07: Password and Ref

Topics: Password, User, SQL Pages: 17 (4381 words) Published: January 30, 2015
Chapter 7: User Creation and Management

TRUE/FALSE

1.Authentication is the process of ensuring that the individuals trying to access the system are who they claim to be.

ANS:TPTS:1REF:196

2.User names in Oracle10g can consist of up to 30 characters.

ANS:TPTS:1REF:196

3.The password for a user can be set with the PASSWORD clause of the CREATE USER command.

ANS:FPTS:1REF:197

4.Permissions allow users to execute certain SQL statements in Oracle10g.

ANS:FPTS:1REF:198

5.Object privileges allow users to perform DML operations on the data contained within database objects.

ANS:TPTS:1REF:198

6.The INSERT, UPDATE, and DELETE object privileges can be applied to tables and views.

ANS:TPTS:1REF:200

7.Both system and object privileges can be granted with the GRANT command.

ANS:TPTS:1REF:199-200

8.A user can be granted both system and object privileges in the same GRANT command.

ANS:FPTS:1REF:199-200

9.The GRANT clause of the GRANT command identifies the user who is granting a specific privilege.

ANS:FPTS:1REF:199-201

10.The WITH GRANT OPTION is required to allow a user to grant the specified object privileges to other users.

ANS:TPTS:1REF:201

11.The system privileges available in Oracle10g can be viewed through the SYSTEM_PRIVILEGE_MAP data dictionary view.

ANS:TPTS:1REF:198

12.The UPDATE ANY TABLE privilege is a system privilege.

ANS:FPTS:1REF:200

13.Any privilege with the ANY keyword in it is automatically an object privilege.

ANS:FPTS:1REF:198

14.The ON clause of the GRANT command is used to specify which objects can be altered by the system privilege(s) specified in the command.

ANS:FPTS:1REF:201

15.The PASSWORD EXPIRE option can be used to force a user to change his or her password at the time of the next login.

ANS:TPTS:1REF:202-203

16.A role can only be granted to other roles.

ANS:FPTS:1REF:204

17.Even if a set of privileges have been assigned to a role, it does not make it any easier for the DBA since the privileges will still need to be granted individually to the users.

ANS:FPTS:1REF:204

18.The GRANT ROLE command is used to grant roles to users.

ANS:FPTS:1REF:206

19.A role can be created with the CREATE ROLE command.

ANS:TPTS:1REF:205

20.An object privilege cannot be granted to a role with the WITH GRANT OPTION.

ANS:TPTS:1REF:205

21.A user can be assigned a default role that is automatically enabled whenever the user logs in to the database.

ANS:TPTS:1REF:208

22.A password cannot be assigned to a role, only to a user.

ANS:FPTS:1REF:209

23.All available system privileges for the current user can be displayed through the USER_SYS_PRIVS data dictionary view.

ANS:TPTS:1REF:210

24.A user can check all his or her currently enabled privileges by examining the SESSION_PRIVS view.

ANS:TPTS:1REF:210

25.Once a privilege has been granted to a role, it cannot be revoked without re-creating the role.

ANS:FPTS:1REF:212

26.Use an asterisk in the REVOKE command to revoke all system and object privileges that have been assigned to a user.

ANS:FPTS:1REF:212

27.All privileges granted to a role must be revoked before the role can be removed from the database.

ANS:FPTS:1REF:213

28.When revoking an object privilege that was issued with the WITH GRANT OPTION, the action will have a cascading effect because if that user granted the privilege to other users, the privilege will be revoked from them also.

ANS:TPTS:1REF:213

29.When a role is removed from the database, users will lose any privileges assigned to them through that role.

ANS:TPTS:1REF:213

30.The ALTER USER command can be used to change the name assigned to a user account.

ANS:FPTS:1REF:202

MODIFIED...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • 3d password Essay
  • Essay on 07
  • Password Cracking Essay
  • Password Cracking Essay
  • Alternatives to Passwords Essay
  • REF Syllabus Essay
  • Password Security Essay
  • Chapter 07 Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free