CIS 510 Quiz ch03

Topics: Organizational structure, Management, Organization Pages: 11 (1944 words) Published: June 8, 2015
File: chapter3TestBank.doc, Chapter 3, Organizational Strategy and Information Systems

Multiple Choice

1. Cognizant’s organizational structure was ________, but realized as its organization grew and its services became more complicated that a __________ structure for the organization was more appropriate. a) hierarchical, networked

b) matrix, networked
c) flat, matrix
d) hierarchical, matrix
e) flat, hierarchical

Ans: d (Hard)
Response: See page 82

2. The organizational structure of Tata Consulting Services (TCS) is a ___________ organizational structure. a) hierarchical
b) networked
c) matrix
d) flat
e) zero time
Ans: a (Medium)
Response: See page 81

3. All statements below are true about a matrix organization structure EXCEPT: a) The design supports both function and purpose.
b) IS reduces operating complexities by easily sharing information among management. c) Workers are assigned to two or more managers.
d) Worker’s jobs are loosely defined.
e) Challenges can arise for managers who have lots of information and attend frequent meetings.

Ans: d (Medium)
Response: See page 82

4. This type of organizational structure is based upon the concepts of division of labor, specialization, and unity of command. Key decisions are made at the top and filter down through the organization.

a) Hierarchical
b) Networked
c) Flat
d) Matrix
e) Social

Ans: a (Medium)
Response: See page 80

5. This newer organizational design is designed to be highly flexible so that resources can be configured quickly to respond to changing demands.
a) Zero time organization
b) Social networked organization
c) Flat organization
d) Matrix organization
e) T-form organization

Ans: e (Hard)
Response: See page 84

6. IS plays three important roles in management control processes. These processes are data collection, evaluation, and _______________.
a) transformation
b) management
c) communication
d) implementation
e) conversion

Ans: c (Medium)
Response: See page 86

7. Organizational design is all about making sure that _________ are properly allocated, reflecting the structure of formal reporting relationships.
a) decision rights
b) business processes
c) values
d) incentives
e) IS

Ans: a (Medium)
Response: See page 78-79

8. Traditional organizations have one of four types of organizational design. What are these four structure types?
a) Traditional, flat, matrix, technology
b) Hierarchical, flat, matrix, networked
c) Matrix, networked, flat, information
d) Matrix, flat, networked, traditional
e) Social, networked, matrix, hierarchical

Ans: b (Hard)
Response: See page 80

9. In which type of organizational design do middle managers do the primary information processing and communication function, telling subordinates what to do and then reporting the outcome to senior management? a) Flat

b) Networked
c) Hierarchical
d) Matrix
e) Hybrid

Ans: c (Medium)
Response: See page 80-81

10. In which type of organizational structure will employees report to two or more supervisors?
a) Hierarchical
b) Networked
c) Flat
d) Matrix
e) Functional

Ans: d (Medium)
Response: See page 82

11. In which type of organizational structure is power centralized and the type of environment best supported stable and certain?
a) Flat
b) Networked
c) Hierarchical
d) Matrix
e) Traditional

Ans: c (Medium)
Response: See page 80-81

12. In which type of organizational structure is power distributed, and the ideal environment flexible and adaptable? a) Flat
b) Networked
c) Hierarchical
d) Matrix
e) Hybrid

Ans: b (Medium)
Response: See page 80

13. A networked organizational structure feels both like a_______ and a_______ organizational structure because it supports a rigid structure with well-connected communication networks.
a) matrix, flat
b)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • CIS 510 Quiz ch02 Research Paper
  • CIS 510 Quiz ch11 Essay
  • CIS 510 Quiz ch06 Essay
  • Cis 105 Quiz Essay
  • Cis 510 Creating a Context Diagram Essay
  • CIS 348 ASSIGNMENT 1 Essay
  • Cis/207 Quiz Essay
  • Essay on Quiz

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free