9e Chapter 2 Test

Topics: Quality management, W. Edwards Deming, Management Pages: 14 (4739 words) Published: May 10, 2015
Chapter 2: Foundations of Quality Management

TRUE/FALSE

1.Deming laid out a “quality improvement program” for companies such as Ford, GM, and Procter & Gamble, when invited to work with them to improve their quality.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Deming PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

2.Unlike other management gurus and consultants, Deming defined and described quality precisely.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Deming PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

3.Deming stressed that the lowest levels of operational staff in an organization must assume the overriding responsibility for quality management.

ANS:FDIF:Difficulty: ModerateNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Deming PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

4.Improvements in operations are achieved by reducing the causes and impacts of variation.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Deming PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

5.Deming emphasized that knowledge is not possible without theory, and experience alone does not establish a theory.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Deming PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

6.Unlike Deming, however, Juran proposed a major cultural change in the organization, and did not take up improving quality by working within the system familiar to managers.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Juran PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

7.Juran advocated the use of quality cost accounting and analysis to focus attention on quality problems.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Juran PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

8.Juran opposed Deming’s policy which stated that fear can bring out the best in people.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Juran PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

9.According to Crosby, quality is judged solely on whether requirements have been met and nonconformance is the absence of quality.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: The Crosby PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

10.Crosby’s philosophy demonstrates that quality management practices will not save, but cost money.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: They Crosby PhilosophyKEY:Bloom's: Knowledge

11.Dr. Kaoru Ishikawa, a quality philosopher, is best known for coining the phrase—total quality control.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Other Quality PhilosophersKEY:Bloom's: Knowledge

12.A. V. Feigenbaum, a quality philosopher, promoted the use of quality costs as a measurement and evaluation tool.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Other Quality PhilosophersKEY:Bloom's: Knowledge

13.Dr. Kaoru Ishikawa, a quality philosopher, advocated collecting and analyzing factual data using simple visual tools, statistical techniques, and teamwork as the foundations for implementing total quality.

ANS:TDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Other Quality PhilosophersKEY:Bloom's: Knowledge

14.According to Dr. Ishikawa’s philosophy, data with dispersion information are false data.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Other Quality PhilosophersKEY:Bloom's: Knowledge

15.According to Dr. Ishikawa’s philosophy, the ideal state of quality control occurs when inspection becomes necessary.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Other Quality PhilosophersKEY:Bloom's: Knowledge

16.The total quality philosophy was initially based on only one principle—customer focus.

ANS:FDIF:Difficulty: EasyNAT:BUSPROG: Analytic
TOP:A-Head: Principles, Practices, and Techniques of Quality...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay about SAT Chapter 2 Test
  • Test 1 chapter 1 & 2 Essay
  • Test 2 Essay
  • 2 2 Chapter Questions Essay
  • CHAPTER 2 Essay
  • Chapter 2 Essay
  • Chapter 2 Assignment Essay
  • Chapter 2 Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free