02

Topics: SQL, Table, Quotation mark Pages: 18 (4219 words) Published: January 30, 2015
Chapter 2: Basic SQL SELECT Statements

TRUE/FALSE

1.An RDBMS is a software program that allows users to enter, manipulate, and retrieve data.

ANS:TPTS:1REF:25

2.An ORDBMS is more advanced than a simple RDBMS since the user can also create reports.

ANS:FPTS:1REF:26

3.There are six editions available for Oracle10g.

ANS:FPTS:1REF:26

4.The majority of operations performed on a database table utilize the SELECT statement.

ANS:TPTS:1REF:28

5.When a user asks the database a question, the user is issuing a query.

ANS:TPTS:1REF:28

6.Each section of a SQL command that begins with a keyword is known as a statement.

ANS:FPTS:1REF:29

7.A clause is a section within a SQL statement that begins with a keyword.

ANS:TPTS:1REF:29

8.SQL*Plus is an Oracle tool used to enter and edit SQL statements.

ANS:TPTS:1REF:26

9.SQL*Plus can only be accessed via an internet interface.

ANS:FPTS:1REF:26

10.A script file containing SQL statements can be executed from SQL*Plus.

ANS:TPTS:1REF:26

11.The DESCRIBE command is used to view data in a table.

ANS:FPTS:1REF:26

12.A query is accomplished by issuing a SELECT statement.

ANS:TPTS:1REF:28

13.The asterisk symbol (*) can be used in a SELECT statement to indicate that all rows in the table should be displayed in the results.

ANS:FPTS:1REF:29

14.A user can indicate that all columns of a table should be displayed in the results of a SELECT statement by including an asterisk (*) in the SELECT clause.

ANS:TPTS:1REF:29

15.Column headings may be truncated in the results of a SELECT statement.

ANS:TPTS:1REF:30

16.The SELECT clause of the SELECT statement is used to identify which rows are to be retrieved from a specified table.

ANS:FPTS:1REF:31

17.Choosing specific columns to be displayed by a SELECT statement is known as selection.

ANS:FPTS:1REF:31

18.Choosing specific columns to be displayed by a SELECT statement is known as projection.

ANS:TPTS:1REF:31

19.If a column name is entered in lower case in the SELECT statement, the data for the column will be displayed in lower case in the results.

ANS:FPTS:1REF:32

20.If multiple column names are listed in the SELECT clause of a SELECT statement, the columns must be separated by a comma (,).

ANS:TPTS:1REF:32

21.The columns displayed in the results of a SELECT statement will be in the same order as they are stored in the database table.

ANS:FPTS:1REF:33

22.If you assign a column alias to a column, it must be enclosed in double quotation marks (" ").

ANS:FPTS:1REF:35

23.By default, a column alias is displayed in lower case characters in the results.

ANS:FPTS:1REF:35

24.The optional keyword AS can be used to indicate that the subsequent string of characters is a column alias.

ANS:TPTS:1REF:34-35

25.The following arithmetic operations can be performed in the SELECT clause of a SELECT statement: addition (+), subtraction (-), multiplication (*), division (/), and exponential (^).

ANS:FPTS:1REF:36-37

26.Parentheses can be used to override the order of operations in an arithmetic expression.

ANS:TPTS:1REF:36

27.The DIST or UNIQ keywords can be used to suppress duplicate data in the results of a SELECT statement.

ANS:FPTS:1REF:37-39

28.Concatenation refers to combining the results of several SELECT statements into one result.

ANS:FPTS:1REF:39

29.A double backslash (\\) is used to indicate concatenation in a SELECT statement.

ANS:FPTS:1REF:39

30.The CHR(10) code can be included in the SELECT clause of a SELECT statement to indicate where a line break should occur.

ANS:TPTS:1REF:40

MODIFIED TRUE/FALSE

1.A(n) CRBMDS is a software program that can be used to create a relational database...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • 02 Research Paper
  • 02 Essay
  • 02 Essay
  • NSTP-02 '14 Reflection Essay
  • solved asignment ms 02 Research Paper
  • 02 Research Paper
  • 02 Essay
  • 02 Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free