Chapter 8: Workplace Violence Test

Topics: Human resource management, Workplace bullying, Violence Pages: 13 (2209 words) Published: August 5, 2013
Chapter 8-Workplace Violence

MULTIPLE CHOICE

1.Why was Grant’s law created?
a.to reduce the cost of H&S claims
b.to reduce the potential of violence in healthcare
c.to reduce the risk of violence for gas station attendants d.to raise awareness of workplace violence

ANS: c
PTS: 1
REF: p. 196

2.Approximately how many workplace homicides occur in Canada each year? a.7
b.14
c.21
d.55

ANS: b
PTS: 1
REF: p. 196

3.Which of the following statements BEST defines how current legislative approaches define workplace violence and aggression? a.They define violence and aggression the same.
b.They differ widely on how they define violence and aggression. c.They view workplace violence as more important than workplace aggression. d.They are not part of the law but are part of the safety guidelines.

ANS: b
PTS: 1
REF: p.197

4.What does the term “mobbing” refer to?
a.gang violence
b.violence done to young workers
c.bullying; used mainly in Europe
d.harassment

ANS: c
PTS: 1
REF: p. 197

5.What is incivility?
a.rude or discourteous behaviour
b.the precursor to workplace aggression
c.not a concern for health and safety legislation
d.a and b

ANS: d
PTS: 1
REF: p. 197

6.According to the text, how many American workers have experienced workplace violence? a.1 million
b.2 million
c.7 million
d.10 million

ANS: c
PTS: 1
REF: p.198

7.What common approach is used to categorize workplace violence? a.That it occurs in many workplaces.
b.That it occurs only in health care facilities.
c.That it focuses on the relationship between the assailant and the victim. d.That it focuses on intimate partner violence.

ANS: c
PTS: 1
REF: p. 199

8.What is Type I violence usually associated with?
a.some type of criminal activity
b.noncriminal activity
c.a close relative
d.coworkers

ANS: a
PTS: 1
REF: p.200

9.Which of the following are considered occupational risk factors for workplace violence? a.scheduling, authority, working with valuables, taking care of others b.night shifts, training, and access to emergency phones

c.client interactions, perpetrator’s relationship to worker and timing d.lack of training, poor emergency plans, and a diverse workplace

ANS: a
PTS: 1
REF: p. 202

10.What is the first overall occupational risk factor?
a.working with a spouse
b.working with the general public
c.working with an impaired client
d.working alone

ANS: b
PTS: 1
REF: p.202

11.What is the definition of imminent risk, according to the text? a.the short-term risk of violence occurring in a future situation b.the short-term risk of violence occurring in the current situation c.violence occurring only after a period of escalation

d.the long-term risk of experiencing violence

ANS: b
PTS: 1
REF: p.203

12.Which of the following is NOT an example of behaviour to reduce imminent risk? a.being judgmental
b.being an empathic listener
c.being calm
d.being attentive

ANS: a
PTS: 1
REF: p.203

13. Which of the following describes the assault cycle?
a.A model suggesting that violence occurs only after a period of escalation b.A model suggesting that violence occurs without a period of escalation c.A model suggesting that violence only occurs when working with the general public d.A model suggesting that experiencing violence is inevitable

ANS: a
PTS: 1
REF: p.203

14.What percentage of all nonfatal assaults occurred in 2000 in American health care and social service industries? a.16
b.20
c.48
d.62

ANS: c
PTS: 1
REF: p.206

15.Which occupations have the most common victims of nonfatal workplace violence? a.health care workers, teachers, and police officers
b.retail workers, bankers, and parking attendants
c.door-to-door sales people, construction workers, and gas station attendants d.b and c

ANS: a
PTS: 1
REF: p.206

16.What is the first step in managing...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Test Essay
  • Essay on Workplace Violence
  • Workplace Violence Essay
  • Workplace Violence Essay
  • Essay on Violence in the Workplace
  • Violence in the Workplace Essay
  • Violence in the Workplace Essay
  • Essay on Workplace Violence

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free