Cat Exam Model Question Paper

Topics: Is-a, Has-a Pages: 153 (17474 words) Published: December 1, 2011
VERBAL ABILITY
Direction for questions 1 to 40: Each question gives a word following by four choices. From the choice, select the most suitable synonym (word which means the same) for the main word and mark its number as the answer.

1. ABSTRACT
(1) Peculiar
(2) Summary
(3) Normal
(4) Diagnostic
Answer: (2)

2. COMPLACENT
(1) Disappointed
(2) Evasive
(3) Satisfied
(4) Flimsy
Answer: (3)

3. Exterminate
(1) Evict
(2) Dissociate
(3) Accuse
(4) Annihilate
Answer: (4)

4. Famished
(1) Agricultural
(2) Hungry
(3) Prestigious
(4) Feasible
Answer: (2)

5. Umpteen
(1) Numerous
(2) Youthful
(3) Rainy
(4) Convergent
Answer: (1)

6. Ostensible
(1) Strong
(2) Desirable
(3) Apparent
(4) Fateful
Answer: (3)
7. Stalwart
(1) Watchful
(2) Sturdy
(3) Delicate
(4) Encomium
Answer: (2)

8. Munificence
(1) Animosity
(2) Exhilaration
(3) Generosity
(4) Co – operation
Answer: (3)

9. Ovation
(1) Applause
(2) Growth
(3) Abuse
(4) Attraction
Answer: (1)

10. Simulate
(1) Accumulate
(2) Smile
(3) Pretend
(4) Gamble
Answer: (3)

11. Abysmal
(1) Shameless
(2) Dangerous
(3) Profound
(4) Horrible
Answer: (3)

12. Bedlam
(1) Comfortable
(2) Fleshy
(3) Lament
(4) Tumult
Answer: (4)

13. Chagrin
(1) Current
(2) Annoyance
(3) Accuse
(4) Intoxicate
Answer: (2)

14. Dunk
(1) Douse
(2) Stale
(3) Wet
(4) Smell
Answer: (1)

15. Embargo
(1) Challenge
(2) Restraint
(3) Departure
(4) Quarrel
Answer: (2)

16. Fad
(1) Quick
(2) Vague
(3) Vogue
(4) Slow
Answer: (3)

17. Grotesque
(1) Bulky
(2) Murky
(3) Cumbersome
(4) Weird
Answer: (4)

18. Huckster
(1) Cheat
(2) Peddler
(3) Simulate
(4) Sweeper
Answer: (2)

19. Innocuous
(1) Inept
(2) Indomitable
(3) Harmless
(4) Indecent
Answer: (3)

20. Bizarre
(1) Bookish
(2) Odd
(3) Tasty
(4) Jubilant
Answer: (2)
21. Distraught
(1) Agitated
(2) Tranquil
(3) Rugged
(4) Uneven
Answer: (1)

22. Besmear
(1) Colour
(2) Add
(3) Sully
(4) Erase
Answer: (3)

23. Panacea
(1) Wonder
(2) Elixir
(3) Placebo
(4) Honey
Answer: (2)

24. Exacerbate
(1) Excoriate
(2) Eradicate
(3) Erupt
(4) Aggravate
Answer: (4)

25. Fumble
(1) Grope about
(2) Grumble
(3) Fall
(4) Falter
Answer: (1)

26. Lissome
(1) Pretty
(2) Petite
(3) Lithe
(4) Tiny
Answer: (3)

27. Palpable
(1) Visible
(2) Perceivable
(3) Audible
(4) Presentable
Answer: (2)
28. Quixotic
(1) Cowardly
(2) Rational
(3) Impractical
(4) Paradoxical
Answer: (3)

29. Palliate
(1) Alleviate
(2) Denude
(3) Mollify
(4) Approbate
Answer: (1)

30. Resilient
(1) Stretchable
(2) Spirited
(3) Rigid
(4) Buoyant
Answer: (4)

31. Taciturn
(1) Obstinate
(2) Introvert
(3) Uncommunicative
(4) Unapproachable
Answer: (3)

32. Vapid
(1) Insipid
(2) Inspiring
(3) Vacuous
(4) Lazy
Answer: (1)

33. Wry
(1) Shrunk
(2) Wiry
(3) Distorted
(4) Wrinkled
Answer: (3)

34. Zest
(1) Humor
(2) Keen interest
(3) Attitude
(4) Liking
Answer: (2)
35. Morbid
(1) Dry
(2) Ethereal
(3) Inflatable
(4) Macabre
Answer: (4)

36. Impetuous
(1) Cat like
(2) Rash
(3) Impertinent
(4) Jovial
Answer: (2)

37. Arraign
(1) Exonerate
(2) Initiate
(3) Accuse
(4) Impart
Answer: (3)

38. Apocryphal
(1) Huge
(2) Destructive
(3) Mythological
(4) Dubious
Answer: (4)

39. Niggardly
(1) Parsimonious
(2)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Accounting Final Exam Question Paper: Strayer University
  • Statistics: Model Question Paper
  • cats Research Paper
  • Exam Paper Model Answers S
  • Essay about Cat on a Hot Tin Roof Exam Question
  • Bsnl Exam Model Question Essay
  • Exam Questions Essay
  • Exam questions Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free