Internationalizarea Firmei

Pages: 21 (5751 words) Published: March 25, 2011
Proiect Managementul Afacerilor Internaționale

Internaționalizarea firmei

Realizatori:

Marcu Adrian
Isăila Daniela
Berladean Victoria
Croitoru Daniela

I. Firma

Compania Apis Prod(în prezent Apidava) s-a înființat în anul 1992, pornind ca o mică afacere de familie, cu doar 2 angajaţi şi cu cei 50 de stupi ai profesorului de fizică Victor Mateş. La început toată producţia de miere era extrasă, ambalată şi etichetată manual de membrii familiei, fiind livrată direct cu maşina proprie, de către Dl. Mateş la primele magazine private din Bucureşti şi din alte câteva oraşe mari din ţară. Firma s-a dezvoltat odată cu apariţia marilor lanţuri de magazine aliniându-se treptat cerinţelor de producţie şi calitate impuse de normele Uniunii Europene. Încă din anul 2001 firma a început să facă exporturi, în prezent 60% din cifra de afaceri este dată de valoarea exporturilor. Începând cu luna Ianuarie 2005, firma s-a transformat într-o societate mixtă româno-olandeză, cu participarea unor parteneri olandezi: Honey International B.V. şi Trichilia. În septembrie 2007 firma s.c. APIS PROD s.r.l. şi-a schimbat denumirea în s.c. Apidava s.r.l. din dorinţa de a evidenţia tradiţia românească în domeniul mierii, tradiţie descoperită de profesorul de fizică Victor Mateş, în pasiunea lui pentru albine şi stupărit, în urma cu 25 de ani.

Apidava poate fi considerată azi, fortăreaţa mierii, locul unde produce de 18 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, din flora deosebită a Podişului Transilvaniei, şi cu o calitate garantată.

Denumirea de ”Apidava” provine de la cuvântul dacic ”dava” , care însemnă aşezare, locuinţă fortificată, şi cuvântul ”api” care provine de la latinescul apis = albină. Rădăcinile dacice şi latine ale poporului român, au făcut ca numele ales să reprezinte zona, şi atestă tradiţia firmei în apicultură, în obţinerea şi selectarea mierii naturale de albine, de calitate superioară.

Compania şi-a construit de curând o hală modernă pentru depozitarea materiei prime, cu o capacitate de stocare de 1.000 tone miere. Hala este dotată cu tunel de aer cald pentru procesarea mierii vrac, la butoaie, şi tancuri de omogenizare loturi, putând fi procesate până la 60 tone/săptămână, la butoaie de 300 kg. Producţie:

Din punct de vedere tehnic, compania este dotată cu:
- linie automată de ambalat mierea la borcane sticlă, cu o capacitate între 6.000 şi 12.000 bucăţi/zi, în funcţie de gramaj - linie automată de ambalat mierea la caserole plastic de 20g, cu o capacitate de 20.000 buc/zi - linii semiautomate de ambalare caserole plastic 20g, pentru mărci proprii ale clienţilor, cu o capacitate de 12.000 buc/zi - linie automată de ambalat mierea la pet-uri plastic, cu o capacitate între 2.000 şi 3.000 bucăţi/zi - alte linii semiautomate pentru ambalaje speciale.

Apidava procesează 30 tone/săptămâna - miere ambalată, într-o fabrică complet renovată şi utilată corespunzător cu cerinţele Legislaţiei Europene în domeniu. Laborator:
Apidava este dotată cu ustensile şi aparatură de laborator moderne, necesare realizării unor serii de analize fizico-chimice, precum şi de determinare a rezidurilor de antibiotice şi pesticide, ale căror rezultate sunt folosite pentru selectarea mierii de calitate recepţionată de la fiecare apicultor în parte. În laborator se realizează zilnic peste 50 de analize, atât la preluarea mierii de la furnizori, cât şi pe parcursul întregului proces de prelucrare şi ambalare, pentru a se asigura că produsul corespunde cerinţelor de calitate, şi că, pe întregul flux tehnologic, produsul nu îşi modifică parametrii fizico-chimici. Fiecare lot de miere intrat în fabrică este analizat, în primul rând: după gust, culoare, miros (specifice fiecărui sortiment în parte), de către un specialist în domeniu, cu o experienţă de peste 15 ani în degustarea sorturilor de miere, dar şi prin analiza microscopică a...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Analiza Swot a Firmei Dedeman Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free