Scin 138 Lab 4:Earthquakes and Seismology

Topics: Love wave, Rayleigh wave, Earthquake Pages: 9 (1340 words) Published: June 2, 2013
Part 1 of 1 - 40.85/ 100.00001 Points

Question 1 of 22 4.55/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #1, Step 1, Question 1.What time in hours:minutes:seconds GMT did the P waves arrive?

A. 01:48:00
Correct
B. 01:49:00

C. 01:50:00

D. 01:51:00

Answer Key: B
Question 2 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #1, Step 1, Question 2. What time in hours:minutes:seconds GMT did the S waves arrive?

A. 01:51:30

B. 01:52:00

C. 01:53:10
Incorrect
D. 01:54:20

Answer Key: C
Feedback: (C) is the correct answer. 01:53:10.
Question 3 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #1, Step 1, Question 3. What is the time lag (S-P) in hours:minutes:seconds?

A. 00:02:00

B. 00:03:20
Incorrect
C. 00:03:30

D. 00:04:10

Answer Key: D
Feedback: (D) is the correct answer. The lag time is 4m 10s. Question 4 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #1, Step 1, Question 4. What is the distance in kilometers between the seismic station and the epicenter?

A. 2400 km
Incorrect
B. 2600 km

C. 2800 km

D. 3000 km

Answer Key: D
Feedback: (D) is the correct answer. The station is 3000 km from the epicenter of the earthquake. Question 5 of 22 0.0/ 4.55 Points
Questions 5 through 11 are based on Lab Exercise #2: Locating the Epicenter of an Earthquake. Use the seismogram attached to the Week 3 Announcement, do NOT use Figure 4.11 on page 91.

Record your answer from Lab Exercise #2, Step 1. What is the time lag for the Seattle, Washington, seismic station?

A. 45 seconds

B. 50 seconds
Incorrect
C. 55 seconds

D. 60 seconds

Answer Key: D
Feedback: (D) is the correct answer. The time lag for Seattle is 60 seconds. Question 6 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 2. What is the distance between the Seattle seismic station and the earthquake’s epicenter?

A. 500 km

B. 650 km
Incorrect
C. 800 km

D. 900 km

Answer Key: B
Feedback: (B) is the correct answer. The Seattle station is 650 km from the epicenter of the earthquake. Question 7 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 3. What is the time lag for the Los Angeles, California, seismic station?

A. 100 seconds

B. 120 seconds
Incorrect
C. 140 seconds

D. 160 seconds

Answer Key: B
Feedback: (B) is the correct answer. The lag time for the LA station is 120 seconds. Question 8 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 4. What is the distance between the Los Angeles seismic station and the earthquake’s epicenter?

A. 900 km
Incorrect
B. 1000 km

C. 1200 km

D. 1500 km

Answer Key: C
Feedback: (C) is the correct answer. The LA station is 1200 km from the epicenter. Question 9 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 5. What is the time lag for the Austin, Texas, seismic station?

A. 120 seconds

B. 140 seconds

C. 160 seconds
Incorrect
D. 180 seconds

Answer Key: C
Feedback: (C) is the correct answer. The lag time for the Austin station is 160 seconds. Question 10 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 6. What is the distance between the Austin seismic station and the earthquake’s epicenter?

A. 1900 km
Incorrect
B. 2200 km

C. 2550 km

D. 2850 km

Answer Key: A
Feedback: (A) is the correct answer. The Austin station is 1900 km from the epicenter of the earthquake. Question 11 of 22 0.0/ 4.55 Points
Record your answer from Lab Exercise #2, Step 12. What city is nearest to the epicenter?

A. Helena

B. Bismark

C. Boise
Incorrect
D. Cheyenne

Answer Key: C
Feedback: Boise is the closest city to the epicenter.
Question 12...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay on Lab 4
  • Earthquake Essay
  • SCIN 138 LAB 7 Essay
  • earth science lab quiz 4 Essay
  • Seismology and Earthquake Waves Essay
  • Lab 4 Essay
  • Essay about Lab 4
  • lab 4 Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free