Data Warehouse and Section Ref

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 301
  • Published : March 19, 2012
Open Document
Text Preview
Chapter: Chapter01: Organizational Performance: IT Support and Applications

Multiple Choice

1. To survive and succeed in the New Economy, Orbis Inc.’s supply chain model was transformed from a: a) hub-like supply chain to a linear supply chain.
b) linear supply chain to a hub-like supply chain.
c) multiple layer supply chain to a single layer supply chain. d) single layer supply chain to a multiple layer supply chain. e) spoke like

Ans: b
Section Ref 1-1
Difficulty: Moderate

2. An office supply broker combines orders from fifteen small offices into a single order, which results in a much lower price for each of the small offices due to volume discounts. This is an example of the _______________ EC business model. a) dynamic brokering

b) group purchasing
c) reverse auctions
d) discount purchasing
e) none of the above

Ans: b
Section Ref 1-1
Difficulty: Moderate

3. According to Metcalfe’s Law, the value of a network grows roughly by a power of _______________ of the number of its users (or nodes). a) three
b) four
c) two
d) five
e) six

Ans: c
Section Ref 1-2
Difficulty: Moderate

4. General Electric lists the specifications for a kind of wire needed in the manufacture of light bulbs on its Trading Process Network (TPN) site. GE asks potential suppliers to submit the price at which they would be willing to supply the wire. This is an example of a(n): a) forward auction.

b) reverse auction.
c) private auction.
d) independent auction.
e) none of the above

Ans: b
Section Ref: 1-1
Difficulty: Moderate

5. Characteristics of a digital economy include all of the following EXCEPT: a) a vast array of digitizable products like databases, news, information, books, and musical CDs b) consumers and firms conducting financial transactions digitally c) physical good such as home appliances and automobiles embedded with microprocessors and networking capabilities d) elimination of all traditional intermediaries

e) decrease of geographic boundaries

Ans: d
Section Ref: 1-1
Difficulty: Moderate

6. Which of the following is NOT an example of a major type of business pressure on companies? a) A homogenous workforce
b) Powerful customers
c) Technological Innovation and Obsolescence
d) Social responsibility
e) Environmental Factors

Ans: a
Section Ref: 1-2
Difficulty: Moderate

7. Which of the following statements is NOT true?
a) Information technology can be viewed as a subsystem of an information system. b) Information systems can be viewed as a subsystem of information technology. c) Information technology refers to the technological side of an information system. d) Information systems are information technology enabled business applications.

Ans: b
Section Ref: 1-2
Difficulty: Moderate

8. Which of the following statements about pervasive computing at Royal Mile Pub is NOT true? a) The servers use specialized PDAs to take orders.
b) Training servers to use these specialized PDAs is the major challenge and takes time. c) Thanks to the new computing system, servers can now spend more time on the floor with customers. d) The new computing system saves the server several trips to the kitchen.

Ans: b
Section Ref: 1-4
Difficulty: Moderate

9. The major types of business pressures are categorized along the following lines: a) market and technology pressures.
b) market and society pressures.
c) market, technology, and society pressures.
d) market, technology, and government pressures.

Ans: c
Section Ref: 1-2
Difficulty: Easy

10. CRM stands for:
a) customer relationship management.
b) customer responsibility management.
c) customer reliability management.
d) consumer relational management.
e) customer reflexive monitoring.

Ans: a
Section Ref: 1-2
Difficulty: Easy

11. _______________ are intra-organizational Web-based secure networks that facilitate information access and collaboration. a) Extranets
b)...
tracking img