Chanel

Pages: 5 (1366 words) Published: April 12, 2011
CHANELL

Cuprins
Mediul extern – Micromediu – Clienti
-- Intermediari -- Furnizori -- Concurenti -- Publicul firmei

-- Macromediu – Factorii demografici -- Factorii tehnologici -- Factorii economici -- Factorii legali Mediul intern - Informatii

- Resurse

IStoric

Chanel este poate cea mai celebra casa de moda din Franta, care si-a luat numele de la creatoarea de moda si fondatoarea ei, Coco Chanel recunoscuta ca una din cele mai "chic" designere ale secolului XX. Numele Chanel nu poate fi ignorat de nimeni din lumea modei de azi, care nu ar fi fost la fel fara creatiile acestei artiste vestimentare care si-a creat un imperiu pornind de la pasiunea ei pentru frumos. In 1909, Gabrielle Chanel a deschis un mic magazin intr-un apartament la subsolul unui ansamblu rezidential din Paris detinut de Balsan - si astfel a pus prima baza a ceea ce va deveni unul din cele mai mari imperii mondiale.

CLIENTI

La inceput clientii Chanel au fost numai femei,dar pe masura ce a trecut de obstacolele financiare, dupa anul 1930 Coco Chanel a inceput sa-si extinda afacerea si atelierele sale astfel incat a inceput sa produca si linie vestimentara pentru barbati. In prezent Chanel este una din cele 10 case de modă din lume care are licență pentru a produce haute couture, asadar nu se refera la toate categoriile sociale de clienti, ci numai la cei instariti din punct de vedere financiar cand vine vorba despre linia vestimentara,iar clientii casei de moda Chanel se pot identifica usor,sunt majoritatea vedetelor de filme si televiziune din intreaga lume cum ar fi Keira Khightley,Demi Moore,Paris Hilton, Leonardo DiCaprio. Dar avand o viziune complexa, in categoria sociala de mijloc se pot gasi produse Chanel precum parfumul No.5, genti si alte accesorii nu atat de costisitoare.

INTERMEDIARI

Grupul Chanel este controlat de către familia Wertheimer.
Firma are peste 100 de magazine, din care peste 35 numai în Japonia. Pentru a deține un mai bun control asupra produselor Chanel aceștia refuză afacerile de tip franciză in ceea ce priveste linia vestimentara. In cazul parfumurilor si bijuteriilor, Chanel are contracte de comercializare cu importante magazine cu sedii in marile orase din fiecare tara care au ca domeniul de activitate vanzarea produselor de lux in maniera de bijuterii si parfumuri cum ar fi: Car Kulture DeLuxe ,Cellini,Oxette,Be in Time etc.

FURNIZORI

Anul 1983 marchează venirea lui Karl Lagerfeld, principalul partener si designer ce a dus numele Chanel în poziția actuală. Numele lui Lagerfeld cântărește greu în istoria mărcii Chanel, iar activitatea lui este apreciată la fiecare colecție de către numărul crescut de cumpărătorii fideli ai mărcii și industria modei. De-a lungul aniilor 1980 Chanel si-a deschis peste 40 de locatii in toata lumea. In prezent casa de moda Chanel are contracte cu mina de diamante Mirna aflata in Rusia pentru confectionarea bijuteriilor, iar cand vine vorba de aur,Chanel apeleaza la cel mai mare comercializant de aur din lume: Barrick Gold. Chanel are contract anual cu Galeriile Lafayette Paris,unde isi prezinta colectiile alaturi de nume mari in istoria modei precum Guy Laroche, Dior, Gucci, Dolce Gabanna.

CONCURENTI

Puterea concurentilor asupra casei de moda Chanel incepe din anul 1953, cand se lansa pe piata celebrul Christian Dior. Astfel pentru a combate concurenta Coco Chanel ajunge la o intelegere cu vechiul partener Pierre Wertheimer, acesta capatand astfel control total asupra marcii Chanel . Totusi in prezent, cand industria devine computerizata, o mare...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay on Chanel History and Competitors
  • Essay about Coco Chanel
  • coco chanel Essay
  • Coco Chanel Essay
  • Ophelia Parker's Moment with Chanel Essay
  • Coco Chanel Essay
  • Chanel ESSAY
  • Informative Outline About Coco Chanel Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free