Childcare and Ans

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 63
  • Published : March 18, 2013
Open Document
Text Preview
AEREN FOUNDATION’S

Maharashtra Govt. Reg. No.: F-11724

AN ISO 9001 : 2008 CERTIFIED INTERNATIONAL B-SCHOOL

SUBJECT : BUSINESS ETHICS
CASE -1

Q1. Was the suspension fair?
Ans : Yes, I think the suspension was fair. Over a period of time, Joan was warned several times about her excessive absenteeism, both verbally and in writing, but she did almost nothing about resolving the problem. Joan hasn't shown an inclination to look for alternate solutions and she just expects Great American Market to put up with her excessive absenteeism, and the loss in productivity that comes with it. It appears to me that only a suspension would drive the point hard in this case.

Q2. Did Joan act responsibly?
Ans : No, I don't think Joan acted responsibly. In spite of receiving verbal and written warnings numerous times, Joan just did not put in efforts to make a backup plan for her baby's care. Joan acted irresponsibly by not finding an alternate babysitter or daycare center. Added to this, Joan did not even try to swap shifts with a co-worker.

Q3. Should she be fired?
Ans : Not yet. I think Joan should be given another opportunity after her 15-day suspension period. Joan can use this time to make up a good plan for her baby's care, probably by making an arrangement with an alternate babysitter who can step-in when the regular babysitter is unavailable, or by considering a regular, nearby day care center.

CASE-2
Q1. Should you tell your customers?

Ans : No

Q2. Should you discount the price?

Ans : Only if I have purchased the product at a discounted rate.

Q3. Should you tell your employees, so they will be knowledgeable with the customers?

Ans : No

Q4. Would you use this cement on foundations for your own house?

Ans : Yes, as it is still well above all industry standards and meets all building codes and requirements for the purposes for which it is intended.

CASE-3
Q1. Should Fred be reinstated?
Ans : Yes, Fred should be given...
tracking img