Process Planning and Design

Topics: Output, Input, Job production Pages: 7 (1336 words) Published: March 28, 2015
Chapter 2
Process Planning and Design

Multiple Choice

1. Which of the following is NOT a basic form of transformation systems? a) Job shop
b) Flow shop
c) Continuous transformation process
d) All of the above are basic forms of transformation systems

Answer: d
Difficulty: Easy
Response: See page 54
Reference: Forms of Transformation Systems

2. Layout analysis is usually performed for the following purpose(s): a) Maximize operational efficiency
b) Reduce safety or health hazards
c) Minimize interference or noise between areas
d) All of the above

Answer: d
Difficulty: Easy
Response: See page 54
Reference: Forms of Transformation Systems

3. A __ is commonly used to produce highly standardized outputs in extremely large volume a) Job shop
b) Flow shop
c) Continuous transformation process
d) Cellular production

Answer: c
Difficulty: Easy
Response: See page 55
Reference: Forms of Transformation Systems

4. Continuous processes typically run 24 hours a day, seven days a week because: a) There is a need to spread their huge fixed cost over as large a volume as possible b) Price is often the single most important factor in competing with their products c) Facilities are a maze of pipes, conveyors, tanks, valves, vats, and bins d) Both A and B

Answer: d
Difficulty: Medium
Response: See page 55
Reference: Forms of Transformation Systems

5. Which of the following is a major difference between continuous processes and flow shops? a) Inputs are fixed for continuous shops and the flow of work is continuous for flow shops b) In flow shops, there is a discrete product or service instead of products not naturally divisible c) Degree of automation is higher for flow shops

d) Continuous shops tend to be very small while flow shops tend to be very large

Answer: b
Difficulty: Medium
Response: See page 56
Reference: Forms of Transformation Systems

6. Which of the following is NOT a well-known problem in flow shops? a) Boredom
b) Workers may be dehumanized by manufacturing lines
c) Absenteeism
d) All of the above are well-known problems in flow shops

Answer: d
Difficulty: Medium
Response: See page 57-58
Reference: Forms of Transformation Systems

7. Balancing a production line includes the following tasks, EXCEPT: a) Finding a cycle time in which each workstation can complete its tasks b) Take into account precedence relationships among tasks

c) Identify the task with the longest operation time
d) Calculate the number of workstations that completes the job in the minimum amount of time

Answer: d
Difficulty: Medium
Response: See pages 59-62
Reference: Forms of Transformation Systems

8. Which of the following is FALSE for job shops?
a) Unique jobs must be produced
b) Output batch size is moderately large, to make it cost effective c) The flow of work through facilities tends to be intermittent d) Groupings of staff and equipment are done according to function

Answer: b
Difficulty: Medium
Response: See page 62-63
Reference: Forms of Transformation Systems

9. Which form of transportation system utilizes group technology? a) Flow shop
b) Job shop
c) Cellular production
d) Project operations

Answer: c
Difficulty: Medium
Response: See page 69
Reference: Forms of Transformation Systems

10. A/An ___ item is produced in batches of some size that is set by the customer, and then delivered upon its completion. a) Make-to-order
b) Make-to-stock
c) Order-to-make
d) Stock-to-order

Answer: a
Response: Page 78
Difficulty: Easy
Reference: Selection of a Transformation System

11. The product-process matrix developed by Hayes and Wheeelwright (1979) explains how transformation systems vary from project –on the top left corner-to continuous processes –on the bottom right corner. Its vertical axis illustrates: a) Output quantity

b) Variety of outputs
c) Quality
d) Breadth of outputs

Answer: b
Difficulty: Medium
Response: See page 78
Reference:...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • process planning Essay
  • Essay about Process Design
  • The Design of a Process Essay
  • Planning Process Essay
  • Process Design Essay
  • Opd Organizations Planning and Design Essay
  • Menu Planning Design Essay
  • Essay about Design a Flowchart for a Process

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free