Supply and Management

Satisfactory Essays
__ " .._

_~~

w"

t'HlI~ln

'''''110111'1;/1'1

gllls!les)7
h. If another person Wasadded, where is the logical place'? c. What effect would a mail order lab (where the glasses are made off site and returned in 5-7 days) have on the process? 10 A quoting department for a custom publishing house can complete 4 quotes per day, and there are 20 quotes in various stages in the department. Applying Little's Law, the current lead time for a quote is how many days? 11 A small barber shop has a single chair and an area for waiting, where only one person can be in the chair at a time, and no one leaves without getting their hair cut. So the system is roughly:

Entrance ---+ Wait ---+ Haircut ---+ Exit

Assume customers arrive at the rate of 10 per hour and stay an average of 0.5 hour. What is the average number of customers in the barber shop?

ADVANCED

PROBLEM

12 Remember Mr. Rockness in Problem 2? He now retrains college professors. It is a much more challenging task but still involves five steps. He has worked hard to balance the line; however, there is a lot of variability. Each stage in the process now handles between one and six faculty members per hour depending on how bad the case is. If there is some inventory available for every position (do not worry about the start-up), what is the expected output per hour? (Assume that each stage is independent and that it is equally likely that one. two, three, four, five, or six faculty members get processed each hour at each stage.)"

5/'IEJ
::l-#\1-1 ~ i4.* MAil,

S$ _:.II.

CASE:
II

ANALYZING
_ _
""l&'l;~R

CASINO
,'"

"ll~RIfj~_I

_

WlI'_W

I"

MONEy-HANDLING

You May Also Find These Documents Helpful

  • Good Essays

    Andre's Hair Styling

    • 573 Words
    • 3 Pages

    There are 5 barbers and they are paid $9.90 per hour. They work 40 hours a week and 50 weeks per year. This is considered a guaranteed salary (Onyiri, 2008).…

    • 573 Words
    • 3 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    b. Assuming 30 customers per hour arrive, complete the process capacities and utilizations for all resources.…

    • 486 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays
  • Best Essays

    Week 2 problems

    • 920 Words
    • 5 Pages

    Machine hours (to allocate maintenance costs) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 600 hours…

    • 920 Words
    • 5 Pages
    Best Essays
  • Good Essays

    QMS 230 Review Questions

    • 3005 Words
    • 13 Pages

    Ryerson Automobile Insurance Company wants to estimate the mean time it takes for workers who are employed in downtown Toronto to get to work. A sample of 10 workers reveals the following number of minutes traveled.…

    • 3005 Words
    • 13 Pages
    Good Essays
  • Good Essays

    Varies depending upon level and system that is being implemented as well as the demands and needs at the time for a company…

    • 726 Words
    • 3 Pages
    Good Essays
  • Good Essays

    Pm3110 Unit 4

    • 854 Words
    • 4 Pages

    The junior accountant is the bottleneck with a capacity of (8*20*60)/133=72.2 cases per month. A new word processing system would not reduce the time on bottleneck and the capacity would remain 72.2 cases per…

    • 854 Words
    • 4 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    Chapter 4 Solutions

    • 473 Words
    • 2 Pages

    Therefore, a minimum of 8 workers are required to achieve a capacity of 72 units per hour.…

    • 473 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays
  • Powerful Essays

    Supply Chain Management

    • 1921 Words
    • 8 Pages

    In 1990’s, Hewlett-Packard faced several problems with inventory levels for the Deskjet Printer product line. This printer was produced in Vancouver’s facility and from there was shipped to a distribution center. HP has three distribution centers (DC), in North America, Asia Pacific and Europe that at the moment were filled of Deskjet stock.…

    • 1921 Words
    • 8 Pages
    Powerful Essays
  • Satisfactory Essays

    (c) What is the probability that there’s more than 30 minutes between the 2nd and 3rd customer on New…

    • 1289 Words
    • 6 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    Problem Solving

    • 507 Words
    • 3 Pages

    After interpreting the problem, I chose a strategy and evaluated the progress. I took the trial and error approach. My first attempt was to have the man take the cat over and then the dog, but that didn’t work, the dog ate the cat. I then attempted to have the man take the mouse followed by the cat. Again that didn’t work, the cat ate the mouse. I then attempted to send the man with the dog first, but again the cat ate the mouse. After several unsuccessful approaches, I began looking at the problem in a different way. I decided to use heuristics as a solution strategy. Heuristics helps to simplify and solve problems, although it doesn’t guarantee a correct solution.…

    • 507 Words
    • 3 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    OPRE 6302 Assignment1

    • 1042 Words
    • 8 Pages

    Total 40 prescriptions are either in process or waiting at Fill Rx state. Using Little’s Law inventory at Fill Rx state = (40/2) = 20min…

    • 1042 Words
    • 8 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Supply Management

    • 481 Words
    • 2 Pages

    Define the term customer relationship management. What has caused this definition to change over the past twenty years?…

    • 481 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    Kristen's Cookies Precase

    • 713 Words
    • 2 Pages

    1. It will take 26 minutes to fill one rush order (6+2+10+5+2+1= 26 minutes). Gantt chart is also attached.…

    • 713 Words
    • 2 Pages
    Good Essays
  • Satisfactory Essays

    * Waiting time for trucks: Inventory build up = arrival rate – processing rate = 1108 bbl – 600 bbl = 508 bbl at this rate the wet bins will be filled in 3500/508 = 6.89 hours. At the end of the day (12 hours) there will be 450*12=5400 bbl in inventory. Out of this 3,500 bbl will be in bins and rest 1,300 bbl will be in trucks. It will take 1,300/600=2.17 hours to empty the waiting trucks. Thus, inventory will start building from 6.89 hours to 14.17 hours. The average waiting time will be (14.17-6.89)/2=3.64 hours. On an average there will be 1300/75 = 17.33 trucks waiting. Thus, the total waiting time will be 17.33*3.64 = 63.08 hours.…

    • 769 Words
    • 4 Pages
    Satisfactory Essays
  • Satisfactory Essays

    Bus 630 Case Study

    • 392 Words
    • 2 Pages

    To meet the volume of 5,800 hrs: 5,800 hrs needed2,000 hrs per equipment=2.90 or 3 pcs of equipment…

    • 392 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays