Electronic Commerce and Page Ref

Topics: Electronic commerce, Marketing, Transaction cost Pages: 23 (4974 words) Published: August 27, 2013
E-commerce 2013, 9e (Laudon/Traver)
Chapter 1 The Revolution Is Just Beginning

1) The growth of mobile e-commerce almost doubled from 2011 to 2012. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 8
AACSB: Reflective Thinking

2) Approximately 80% of adults in the United States use a social network on a daily basis. Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 8
AACSB: Reflective Thinking

3) A company's online inventory control process is an example of e-business, as opposed to e-commerce. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 13
AACSB: Analytic Skills

4) Ubiquity increases cognitive energy outlays.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 16
AACSB: Analytic Skills

5) The fact that e-commerce is conducted on the basis of universal standards decreases market entry costs for merchants. Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 17
AACSB: Reflective Thinking

6) Price transparency refers to the ability of merchants to segment the market into groups willing to pay different prices. Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 18
AACSB: Reflective Thinking

7) Cost transparency refers to the ability of consumers to discover the actual costs merchants pay for products. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 18
AACSB: Reflective Thinking

8) Customization involves changing a delivered product or service based upon a consumer's preferences or past purchasing behavior. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 19
AACSB: Reflective Thinking

9) Web 2.0 describes a set of applications and technologies that encourage and rely on user- and consumer-generated interactivity and content. Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 19
AACSB: Use of IT

10) Social e-commerce is the largest type of e-commerce.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 8
AACSB: Reflective Thinking

11) E-commerce as we know it today would not exist without the Internet. Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 27
AACSB: Reflective Thinking

12) The growth of B2C e-commerce is limited by the fact that consumers need to possess a more sophisticated skill set than consumers who shop offline. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 29
AACSB: Reflective Thinking

13) In 2011, a new Internet investment bubble focused primarily on social networks emerged. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 37
AACSB: Reflective Thinking

14) As economists had envisioned, prices of products sold on the Web are consistently lower than elsewhere, and the online marketplace is characterized by decreasing price dispersion. Answer: FALSE

Diff: 3 Page Ref: 36-38
AACSB: Reflective Thinking

15) The future of e-commerce will include an increase in regulatory activity both in the United States and worldwide. Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 43
AACSB: Reflective Thinking

16) Which of the following statements about Internet use in the United States in 2012 is not true? A) Social e-commerce generated more revenue than local e-commerce. B) Approximately 150 million users made at least one purchase online. C) Almost 50% of adult Internet users visited an online social network daily. D) Growth rates for B2C e-commerce were higher in the United States than in Europe. Answer: D

Diff: 3 Page Ref: 8
AACSB: Reflective Thinking

17) In 2012, roughly ________ million people in the United States accessed the Internet via mobile devices. A) 30
B) 65
C) 80
D) 120
Answer: D
Diff: 3 Page Ref: 8
AACSB: Reflective Thinking

18) Which of the following is not a major business trend in e-commerce in 2012-2013? A) Retail e-commerce continues double-digit growth.
B) Small businesses and entrepreneurs are hampered by the rising cost of market entry caused by increased presence of industry giants. C) Facebook grows to more than 1 billion users.
D) Social and mobile advertising begins to challenge search engine marketing. Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 10
AACSB: Use of IT

19) All of the following are major technology trends in e-commerce in...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Electronic Commerce and Easy Page Essay
  • Electronic Commerce Essay
  • electronic commerce system Essay
  • E-commerce: Electronic Commerce and Implementation Essay
  • Electronic Commerce-Case Study Essay
  • Essay about Electronic Commerce
  • electronic commerce Essay
  • Electronic Commerce Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free