A and P

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 845
  • Published : March 31, 2012
Open Document
Text Preview
Matching  Questions 
 

    Figure 12.1    Using Figure 12.1, match the following:  1)  Afferent impulses from all senses and all parts of the body converge here and synapse with at least one of its  nuclei.  Answer:    D  Diff: 1     Page Ref: 444; Fig. 12.11  

2)  Putamen.  Answer:    C 
Diff: 1     Page Ref: 443; Fig. 12.11  

3)  Anterior horn of lateral ventricle.  Answer:    A  Diff: 1     Page Ref: 434; Fig. 12.11  

4)  Inferior horn of lateral ventricle.  Answer:    E  Diff: 1     Page Ref: 434; Fig. 12.11  

5)  Part of the basal nuclei.  Answer:    B 
Diff: 1     Page Ref: 443; Fig. 12.11  

6)  Thalamus.  Answer:    D 

Diff: 1    

Page Ref: 443; Fig. 12.11  

 

    Figure 12.2    Using Figure 12.2, match the following:  7)  Pons.  Answer:    E  Diff: 2     Page Ref: 443; Fig. 12.10  

8)  Corpus callosum.  Answer:    A 
Diff: 2     Page Ref: 443; Fig. 12.10  

9)  Caudate nucleus.  Answer:    B 
Diff: 2     Page Ref: 443; Fig. 12.10  

10)  Globus pallidus.  Answer:    C 
Diff: 2     Page Ref: 443; Fig. 12.10  

11)  Thalamus.  Answer:    D 
Diff: 2     Page Ref: 443; Fig. 12.10  

 

    Figure 12.3    Using Figure 12.3, match the following:  12)  Site of efferent soma.  Answer:    C  Diff: 2     Page Ref: 472; Fig. 12.31  

13)  Site of axons and afferent neurons.  Answer:    B  Diff: 2     Page Ref: 474; Fig. 12.31  

14)  Site of sensory soma.  Answer:    E 
Diff: 2     Page Ref: 474; Fig. 12.31  

15)  Gray commissure.  Answer:    A 
Diff: 1     Page Ref: 472; Fig. 12.31  

16)  Horn usually containing interneurons.  Answer:    B  Diff: 2     Page Ref: 472; Fig. 12.31  

17)  Site containing central canal.  Answer:    A  Diff: 1     Page Ref: 472; Fig. 12.31  

18)  Multipolar neurons are common here.  Answer:    C  Diff: 2      Page Ref: 472; Fig. 12.31  

Match the following:  19) Auditory area.  Answer: A  Diff: 1   Page Ref: 440 

  20) Primary sensory cortex.  Answer: D 
Diff: 1   Page Ref: 439: Fig. 12.9 

A) Temporal    B) Occipital    C) Frontal    D) Parietal 

  21) Somatic motor cortex.  Answer: C 
Diff: 1   Page Ref: 438; Fig. 12.9 

  22) Motor speech area.  Answer: C 
Diff: 1   Page Ref: 438; Fig. 12.9 

  23) Premotor area.  Answer: C 
Diff: 1   Page Ref: 439; Fig. 12.8 

  24) Visual area.  Answer: B 
Diff: 1   Page Ref: 440; Fig. 12.8 

  25) Language/speech comprehension  area.  Answer: A  Diff: 1   Page Ref: 438; Fig. 12.9 

  26) Taste (gustatory) area.  Answer: D 
Diff: 1   Page Ref: 440; Fig. 12.9 

  27) Seat of intelligence, abstract reasoning.  Answer: C  Diff: 2   Page Ref: 439; Fig. 12.8 

Match the following:  28) A major relay station for sensory  information ascending to primary sensory  areas of the cerebral cortex. Contains  many specialized nuclei.  Answer: C  Diff: 1   Page Ref: 443; Fig. 12.12 

  29) This brain area associates experiences  necessary for the production of abstract  ideas, judgment, and conscience.  Answer: B  Diff: 1   Page Ref: 441; Fig. 12.8 

A) Primary motor cortex    B) Prefrontal area    C) Thalamus    D) Hypothalamus 

  30) The axons from this area form the  major pyramidal tracts.  Answer: A  Diff: 1   Page Ref: 438; Fig. 12.9 

  31) This area is the main visceral control  center of the body.  Answer: D  Diff: 1   Page Ref: 446; Fig. 12.12 

Match the following stages of sleep with their descriptions:  32) The stage when vital signs (blood  A) Stage 2  pressure, heart rate, and body    temperature) reach their lowest normal  B) Stage 4  levels.    Answer: B  C) Stage 3  Diff: 1   Page Ref: 458; Fig. 12.21      D) REM  33) Indicated by movement of the eyes    under the lids; dreaming occurs.  E) Stage 1  Answer: D  Diff: 1   Page Ref: 458; Fig. 12.21 

  34) Theta and delta waves begin to  appear.  Answer: C  Diff: 1   Page Ref: 459; Fig. 12.21 

  35) Very easy to awaken; EEG shows  alpha waves; may even deny being  asleep.  Answer: E ...
tracking img