Ch 1 Answer Key: General Introduction to Organization Development

Satisfactory Essays
Test Bank

for

Organization
Development & Change

Chapter 1
General Introduction to Organization Development

Multiple Choice Questions

1. Which of the following is included in the definition of OD?

a. OD applies to an entire system
b. OD is based on behavioral science knowledge
c. OD is concerned with planned change
d. OD encompasses strategy, structure, and process changes
e. all of the above

ANS: e

2. Organization development distinguishes itself from organization change and change management by which of the following characteristics?

a. addressing the effective sequence of leadership issues that produce organization improvements
b. focusing narrowly on cost, quality, and schedule
c. focusing on the transfer of knowledge and skills to help the system manage future change
d. taking a broadly focused approach that can apply to any kind of change
e. none of the above

ANS: c

3. Which of the following is not one of the “stems” of OD?
a. laboratory training
b. environmental analysis
c. action research/survey feedback
d. participative management and quality of work life
e. strategic change

ANS: b

4. The first “T-group” was formed

a. to facilitate decision making
b. to work on group projects
c. to make the group more cohesive
d. as people related to data about their own behavior

ANS: d

5. The assumption underlying the use of survey feedback in OD is

a. surveys are the best way to collect data
b. surveys allow one to collect a great deal of data
c. surveys can provide feedback to the organization and be used to initiate change
d. responses and surveys are easily interpreted

ANS: c

6. According to the Managerial Grid, an individual’s style can best be described as which of the following:

a. the way he or she dresses
b. his or her concern for production and people
c. how he or she interacts with management
d. the way he or she deals with problems
e. none of the above

ANS: b

7. As the QWL movement evolved, it fostered a new phase of

You May Also Find These Documents Helpful

  • Powerful Essays

    Chapter Answer

    • 7784 Words
    • 32 Pages

    Chapter 16 Working Capital Management Learning Objectives After reading this chapter, students should be able to: ◆ Define basic working capital terminology. ◆ Calculate the inventory conversion period, the receivables collection period, and the payables deferral period to determine the cash conversion cycle. ◆ Distinguish among relaxed, restricted, and moderate current asset investment policies, and explain the effect of each on risk and expected return. ◆ Identify…

    • 7784 Words
    • 32 Pages
    Powerful Essays
  • Good Essays

    Answer to Chapter

    • 2822 Words
    • 12 Pages

    Chapter 5 – Mankiw SOLUTIONS TO TEXT PROBLEMS: Quick Quizzes 1. The price elasticity of demand is a measure of how much the quantity demanded of a good responds to a change in the price of that good, computed as the percentage change in quantity demanded divided by the percentage change in price. When demand is inelastic (a price elasticity less than 1), a price increase raises total revenue, and a price decrease reduces total revenue. When demand is elastic (a price elasticity greater than 1),…

    • 2822 Words
    • 12 Pages
    Good Essays
  • Powerful Essays

    Chapter 19 Answer

    • 2646 Words
    • 34 Pages

    MANAGEMENT ACCOUNTING (VOLUME II) - Solutions Manual CHAPTER 19 RELEVANT COSTS FOR DECISION MAKING I. Questions 1. Quantitative factors are those which may more easily be reduced in terms of pesos such as projected costs of materials, labor and overhead. Qualitative factors are those whose measurement in pesos is difficult and imprecise; yet a qualitative factor may be easily given more weight than the measurable cost savings. It can be seen that the accountant’s role in making decisions deals…

    • 2646 Words
    • 34 Pages
    Powerful Essays
  • Satisfactory Essays

    Chapter 4 Answers

    • 488 Words
    • 2 Pages

    Chapter 4_class exercise True/False 1. The forecasting time horizon and the forecasting techniques used tend to vary over the life cycle of a product. Answer: TRUE 2. A time-series model uses a series of past data points to make the forecast. Answer: TRUE 3. Cycles and random variations are both components of time series. Answer: TRUE 4. One advantage of exponential smoothing is the limited amount of record keeping involved. Answer: TRUE 5. If a forecast is consistently greater…

    • 488 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays
  • Powerful Essays

    Chapter 6 Answers

    • 2489 Words
    • 10 Pages

    chapter Six businesses and Their Costs ANSWERS TO END-OF-CHAPTER QUESTIONS 6-1 Distinguish clearly between a plant, a firm, and an industry. Contrast a vertically integrated firm, a horizontally integrated firm, and a conglomerate. Cite an example of a horizontally integrated firm from which you have recently made a purchase. A plant is an operating unit where production takes place. This production can be manufacturing, farming, mining, retailing, wholesaling, warehousing—anything…

    • 2489 Words
    • 10 Pages
    Powerful Essays
  • Powerful Essays

    Finance chapter answers

    • 9400 Words
    • 37 Pages

    of the borrower and its past loan repayment performance. The term structure of interest rates is a market-wide factor and is likely to influence the base rate, but it should not influence the margin that applies to a borrower, so C is the correct answer. MORE: Financial Institutions, Instruments and Markets 5/e, pp. 390–391. The interest rate charged on a term loan will also depend on the following: • The credit risk of the borrower. This is the perceived creditworthiness of the borrower. A lender…

    • 9400 Words
    • 37 Pages
    Powerful Essays
  • Powerful Essays

    CHAPTER 7 Answer

    • 1725 Words
    • 6 Pages

    Chapter 7 Competition and Policies towards Monopolies and Oligopolies, Privatization and Deregulation Suggested Answers to the Review Questions I. Questions 1. Pure monopoly refers to the case where: a) there is a single firm selling the commodity, b) there are no close substitutes for the commodity, and c) entry into the industry is very difficult or impossible. If we further assume that the monopolist has perfect knowledge of present and future prices and costs, we have perfect monopoly…

    • 1725 Words
    • 6 Pages
    Powerful Essays
  • Satisfactory Essays

    Chapter 18 Answers

    • 252 Words
    • 2 Pages

    Chapter 18 – Private Equity Impact on Corporations Q1. What are some measurable benefits from private equity ownership of corporations? Private equity portfolio companies have slightly higher management practices scores. Private equity– owned company management quickly adopts merit-based hiring, firing, pay, and promotion practices. These companies have tough evaluation metrics, which are focused on both short-term and long-run objectives, and the metrics are well understood by employees and…

    • 252 Words
    • 2 Pages
    Satisfactory Essays
  • Good Essays

    E-Business Ch. 6 – 10 Assignments Chapter 6 Questions 1) Is growth of the internet, in terms of users, expected to continue indefinitely? What will cause it to slow if anything? Internet growth is now currently slowing. This is because of computer costs. Unless the price of computers drop significantly the internet growth rate will continue to decline 3) Would you say that the Internet fosters or impedes social activity? Explain your position. I would say both. The Internet probably both…

    • 8587 Words
    • 35 Pages
    Good Essays
  • Powerful Essays

    Chapter 3 Answers

    • 1622 Words
    • 7 Pages

    military C) The same as the web D) a large network of networks Answer: D Section Ref: The Internet and How It Works 2) The concept of the Internet was developed in response to the ________ War. A) Korean B) Vietnam C) Cold D) Gulf Answer: C Section Ref: The Origin of the Internet 3) The World Wide Web was based on a protocol developed by ________. A) Microsoft B) Apple C) Tim Berners-Lee D) the U.S. government Answer: C Section Ref: The Origin of the Internet 4) The "fathers"…

    • 1622 Words
    • 7 Pages
    Powerful Essays