A More Descritv..

Topics: Marketing, Customer service, Customer relationship management Pages: 42 (8586 words) Published: July 5, 2013
Consumer Behavior, 10e (Schiffman/Kanuk)
Chapter 1 Consumer Behavior: Meeting Changes and Challenges

1) The behavior that consumers display in searching for, purchasing, using, evaluating, and disposing of products and services that they expect will satisfy their needs is known as ________. A) the production orientation

B) consumer behavior
C) narrowcasting
D) positioning
E) the marketing mix
Answer: B
Diff: 1Page Ref: 5
Skill: Concept
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

2) Which of the following is considered an example of consumer behavior? A) Janice prefers to buy name-brand pain relievers like Tylenol and Advil, rather than the store brand. B) Javier generally gets gas on Monday mornings on his way to work. C) Jessica prefers to buy her produce from the farmer's market instead of the grocery store. D) Jeremy generally recycles his old newspapers and cardboard boxes. E) All of the above are examples of consumer behavior.

Answer: E
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Application
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

3) When Bill orders five movie tickets online for himself and his friends for a Friday night showing of the latest action thriller, he is acting as a(n) A) organizational consumer
B) team consumer
C) non-profit consumer
D) market consumer
E) personal consumer
Answer: E
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Application
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

4) The term "consumer behavior" describes two different kinds of consumers: ________ and ________ consumers. A) non-profit; government
B) non-profit; for profit
C) personal; organizational
D) government; private
E) organizational; private
Answer: C
Diff: 1Page Ref: 5
Skill: Concept
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

5) A personal consumer buys goods for ________.
A) his or her own use
B) consumption by coworkers
C) his or her business
D) his or her school
E) a government agency
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Concept
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

6) ________ is one of the most pervasive of all types of consumer behavior because we all act as personal consumers. A) End-use consumption
B) Organizational consumption
C) Societal consumption
D) Philanthropic consumption
E) Institutional consumption
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Concept
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

7) When George buys roses for his girlfriend for Valentine's Day, he is acting as a(n) ________. A) non-profit consumer
B) personal consumer
C) public consumer
D) organizational consumer
E) team consumer
Answer: B
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Application
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

8) Carol is in charge of purchasing at Mercy Hospital. When she puts in an order for towels for the hospital, she is acting as a(n) ________. A) private consumer
B) organizational consumer
C) individual consumer
D) public consumer
E) personal consumer
Answer: B
Diff: 2Page Ref: 5
Skill: Application
Objective: 1.1: Understand what consumer behavior is and the different types of consumers

9) During historical periods when demand exceeded supply, businesses adopted the ________ orientation. A) marketing
B) technology
C) societal
D) production
E) product
Answer: D
Diff: 2Page Ref: 8
Skill: Concept
Objective: 1.2: Understand the relationship between consumer behavior and the marketing concept, the societal marketing concept, as well as segmentation, targeting, and positioning

10) The ________ orientation in business assumes that consumers are mostly interested in product availability at low prices. A) marketing
B)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • a more Essay
  • st THOMAS MORE Essay
  • no more Essay
  • More Money More Problems Essay
  • More Essay
  • Essay about More Testing, More Learning
  • Advertisement
  • Essay about Less Is More

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free