Temp for Mcssrp

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 135
  • Published : March 2, 2013
Open Document
Text Preview
MT5007
Session 5: Profiting from Innovation | CLOSE |

|
Assessment Title :| Session 5: Profiting from Innovation| Number of Attempts :| 1 out of 1| Student Name :| HUYNH MINH THUONG| Duration :| 17m |
Start Date and Time :| 22-Feb-2013 09:37 PM| Total Marks :| 10 out of 16| | You can always view your assessment feedback by clicking on Usage/My Usage in the horizontal menu from the IVLE Workspace. |

|
|
Section 1|
| 1)  In Teece's framework of appropriability of the profits of innovation, a tight appropriability regime refers to the extent to which it is easy for imitators to circumvent legal and other protective measures and benefit from imitating an innovation.| True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| False|
Your Marks :| 0 out of 1|
|
 |
2)  According to Teece's framework, a firm should outsource a generic complementary asset even if it has more than sufficient resources to perform the activity in-house.| True|
False|
|
Your Answer :| False|
Correct Answer :| True|
Your Marks :| 0 out of 1|
|
 |
3)  As compared to the pre-paradigmatic phase, once a dominant design emerges and the focus is on incremental product improvement and process innovation, imitation becomes a greater threat to organizations.| True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| False|
Your Marks :| 0 out of 1|
|
 |
4)  The emergence of a dominant design shifts the focus of innovation from the creation of new product designs to manufacturing and production processes.  Consequently, scale economies and manufacturing costs decrease in importance in the post-paradigmatic phase, that is, after a dominant design has emerged.  | True|

False|
|
Your Answer :| False|
Correct Answer :| False|
Your Marks :| 1 out of 1|
|
 |
5)  Late entrants also possess some important advantages as compared to first movers-for instance they can observe the first mover and imitate its strategies, usually with lower levels of investment.| True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| True|
Your Marks :| 1 out of 1|
|
 |
6)  According to Teece's framework of sourcing, a firm should always in-source specialized and co-specialized complementary assets, even if there exist competitors and/or supplier firms that have better capabilities to perform the said task.| True|

False|
|
Your Answer :| False|
Correct Answer :| False|
Your Marks :| 1 out of 1|
|
 |
7)  The problem with specialized and co-specialized complementary assets is that a unilateral or bilateral dependence develops between the focal firm and its trading partners, and this dependence increases the likelihood that one firm to takes advantage of the other. | True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| True|
Your Marks :| 1 out of 1|
|
 |
8)  When a firm strategizes on how to acquire complementary assets and diffuse an innovation, it need pay more attention to generic complementary assets than to specialized complementary assets.| True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| False|
Your Marks :| 0 out of 1|
|
 |
9)  The risk of expropriation hazard is greater for a firm if it possesses a specialized complementary asset, rather than in the case where both the firm and its partner have invested in specialized complementary assets to work with each other.| True|

False|
|
Your Answer :| False|
Correct Answer :| True|
Your Marks :| 0 out of 1|
|
 |
10)  In weak appropriability environments where innovations are difficult to protect from innovation, a firm must rely on other tactics such as scale economies, switching costs etc in order to preserve its competitive advantage.| True|

False|
|
Your Answer :| True|
Correct Answer :| True|
Your Marks :| 1 out of 1|
|
 ...
tracking img