Introduction to Systems Analysis and Design

Topics: Knowledge management, Software development process, Systems analysis Pages: 29 (4564 words) Published: August 24, 2013
Chapter 1 – Introduction to Systems Analysis and Design

MULTIPLE CHOICE

1.In launching a new information system, the greatest risk occurs when a company ____. |a. |begins by outlining its business models and identifying possible IT solutions | |b. |tries to decide how the system will be implemented before determining what the system is supposed to do | |c. |considers implementation options after having a clear set of objectives | |d. |all of the above |

ANS:BPTS:1REF:7

2.____ software controls the flow of data, provides data security, and manages network operations. |a. |Enterprise |c. |Application | |b. |System |d. |Legacy |

ANS:BPTS:1REF:8

3.Examples of company-wide applications, called ____, include order processing systems, payroll systems, and company communications networks. |a. |enterprise applications |c. |operating applications | |b. |network operating systems (NOS) |d. |legacy systems |

ANS:APTS:1REF:8

4.Over 40 years ago, a concept called Moore's Law accurately predicted that computer processing power would double about every ____. |a. |2 months |c. |24 months | |b. |12 months |d. |48 months |

ANS:CPTS:1REF:8

5.When planning an information system, a company must consider how a new system will interface with older systems, which are called ____. |a. |enterprise applications |c. |operating applications | |b. |network operating systems (NOS) |d. |legacy systems |

ANS:DPTS:1REF:9

6.For complex operations, analysts apply computer-based modeling tools that use a standard language called ____. |a. |electronic data interchange (EDI) | |b. |joint application development (JAD) | |c. |business process modeling notation (BPMN) | |d. |rapid application development (RAD) |

ANS:CPTS:1REF:10

7.Systems analysts use a process called ____ to represent company operations and information needs. |a. |JAD |c. |RAD | |b. |Scrum |d. |business process modeling |

ANS:DPTS:1REF:10

8.A business ____ is an overview that describes a company’s overall functions, processes, organization, products, services, customers, suppliers, competitors, constraints, and future direction. |a. |matrix |c. |index | |b. |profile |d. |glossary |

ANS:BPTS:1REF:10

9.Which of the following is one of the main sectors of e-commerce? |a. |C2C...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • System Analysis and Design Essay
  • Essential of Systems Analysis and Design Essay
  • system analysis and design Essay
  • System analysis Essay
  • System Analysis and Design Essay
  • System Analysis and Design Essay
  • System Analysis and Design Essay
  • System Analysis and Design Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free