# Solution for Opre6302 Homework 3

Topics: Time Pages: 4 (871 words) Published: September 19, 2013
6302 homework 3
Problem 1:
a)
b)
Resources| Task time| Capacity of resources|
Markers| 1min| 5*1*60/1=300|
Bob| 1min30secs| 1*3600/90=40|
Oven| 30secs| 6*1*3600/30=720|
rack| 3min15secs| 30*1*3600/195=553.84|
Chloe| 1min| 1*60/1=60|
fountain| 30secs| 1*3600/30=120|
Bottleneck=Adams=30 orders per hours Process capacity=30 orders per hours Demand rate=40 orders per hours
Flow rate=30 orders per hours cycle time=1/flow rate= 2mins c) Rush order flow time=1+1.75+0.25+1.5+0.5+1=6mins
Labor content of the process= 2+1.5+1=4.5 min=4min 30secs

d)

Costumers| Start time(sec)| End time(sec)| Adam begin his work| Finish filling drinks| 1st| 0| 360| 60| 195|
2nd| 90| 480| 180| 315|
3rd| 180| 600| 300| 435|
Nth| (n-1)*90| 360+(n-1)*120| 60+(n-1)120| 195+(n-1)120| 21st| 1800| 2760| 2460| 2595|

The time 21st costumer spend in the restaurant=2760-1800=960secs The time he spends waiting to talk to Adams after finish filling out the list=2460-1800-60=600sec The time he spend waiting for sandwich after filling up his drinks=2760-2595=165sec e)

i)
Resources| Task time| Capacity of resources|
Markers| 1min| 5*1*60/1=300|
Bob| 1min45secs| 1*3600/105=34.29|
Oven| 30secs| 6*1*3600/30=720|
rack| 3min15secs| 30*1*3600/195=553.84|
Chloe| 1min| 1*60/1=60|
fountain| 30secs| 1*3600/30=120|
Bottleneck=Adams&Bob=34.29 orders per hours Process capacity=34.29 orders per hours Demand rate=40 orders per hours
Flow rate=34.29 orders per hours cycle time=1/flow rate= 1.75mins Having Bob pick up the sandwich bag and put it on the order rack instead of Adam, will make the process capacity slightly go up, so it would increase the revenue a little bit. ii)

Resources| Task time| Capacity of resources...