MUS-110CL-CL04 Spirituals to Rock and Roll MUS-110CL-CL04 Exam 1

Topics: Musical theatre, Opera, Minstrel show Pages: 5 (1838 words) Published: November 2, 2014

Grade Details - All Questions
Page:   1  2  3  4 
Question 1. Question : Which of the following musicals were based on classic plays and literature?   Student Answer:  Showboat, South Pacific and The King and I    South Pacific, The Sound of Music, and Pal Joey

   Candide, Carousel, and Porgy and Bess
   Candide, My Fair Lady, and West Side Story
  Points Received: 0 of 3
  Comments: Question 2. Question : These small instrumental ensembles were used as military bands in the Revolutionary War:   Student Answer:  Drumlines.
   Bagpipe corps.
   Fife and drum corps.
   Fiddle bands.
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 3. Question : The instruments used in minstrel shows usually included:   Student Answer:  a fiddle, guitar, and drum.
   a tambourine, a pair of bones, a banjo, and a concertina.    a fiddle and a banjo.
   a guitar, banjo, and drum.
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 4. Question : __________ was known as the most famous singing school master and composer.   Student Answer:  William Billings
   Lowell Mason
   Daniel Read
   John Calvin
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 5. Question : Name the composer of the American classics “Yankee Doodle Dandy” and “Give My Regards to Broadway.”   Student Answer:  George M. Cohan
   Irving Berlin
   Victor Herbert
   Franz Lehar
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 6. Question : A __________ was performed for the finale of a minstrel show by the troupe standing in a semi-circle and peeling off in twos alternating movement with singing.   Student Answer:  song and dance number

   walkaround   circle song
   soft shoe dance
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 7. Question : African American slaves often used __________ to communicate with each other across acres of land.   Student Answer:  spirituals
   field hollers
   work songs
   chanteys
  Points Received: 0 of 3
  Comments: Question 8. Question : The singing schools of the 18th century were started because:   Student Answer:  European singing masters had immigrated to America and were looking for work.    the quality of singing in colonial churches had grown so bad that enterprising American amateur musicians began traveling from town to town teaching people to sing and to read music.    colonial public schools were required to provide instruction in singing.    puritan preachers required their parishioners to study singing so that they could sing in church choirs.   Points Received: 3 of 3

  Comments: Question 9. Question : A new method of reading music that was promoted by the singing school teachers around the turn of the nineteenth century was called:   Student Answer:  solfege.
   the Kodaly method.
   sight-reading.
   shaped-note singing.
  Points Received: 0 of 3
  Comments: Question 10. Question : What is the first musical play to earn its authors a Pulitzer Prize?   Student Answer:  Showboat
   Porgy and Bess
   Strike up the Band
   Of Thee I Sing 
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 11. Question : Irving Berlin single handedly wrote the Christmas song, __________; the Easter song, __________; and thepatriotic song, __________.   Student Answer:  “Chestnuts Roasting on an Open Fire”; “Easter Parade”; “God Bless America”    “White Christmas”; “My Easter Bonnet”; “Battle Hymn of the Republic”    “Silver Bells”; “Easter Parade”; “Strike up the Band”    “White Christmas”; “Easter Parade”; “God Bless America”   Points Received: 3 of 3

  Comments: Question 12. Question : Which of Andrew Lloyd Webber’s musicals was based on one of T.S. Eliot’s books of poems?   Student Answer:  Phantom of the Opera
   Evita   Jesus Christ Superstar
   Cats
  Points Received: 3 of 3
  Comments: Question 13. Question : When many voices are singing slightly different versions of the same melody the texture is referred to as:   Student Answer:  a cappella.
   shaped-note singing.
   monophonic.
 ...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Mus 354 Exam 1 Essay
  • Rock and Roll on drugs Essay
  • Mus 105 Essay
  • Rock-N-Roll Part 1 Essay
  • MUS 354 exam 2 Essay
  • mus 354 unit 1 Essay
  • ROCK MUSIC Exam 1 study guide Essay
  • Essay on Mus 358 Indian Music

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free