Top-Rated Free Essay

Test Bank

Satisfactory Essays
Chapter 16 Test Bank

Multiple Choice

1. The Renaissance was born in which of the following cities?
a. Athens
b. Rome
c. Florence
d. Pisa
Answer: c

2. Cultural and political leadership for the early Renaissance was under the auspices of which of the following families?
a. the Lombards
b. the Medici
c. the Visconti
d. the Castiglione
Answer: b

3. Which of the following events caused a climate of intellectual skepticism in middle-class men and women of the era?
a. the Black Death
b. the Hundred Years’ War
c. the Great Schism of the Catholic Church
d. None of these answers is correct.
Answer: c

4. The artistic and intellectual movement to recover, edit, and study ancient Greek and Latin manuscripts is called
a. humanistic Classicism.
b. secular humanism.
c. Classical secularism.
d. Classical humanism.
Answer: d

5. The father of the new movement to recover, edit, and study ancient Greek and Latin manuscripts is generally regarded to be
a. Talleyrand.
b. Petrarch.
c. Pliny the Elder.
d. Pope Julius.
Answer: b

6. Which of the following stressed the importance of Classical education and hard work in the cultivation of virtù?
a. Alberti
b. Ficino
c. Pico della Mirandola
d. Castiglione
Answer: a

7. Which one of the following applied his vast study of ancient literature to defend free will and the unlimited potential of the individual?
a. Alberti
b. Ficino
c. Pico della Mirandola
d. Castiglione
Answer: c

8. Which one of the following translated the entire body of Plato’s writings from Greek into Latin?
a. Alberti
b. Ficino
c. Pico della Mirandola
d. Castiglione
Answer: b

9. Which one of the following established the then-modern educational ideal in the person of l’uomo univerale (the well-rounded individual)?
a. Alberti
b. Ficino
c. Pico della Mirandola
d. Castiglione
Answer: d

10. The Venetian writer ________ is famous for her written retort to a contemporary diatribe promoting the defects of women in The Nobility and Excellence of Women and the Defects Vices of Men.
a. Cereta
b. Marinella
c. Christine de Pisan
d. Cervantes
Answer: b

11. The central theme in Machiavelli’s The Prince is
a. anyone can lead if thrust into the position.
b. the need for a strong state justifies strong rule.
c. two wrongs do not make a right.
d. money is the root of all evil.
Answer: b

12. The Book of the Courtier was written by which of the following?
a. Alberti
b. Ficino
c. Pico della Mirandola
d. Castiglione
Answer: d

13. Which of the following correctly identifies the approximate years of the Renaissance?
a. 940–1300
b. 940–1600
c. 1300–1600
d. 1600–1750
Answer: c

14. The beginnings of the Renaissance can be found in which of the following?
a. Florence
b. Classical humanism
c. Petrarch
d. All these answers are correct.
Answer: d

15. The word “renaissance” literally means
a. new breath.
b. new thinking.
c. rebirth.
d. to cover over the old.
Answer: c

Essay

16. Discuss the significance of Petrarch as the “father of humanism.”

17. Explain the contributions of Ficino, Pico, and Alberti to the substance of Italian Renaissance humanism.

18. Describe aspects of Castiglione’s image of l’uomo universale.

19. Explain the roles and viewpoints of the female humanists.

20. Why is Machiavelli considered the first political realist?

You May Also Find These Documents Helpful

  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 534 Words
    • 3 Pages

    Appendix B for Unit Two Questions on the Features N.B.: TYPE indicates that a question is new, modified, or unchanged, as follows. N A question new to this edition of the Test Bank. + A question modified from the previous edition of the Test Bank. = A question included in the previous edition of the Test Bank. chapter 5—insight into e-commerce: do computers have free speech rights? 1. FastBreak Inc. is dissatisfied with its ranking in Google Inc.’s search results. FastBreak files a suit…

    • 534 Words
    • 3 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 95885 Words
    • 682 Pages

    Assignment Print View 1 of 334 http://ezto.mhecloud.mcgraw-hill.com/hm.tpx For more Ebook's - Test Bank - Solution Manual Please visit our website : http://www.needbook1.com/ or contact us at Ebooksmtb@hotmail.com Also you can contact us on Skype: Ebooksmtb award: 1.00 point TB 01-01 Which of the following best describes the main rea... Which of the following best describes the main reason that independent auditors report on a company's financial statements? Management fraud may exist within…

    • 95885 Words
    • 682 Pages
    Satisfactory Essays
  • Powerful Essays

    Test Bank

    • 21854 Words
    • 88 Pages

    Module C Legal Liability True / False Questions 1. Auditors are potentially liable for monetary damages and subject to criminal penalties for failure to perform professional services properly. True False 2. Auditors cannot be held liable to their clients for failure to detect material management fraud. True False 3. Joint and several liability is a doctrine that allows a successful plaintiff to recover the full amount of a damage award from any defendant regardless…

    • 21854 Words
    • 88 Pages
    Powerful Essays
  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 2558 Words
    • 11 Pages

    Principles of Risk Management and Insurance, 11e (Rejda) Chapter 1 Risk in Our Society 1) Traditionally, risk has been defined as A) any situation in which the probability of loss is one. B) any situation in which the probability of loss is zero. C) uncertainty concerning the occurrence of loss. D) the probability of a loss occurring. Answer: C Question Status: Previous Edition 2) Objective risk is defined as A) the probability of loss. B) the relative variation of actual loss…

    • 2558 Words
    • 11 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    test bank

    • 1787 Words
    • 20 Pages

    the stakeholder interaction model. d. a two-way street. e. a continuum. ANS: A PTS: 1 6. Which of the following industries tends to generate a high level of trust from consumers and stakeholders? a. Insurance b. Technology c. Banks d. Mortgage lenders e. Financial services ANS: B PTS: 1 7. Which of the following is not a benefit that primary stakeholders tend to provide to organizations? a. Supplies of capital and resources. b. Expertise and leadership c.…

    • 1787 Words
    • 20 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 2293 Words
    • 10 Pages

    CHAPTER 1 1. Which of the following would NOT lead to an improvement in the hiring system of an organization? |a. |communicate to the hiring managers about their annoying interview habits | |b. |use scientific methods and efficient selection methods | |c. |determine the motivations of job seekers |…

    • 2293 Words
    • 10 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 5863 Words
    • 24 Pages

    Chapter 1: Introduction to Quality TRUE/FALSE 1. People view quality subjectively and in relation to differing criteria based on their individual roles in the production-marketing value chain. ANS: T PTS: 1 DIF: Difficulty: Easy NAT: BUSPROG: Analytic TOP: A-head: Defining Quality KEY: Bloom's: Knowledge 2. The transcendent definition of quality provides a means by which quality can be measured or assessed as a basis for practical business decisions. ANS: F PTS: 1 DIF: Difficulty:…

    • 5863 Words
    • 24 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Test Bank

    • 5355 Words
    • 22 Pages

    Project Management: Achieving Competitive Advantage, 3e (Pinto) Chapter 1 Introduction: Why Project Management? 1.1 True/False Questions 1) Projects, rather than repetitive tasks, are now the basis for most value-added in business. Answer: TRUE Diff: 1 Section: 1.0 Introduction Skill: Factual AACSB Tag: Reflective 2) Projects are typically ongoing, day-to-day activities that have goods and services as outputs. Answer: FALSE Diff: 2 Section: 1.1 What Is a Project? Skill:…

    • 5355 Words
    • 22 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    test bank

    • 4876 Words
    • 68 Pages

    Biology: Concepts and Connections, 6e (Campbell) Chapter 4 A Tour of the Cell Multiple-Choice Questions 1) Which of the following statements about cells is true? A) All cells have cell walls. B) All cells have internal structures that move. C) All cells are attached to other cells. D) All cells are motile. E) All cells have static organelles. Answer: B Topic: Opening Essay Skill: Factual Recall 2) Light microscopes A) can…

    • 4876 Words
    • 68 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    test bank

    • 5489 Words
    • 34 Pages

    Questions Chapter 01 The Concept of Strategy True False Questions Question title Question stem Choice Difficulty 1 Easy 2 Medium 3 Hard Reference link Topic TF01.01 Strategy is a detailed plan and a program of instructions that every member of the organization must carefully follow to ensure success F 1 Introduction and objectives Strategy definition TF01.02 Strategy is a unifying theme and a general guideline T 1 Introduction and objectives Strategy definition…

    • 5489 Words
    • 34 Pages
    Satisfactory Essays