Classical Conditioning and Multiple Choice

Topics: Classical conditioning, Behaviorism, Jean Piaget Pages: 28 (4170 words) Published: May 14, 2013
[Q1] Multiple Choice - 1 point
1)A group of ideas, assumptions, and generalizations that interpret and illuminate observations that have been made about human growth is referred to as a ____________ theory. A.behavioral
B.psychoanalytical
C.humanistic
D.developmental
Answer: D

[Q2] Multiple Choice - 1 point
2)_________theorists try to make sense out of observations and construct a story of the human journey from infancy to adulthood. A.Developmental
B.Psychoanalytical
C.Behavioral
D.Humanistic
Answer: A

[Q3] Multiple Choice - 1 point
3)Which theory answers the question: Do early experiences of neglect or attachment linger into adulthood? A.humanistic
B.behavioral
C.sociocultural
D.psychoanalytic
Answer: D

[Q4] Multiple Choice - 1 point
4)Which theory answers the following: Does learning depend on specific instruction, punishment, and examples? A.psychoanalytical
B.behavioral
C.universalism
D.cognitive
Answer: B

[Q5] Multiple Choice - 1 point
5)Which theory answers the following: Is survival a human instinct? A.humanism
B.cognitive
C.sociocultural
D.universalism
Answer: D

[Q6] Multiple Choice - 1 point
6)Which theory answers the following: Does culture guide behavior? A.sociocultural
B.behavioral
C.universalism
D.psychoanalytic
Answer: A

[Q7] Multiple Choice - 1 point
7)According to your text, theories produce __________ and generate _________. A.guidance; hypotheses
B.hypothesis; discoveries
C.discoveries; guidance
D.discoveries; hypothesis
Answer: B

[Q8] Multiple Choice - 1 point
8)Theories:
A.are facts.
B.raise questions.
C.are hypothesis.
D.have no relevance to research.
Answer: B

[Heading]Heading

[Q9] Multiple Choice - 1 point
9)Which theories in the text are described as “comprehensive, enduring, and widely applied”? A.systems
B.grand
C.emergent
D.sociocultural
Answer: B

[Q10] Multiple Choice - 1 point
10)Psychoanalytic theory originated with:
A.B. F. Skinner.
B.Erik Erikson.
C.Sigmund Freud.
D.Ivan Pavlov.
Answer: C

[Q11] Multiple Choice - 1 point
11)According to Freud, each stage of development in the first six years is characterized by: A.sexual pleasure.
B.psychosocial conflict.
C.inappropriate sexual behavior.
D.classical conditioning.
Answer: A

[Q12] Multiple Choice - 1 point
12)Freud believed that the ______ was the focus of pleasurable sensation during infancy. A.anus
B.penis
C.mouth
D.genital region
Answer: C

[Q13] Multiple Choice - 1 point
13)In order, Freud’s first three stages of psychosexual development are: A.anal, phallic, latent.
B.oral, anal, phallic.
C.trust, autonomy, initiative.
D.mouth, body, brain.
Answer: B

[Q14] Multiple Choice - 1 point
14)Scientists design studies to investigate theories because: A.there is one correct interpretation.
B.theories are not facts.
C.economy and political belief are important.
D.philosophical belief must be proven.
Answer: B

[Q15] Multiple Choice - 1 point
15)Which theory is considered one of the “grand” theories? A.psychoanalytic
B.cognitive
C.socialcultural
D.humanistic
Answer: A

[Q16] Multiple Choice - 1 point
16)Inner drives and unconscious motives are foundations of ________ theory. A.learning
B.behavioral
C.cognitive
D.psychoanalytic
Answer: D

[Q17] Multiple Choice - 1 point
17)Sigmund Freud developed the __________________ theory.
A.cognitive
B.psychoanalytic
C.humanistic
D.behavioral
Answer: B

[Q18] Multiple Choice - 1 point
18)The basis of Freud’s theory can be found in:
A.adult learning.
B.thinking processes.
C.unconscious needs.
D.parental modeling.
Answer: C

[Q19] Multiple Choice - 1 point
19)According to Freud, the erotic body part during infancy is the: A.hands.
B.anus.
C.mouth.
D.genitals.
Answer: C

[Q20] Multiple Choice - 1 point
20)The...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Classical Conditioning Essay
  • Classical Conditioning Essay
  • Classical Conditioning and Operant Conditioning Essay
  • Essay about Classical Conditioning
  • Classical Conditioning Essay
  • Essay about Classical Conditioning
  • Classical Conditioning Essay
  • Classical Conditioning Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free