to automate business transactions.
Answer: True
Reference: Important Trends
Difficulty: Easy
Keywords: electronic, commerce, e-commerce, information, technology
AACSB: Use of Information Technology

11. The drive for efficiency has decreased the level of globalization in the world economy over the last twenty years.
Answer: False
Reference: Important Trends
Difficulty: Moderate
Keywords: globalization

12. E-commerce is the component of a supply chain that is the most susceptible to breakdown.
Answer: False
Reference: Important Trends
Difficulty: Moderate
Keywords: e-commerce, electronic, commerce, supply, chain
AACSB: Use of Information Technology

13. To avoid supply chain problems, firms must manage relationships with their downstream suppliers as well as their upstream customers.
Answer: False
Reference: Important Trends
Difficulty: Moderate
Keywords: customer, relationship, management, downstream, upstream

14. The educational society for resource management is called APICS.
Answer: True
Reference: Operations and Supply Chain Management and You
Difficulty: Moderate
Keywords: resource, management, APICS, society

15. . Transportation and warehousing are examples of logistics activities.
Answer: True
Reference: Operations and Supply Chain Management and You
Difficulty: Moderate
Keywords: logistics, transportation,...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Supply chain Management Essay
  • Essay on Supply Chain Management
  • Supply Chain Management of Dell Essay
  • Supply Chain Management in Mahindra Essay
  • SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Essay
  • Essay on supply chain management of Walmart
  • Essay about Sustainable Supply Chain Management
  • Essay on supply chain management

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free