Chap12 Ais

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 84
  • Published : September 20, 2011
Open Document
Text Preview
Chapter 12 test bank
TRUE OR FALSE.
1. Private industrial networks are the largest form of B2B e-commerce. ANS. TRUE
2. EDI systems are seller-side solutions.
ANS. FALSE
3. Net market places are growing at a faster rate than private industrial networks. ANS. TRUE
4. E-distributors typically operate in vertical markets.
ANS. FALSE
5. Exchanges tend to be biased toward the seller even though they are independently owned and presumably neutral. ANS. FALSE
6. Industry consortia are typically buyer-biased.
ANS. TRUE
7. Net marketplaces focus on continuous business process coordination between companies while private industrial networks are primarily transaction-based. ANS. FALSE
8. Industry consortia are usually owned collectively by the major firms participating in the consortia while private industrial networks usually created by a single sponsoring company. ANS. TRUE
9. Demand chain visibility is an element of collaborative commerce. ANS. TRUE
10.  The term B2B commerce refers to all types of computer-enabled inter-firm trade. ANS. TRUE
11.  Convist is an example of an:
a.  E-distributor
b. E-procurement company
c. Exchange
d. Consortia
ANS. D
12.  An ________ provides electronic catalogs that represent the products of thousands of direct manufacturers a. E-distributor
b. E-procurement company
c. Exchange
d. Consortia
ANS. A
13.  An ________ is an independently owned intermediary connecting hundreds of online suppliers offering millions of maintenance and repair products to business firms who pay fees to join the market. a. E-distributor

b. E-procurement company
c. Exchange
d. Consortia
ANS. B
14.  An ________ is an independently owned online marketplace that connects hundreds of supplier to potentially thousands of buyers in a dynamic, real-time environment. a. E-distributor
b. E-procurement company
c. Exchange
d. Consortia
ANS. C
15.  Which of the following was the first step in the development of B2B commerce? a. EDI
b. Automated order entry systems
c. Electronic storefronts
d. Private industrial networks
ANS. B
16.  In 2001, all forms of B2B commerce generated approximately $____ in revenues. a. $12.1 trillion
b. $11.6 trillion
c. $466 billion
d. $466 million
ANS. C
17.  The greatest increase in B2B e-commerce is expected to occur in the: a. Chemicals industry
b. Metals and mining industry
c. Motor vehicles and parts industry
d. Computer and telecommunications equipment industry
ANS. D
18.  Sheet metal purchased by an automobile manufacture for auto body production pursuant to a long-term written agreement is an example of: a. Direct goods
b. Indirect goods
c. MRO goods
d. Spot purchasing
ANS. A
19.  A ________ continuously links the activities of buying, making and moving products from suppliers to purchasing firms, as well as order entry systems. a. MRP system
b. ERP system
c. VCM system
d. SCM system
ANS. D
20.  An E-procurement net marketplace is sometimes referred to as a/an: a. One-to-many market
b. Many-to-many market
c. Many-to-few market
d. One-to-one market
ANS. B
21.  The market mechanism most commonly used by industrial consortia is: a. Auctions
b. RFPs/RFQs
c. Exchanges
d. Catalog aggregation
ANS. D
22.  ________ is another name for trans-organizational business process. a. Supply chain management
b. Collaborative commerce
c. B2B e-commerce
d. Value chain management
ANS. B
23.  All of the following statements about EDI are true except: a. EDI is a communication standard for sharing business documents b. Virtually all large firms have EDI systems
c. EDI systems generally have horizontal markets
d. EDI system are owned by buyers
ANS. C
24.  The second step in procurement process is to:
a. Negotiate price, credit terms, etc.
b. Qualify the seller and its products
c. Issue a purchase order
d. Ship the goods
ANS. B
25.  The majority of inter-firm trade involves:
a. Spot purchasing of direct goods
b. Contract purchasing of...
tracking img