Gmat?

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 492
  • Published : April 30, 2011
Open Document
Text Preview
A.T. Kearney Ltda.
Rua Joaquim Floriano 72, conjunto 201 04534-000 São Paulo – SP – Brazil

Name: ____________________________________________________________

__________ Phone: _____________________________ College: ____________________________ Graduation Date (mm/yy): ____________ e-mail:_______________________________ Course:______________________________

Test Duration: 45 minutes
Mathematics
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 A A A A A A A A A A A A A A A B B B B B B B B B B B B B B B C C C C C C C C C C C C C C C D D D D D D D D D D D D D D D E E E E E E E E E E E E E E E 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 A A A A A A A A A A

English
B B B B B B B B B B C C C C C C C C C C D D D D D D D D D D E E E E E E E E E E

Basic Instructions: 1. You can not use calculator. 2. Wrong answers do not cancel right answer. 3. Only answers in the answer sheet will be considered valid. 4. If there is erasure in the answer sheet, the answer will be annulled. 36/11208/dtp

Page 1

A.T. Kearney Ltda.
Rua Joaquim Floriano 72, conjunto 201 04534-000 São Paulo – SP – Brazil

Mathematics
1. Company C sells a line of 25 products with an average retail price of $1,200. If none of these products sells for less than $420, and exactly 10 of the products sell for less than $1,000, what is the greatest possible selling price of the most expensive product. a. $2,600 b. $3,900 c. $7,800 d. $11,800 e. $18,200 2. Ann and Bob drive separately to a meeting. Ann’s average driving speed is greater than Bob’s average driving speed by one-third of Bob’s average driving speed, and Ann drives twice as many miles as Bob. What is the ratio of the number of hours Ann spends driving to the meeting to the number of hours Bob spends driving to the meeting? a. 8:3 b. 3:2 c. 4:3 d. 2:3 e. 3:8 3. A sink contains exactly 12 liters of water. If water is drained from the sink until it holds exactly 6 liters of water less than the quantity drained away, how many liters of water were drained away? a. 2 b. 3 c. 4.5 d. 6 e. 9

36/11208/dtp

Page 2

A.T. Kearney Ltda.
Rua Joaquim Floriano 72, conjunto 201 04534-000 São Paulo – SP – Brazil

4. If a rectangle with width 49.872 inches and length 30.64 inches has an area that is 15 times the area of a certain square, which of the following is the closest approximation to the length, in inches, of a side of that square? a. 5 b. 10 c. 15 d. 20 e. 25 5. 5.005 divided by 2.002 is equal to: a. 2.5 b. 2.50025 c. 2.502 d. 2.5025 e. 2.05 6. The speed of a train pulling out of a station is given by the equation s = t2 + t, where s is the speed in kilometers per hour, and t is the time in seconds from when the train starts moving. The equation holds for all situations where 0 ≤ t ≤ 4. In kilometers per hour, what is the positive difference in the speed of the train 4 seconds after it starts moving compared to the speed 2 seconds after it starts moving? a. 0 b. 6 c. 14 d. 20 e. 38

36/11208/dtp

Page 3

A.T. Kearney Ltda.
Rua Joaquim Floriano 72, conjunto 201 04534-000 São Paulo – SP – Brazil

A

50

D

40

B

24 C

7. What is the perimeter of quadrilateral ABCD above? a. 106 b. 114 c. 120 d. 127 e. 136 8. If the product of the integers a, b, c, and d is 546, and if 1 < a < b < c < d, what is the value of b + c? a. 10 b. 14 c. 21 d. 185 e. 273 9. What is the ratio of the discounted price of an item to the list price? (1) The discounted price is $4 less than the list price. (2) The discounted price is 20 percent less than the list price. a. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient. b. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient. c. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient. d. EACH statement ALONE is sufficient. e. Statements (1) and (2) TOGETHER are NOT sufficient.

36/11208/dtp

Page 4

A.T. Kearney Ltda.
Rua Joaquim Floriano 72, conjunto 201 04534-000 São Paulo – SP – Brazil

10....
tracking img