pinto pm2 tif ch12

Topics: Project management, Resources, Work breakdown structure Pages: 46 (5994 words) Published: November 24, 2014
Project Management, 2e (Pinto)
Chapter 12 Resource Management

12.1 True/False

1) There is, for almost all projects, usually a dominant constraint that serves as the final arbiter of project decisions. Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 12.1 The Basics of Resource Constraints
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

2) In a resource constrained project, the work must be finished by a certain time, or date, as efficiently as possible. Answer: FALSE
Diff: 1
Section: 12.1 The Basics of Resource Constraints
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

3) All that is needed to create a resource loading calendar is the work breakdown structure and the activity network. Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 12.2 Resource Loading
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

4) Because resource management is typically a multivariate, combinatorial problem (i.e., on that is characterized by multiple solutions involving literally dozens, hundreds, or even thousands of activity variables) truly correct answers are not possible. Answer: FALSE

Diff: 2
Section: 12.3 Resource Leveling
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

5) A resource loading table is created through identifying the project activities and their resources required to completion and applying this information to the project schedule baseline. Answer: TRUE

Diff: 2
Section: 12.3 Resource Leveling
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective
6) If resources have been over-allocated, the loading table must be reconfigured to eliminate resource contention points. The project manager can focus solely on the original point of contention since the activities in a project are separate entities. Answer: FALSE

Diff: 2
Section: 12.3 Resource Leveling
Skill: Conceptual
AACSB Tag: Reflective

7) Resource loading charts are used to display the amount of resources required as a function of time on a graph. Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 12.4 Resource Loading Charts
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

8) If an activity can be split, only the functional portion of the original activity needs to be accomplished for the project to be fully completed. Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 12.4 Resource Loading Charts
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

9) The problem of resource underutilization that a project manager faces when managing a single project disappears in the multi-project environment. Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 12.5 Managing Resources in Multiproject Environments Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

10) In-process inventory represents the amount of work waiting to be completed but delayed due to unavailable resources. Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 12.5 Managing Resources in Multiproject Environments Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

12.2 Fill in the Blank

1) The __________ is primarily limited by availability of a type of labor or productive asset but may also contain some activities of work package elements that must be finished by a certain date. Answer: mixed-constraint project

Diff: 1
Section: 12.1 The Basics of Resource Constraints
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective
2) The best method for establishing the existence of resource conflicts across project activities uses __________ to analyze project resources against scheduled activities over the project's baseline schedule. Answer: resource loading charts

Diff: 1
Section: 12.1 The Basics of Resource Constraints
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

3) The concept of __________ refers to the amounts of individual resources that a schedule requires during specific time periods. Answer: resource loading
Diff: 2
Section: 12.2 Resource Loading
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

4) The work breakdown structure and activity networks are needed to create a resource __________ or __________. Answer: loading form, usage calendar
Diff: 2
Section: 12.2 Resource Loading
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Pinto Pm2 Ism Ch12 Essay
  • Pinto Pm2 Tif Ch07 Essay
  • Essay on Brs Mdm3 Tif Ch12
  • Pinto Pm2 Ism Ch10 1 Essay
  • Essay about The Ford Pinto
  • Pinto Fires Essay
  • Essay on Ford Pinto
  • Pinto Beans Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free