Martocchio 8th edition chap 3 ansers

Topics: Performance appraisal, Error, Psychology Pages: 11 (2343 words) Published: June 13, 2015
Strategic Compensation, 7e (Martocchio)
Chapter 3 Traditional Bases for Pay: Seniority and Merit

1) Which of the following is based on the human capital theory? A) seniority pay system
B) BOS
C) merit pay system
D) BARS
Answer: A
Difficulty: Easy
Type: Concept
Learning Obj: 1

2) The collective bargaining system was established by passage of which federal Act? A) National Labor Regulations Act
B) National Labor Relations Act
C) Union Labor Regulations Act
D) Union Labor Relations Act
Answer: B
Difficulty: Moderate
Type: Concept
Learning Obj: 1

3) This term is defined as added pay for employees who have reached the maximum of a pay grade and who are unlikely to move into higher grades. A) longevity pay
B) merit pay
C) seniority-based pay
D) incentive pay
Answer: A
Difficulty: Moderate
Type: Concept
Learning Obj: 1

4) Which of the following is an advantage of seniority pay systems? A) they reward exemplary performance
B) they encourage employees to continue to increase their skillsets C) they help to promote product quality
D) they reward employees on an objective basis
Answer: D
Difficulty: Difficult
Type: Critical Thinking
Learning Obj: 1
5) In 2011, employees were expected to earn average merit increases of what percent? A) 1.3%
B) 2.9%
C) 5.2%
D) 8.3%
Answer: B
Difficulty: Moderate
Type: Concept
Learning Obj: 3

6) Which pay system is most widely used in America today?
A) skill based pay
B) longevity pay
C) merit pay
D) seniority pay
Answer: C
Difficulty: Moderate
Type: Concept
Learning Obj: 3

7) Which two factors should compensation professionals consider before endorsing the use of merit pay systems? A) supervisor's rating bias & stock price
B) job design & supervisor's rating bias
C) job analysis & stock price
D) commitment from top management & job design
Answer: D
Difficulty: Difficult
Type: Concept
Learning Obj: 3

8) This term refers to the minimum pay increase that employees view as a significant change in their compensation amount. A) halo effect increase
B) minimal pay incident
C) just-meaningful pay increase
D) satisfactory compensation payment
Answer: C
Difficulty: Easy
Type: Concept
Learning Obj: 3

9) If an employee is rated as outstanding on her leadership ability she was probably rated using which appraisal system? A) trait system
B) goal-oriented system
C) comparison system
D) behavioral system
Answer: A
Difficulty: Moderate
Type: Concept
Learning Obj: 4
10) XYZ Company ranks its employees from the best performer to the poorest performer and the employee with the best performance receives the highest ranking. What type of performance appraisal method is used by this company? A) comparison system

B) trait system
C) behavioral system
D) goal-oriented system
Answer: A
Difficulty: Easy
Type: Application
Learning Obj: 4

11) There are 15 animal keepers working for the XYZ Company. Their supervisor is required to rate the performance of these workers based on the following criteria: 30% of the animal keepers will be rated as below-average, 40% of the animal keepers will be rated as average, and 30% of the animal keepers will be rated as above average. What type of performance appraisal is used? A) paired comparison

B) forced distribution
C) critical incident technique
D) behavioral observation scale
Answer: B
Difficulty: Moderate
Type: Application
Learning Obj: 4

12) Which evaluation system requires that supervisors compare each employee to every other employee, identifying the better performer in each pair? A) forced distribution
B) hierarchical
C) paired comparison
D) the critical incident technique
Answer: C
Difficulty: Easy
Type: Concept
Learning Obj: 4

13) This type of behavioral performance appraisal system requires the review of past performance behaviors and outcomes in order to identify them as either successful or unsuccessful. A)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Chap 3 Essay
  • chap 3 quiz 2 Essay
  • Strategic Management Chap 3 Essay
  • Chap 3 Fred R David Essay
  • Essay about The Great Gatsby Chap 1-3
  • Chap 3 Questions 10 15 Essay
  • International Business Chap 3 Essay
  • Habits chap 3 essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free