Corporate Governance

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 24
  • Published : December 15, 2012
Open Document
Text Preview
Management Information Systems: Managing the Digital Firm, 11e (Laudon/Laudon) Chapter 4 Ethical and Social Issues in Information Systems

1) Advances in data storage have made routine violation of individual privacy more difficult. Answer: FALSE
Diff: 1Page Ref: 126
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.1

2) Professionals take on special rights and obligations because of their special claims to knowledge, wisdom, and respect. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 130-131
AACSB: Ethical understanding and reasoning abilities
CASE: Content
Objective: 4.2

3) Privacy is the right to be left alone when you want to be, without surveillance or interference from other individuals or organizations. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 131
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

4) Web sites use "cookies" in order to obtain the names and addresses of their visitors. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 134
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.3

5) A cookie is a small file containing information about you and your Web activities that is deposited on your hard disk by a Web site. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 134
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.3

6) Spyware is software that comes hidden in downloaded applications and can track your online movements. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 135
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.3

7) Most Internet businesses do very little to protect the privacy of their customers. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 136
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.3

8) P3P encrypts or scrambles e-mail or data so that it cannot be read illicitly. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 137
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.3

9) Protection for trade secrets is enforced at the federal level. Answer: FALSE
Diff: 3Page Ref: 138
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

10) Copyright is the legal protection afforded intellectual property, such as a song, book, or video game. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 138
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

11) The Copyright Office began registering software programs in the 1990s. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 138
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

12) The drawback to copyright protection is that the underlying ideas behind the work are not protected, only their manifestation in a product. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 138
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

13) According to the courts, in the creation of software, unique concepts, general functional features, and even colors are protectable by copyright law. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 138-139
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

14) The key concepts in patent law's determination of nonobviousness are originality, novelty, and value. Answer: FALSE
Diff: 3Page Ref: 139
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.3

15) Despite the passage of several laws defining and addressing computer crime, accessing a computer system without authorization is not yet a federal crime. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 146
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.4

16) Spam is unsolicited e-mail.
Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 146
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.4

17) The European Parliament has passed a ban on unsolicited commercial messaging. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 146
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 4.4

18) RSI is unavoidable for a computer keyboard worker.
Answer: FALSE
Diff: 1Page Ref: 150
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 4.4...
tracking img