Electronic Commerce and Easy Page

Topics: Electronic commerce, Electronic Data Interchange, Pop-up ad Pages: 24 (5156 words) Published: August 1, 2013
Chapter 5 Electronic Commerce
True/False Questions
T F 1. E-commerce is commerce, but it is commerce accelerated and enhanced by IT, in particular the Internet. Answer: True Level: Easy Page: 170

T

F

2. The B2C segment is where the dollar volume of e-commerce has always been widely expected to be concentrated. Answer: False Level: Medium Page: 172

T

F

3. Demand aggregation combines purchase requests from multiple buyers into a single large order, which justifies a discount from the business. Answer: True Level: Easy Page: 181

T

F

4. The B2B e-commerce segment is relatively small compared to the B2C e-commerce segment. Answer: False Level: Medium Page: 170

T

F

5. Smart cards are plastic cards the size of a credit card that contain an embedded chip on which digital information can be stored. Answer: True Level: Easy Page: 189

T

F

6. Commoditylike products are the very best of all to use when dealing with the B2C e-commerce segment. Answer: False Level: Hard Page: 181

T

F

7. A marketing mix is the set of technology tools that the firm uses to pursue its marketing objectives in the target market. Answer: False Level: Medium Page: 182

T

F

8. Virtual marketing encourages users of a product or service supplied by a B2C company to ask friends to join in as well. Answer: False Level: Medium Page: 185

T

F

9. Web services are arrangements made between e-commerce sites that direct users from one site to the other. Answer: False Level: Easy Page: 185

90

Test Bank, Chapter 5

T

F 10. Click-throughs are the count of the number of people who visit one site, click on an ad, and are taken to the site of the advertiser. Answer: True Level: Easy Page: 185

T

F 11. Indirect materials are materials that are necessary for running a modern corporation, but do not relate to the company's primary business activities. Answer: True Level: Easy Page: 181

T

F 12. E-commerce permits customers, consumers, and companies to form relationships that would not be possible without technology. Answer: True Level: Easy Page: 170

T

F 13. An e-commerce web site is a silver bullet and can save any business from bankruptcy or failure. Answer: False Level: Easy Page: 170

T

F 14. The five forces model was developed to determine the relative attractiveness of an industry. Answer: True Level: Easy Page: 174

T

F 15. If the suppliers in a particular industry hold a lot of the power, the industry is less attractive to enter if you are a buyer. Answer: True Level: Easy Page: 175

T

F 16. If the buyers in a particular industry hold a lot of the power, the industry is more attractive to enter if you are a buyer. Answer: False Level: Easy Page: 174

T

F 17. The threat of new entrants is low when it is easy for competitors to enter the market. Answer: False Level: Easy Page: 176

T

F 18. An industry is more attractive when the rivalry among existing competitors is high. Answer: False Level: Easy Page: 176

T

F 19. A business that has to overcome significant entry barriers will be very successful. Answer: False Level: Medium Page: 176

T

F 20. Buyer power is high when buyers have few choices. Answer: False Level: Medium Page: 176

Haag/Cummings, Information Systems Essentials

91

T

F 21. A company that provides goods and services typically wishes to increase buyer power. Answer: False Level: Medium Page: 176

T

F 22. Establishing a frequent-buyer club is one method a business could use to decrease buyer power. Answer: True Level: Hard Page: 176

T

F 23. Supplier power is high when there are many suppliers. Answer: False Level: Medium Page: 175

T

F 24. Switching costs are those costs that make customers reluctant to change product or service providers. Answer: True Level: Easy Page: 175

T

F 25. An entry barrier is a product or service that customers have come to expect from an industry and must be offered by...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Electronic Commerce Essay
  • Electronic Commerce-Case Study Essay
  • Electronic Commerce and Page Load Speed Essay
  • Essay on ELECTRONIC COMMERCE Comparison Shopping Project
  • E-commerce: Electronic Commerce and Implementation Essay
  • Electronic Commerce and Page Ref Essay
  • Electronic Commerce and IT Essay
  • Essay about Electronic Commerce

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free