Business Data Networks and Security

Topics: IP address, Domain Name System, Subnetwork Pages: 17 (2552 words) Published: August 3, 2013
Business Data Networks and Security, 9e (Panko)
Chapter 9 TCP/IP Internetworking II

1) In IP subnet planning, having a large subnet part allows more hosts per subnet. Answer: FALSE

2) When the subnet part is made larger, the host part must be smaller. Answer: TRUE

3) If your subnet part is 8 bits long, you can have ________ subnets. A) 64
B) 128
C) 256
D) None of the above
Answer: D

4) In IP subnet planning, you need to have at least 130 subnets. How large should your subnet part be? A) 6
B) 7
C) 8
D) None of the above
Answer: B

5) Your firm has an 8-bit network part and an 8-bit subnet part. How many hosts can you have? A) 8
B) 16
C) 254
D) 65,534
Answer: D

6) You have a 20-bit network part and a 4-bit subnet part. How many hosts can you have per subnet? A) 14
B) 16
C) 256
D) None of the above
Answer: D

7) ________ is the processing of presenting external IP addresses that are different from internal IP addresses used within the firm. A) DNS
B) NAT
C) DHCP
D) None of the above
Answer: B

8) In NAT, the ________ creates new external source IP addresses and port numbers. A) router
B) firewall
C) source host
D) destination host
Answer: B

9) NAT operates transparently to the two hosts.
Answer: TRUE

10) NAT provides security.
Answer: TRUE

11) NAT enhances security by preventing ________.
A) sniffers from learning internal IP addresses
B) encryption
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: A

12) NAT can multiply the number of IP addresses available to the firm by over a thousand. Answer: TRUE

13) Private IP address ranges are only used within a firm.
Answer: TRUE

14) Which of the following can be used within a firm?
A) Private IP addresses.
B) Public IP addresses.
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: C

15) Which of the following is a private IP address range?
A) 10.x.x.x.
B) 128.171.x.x.
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: A

16) Which of the following is true about NAT?
A) It can enhance security.
B) It presents problems for some protocols.
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: C

17) NAT works automatically with all protocols.
Answer: FALSE

18) The domain name system ________.
A) is a way to find a host's IP addresses if your computer only knows the host's host name B) is a general naming system for the Internet
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: C

19) ________ is a general naming system for the Internet.
A) NAT
B) DNS
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: B

20) In DNS, a group of resources under the control of an organization is called a ________. A) network
B) subnet
C) scope
D) domain
Answer: D

21) ".com" is a ________.
A) root domain
B) top-level domain
C) second-level domain
D) None of the above
Answer: B

22) ".edu" is a ________.
A) root domain
B) top-level domain
C) second-level domain
D) None of the above
Answer: B

23) ".edu" is a generic top-level domain.
Answer: TRUE

24) ".UK" is a generic top-level domain.
Answer: FALSE

25) Corporations most wish to have ________ domain names.
A) top-level
B) second-level
C) third-level
D) None of the above
Answer: B

26) The highest-level DNS servers are called ________.
A) root servers
B) top-level servers
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: A

27) In the Domain Name System, there is a single root server. Answer: FALSE

28) How many DNS root servers are there?
A) 1.
B) 2.
C) 10.
D) 13.
Answer: D

29) A company receives its domain name from ________.
A) the IETF
B) its ISP
C) a domain registrar
D) None of the above
Answer: C

30) Servers are normally given ________ IP addresses.
A) well-known
B) static
C) dynamic
D) None of the above
Answer: B

31) Servers are normally given dynamic IP addresses.
Answer: FALSE

32) Servers have static IP addresses so that clients can find them easily. Answer: TRUE

33) Which of the following...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • NETWORK SECURITY Essay
  • Network Security at OSI Layer Essay
  • Network Security Essay
  • Business Data Communication and Networks test bank Essay
  • network security strategy SOF Answer Essay
  • Business: Artificial Neural Network and Data Essay
  • Network Security Essay
  • Network Security Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free