Exam One

Topics: Toyota Production System, Strategic management, Customer Pages: 7 (1156 words) Published: October 2, 2014
Chapter 1
Operations Strategy and Global Competitiveness

Multiple Choice

1. A purposeful collection of people, objects, and procedures for operating within an environment is known as a(n): a) Operation
b) Sub -system
c) System
d) Sub-operation

Answer: c
Difficulty: Easy
Response: See page 7
Reference: Operations

2. Which of the following is among the six major elements of a production system? a) Inputs
b) Output
c) Monitoring and legislative compliance
d) Only A and B

Answer: d
Difficulty: Easy
Response: See Figure 1.1 on page 8
Reference: Operations

3. Value can be added to an entity in all the following ways, EXCEPT: a) Altering
b) Facilitating
c) Storing
d) Transporting

Answer: b
Difficulty: Easy
Response: Value can be added by altering, transporting, storing, and inspecting. See p. 10. Reference: Operations

4. A type of output that commonly results from a production system is: a) A product
b) A service
c) Neither A nor B
d) Both A and B

Answer: d
Difficulty: Easy
Response: See page 10
Reference: Operations

5. Which of the following is NOT considered a characteristic of a service? a) Intangible
b) Labor-intense production
c) Quality difficult to measure
d) Delayed consumption

Answer: d
Difficulty: Easy
Response: Services are consumed immediately. See page 11
Reference: Operations

6. A distinction between normal goods and information/knowledge is that a) Normal goods wear out, but information/knowledge does not b) Information/knowledge can be given or sold to many others c) Information/knowledge is subject to diminishing returns, but physical outputs are subject to increasing returns d) Both A and B

Answer: d
Difficulty: Medium
Response: Page 13
Reference: Operations

7. Inputs in a bank’s production system may include:
a) Loan default rates and the environment
b) Interest rates and wage rates
c) Checks and deposits
d) Federal Reserve decisions and the economy

Answer: c
Difficulty: Easy
Response: See page 14
Reference: Operations

8. Which of the following uses techniques from Toyota Production System and JIT to eliminate waste and non-value-added activities? a) Enterprise and material requirements planning
b) Lean Management
c) Quality Control
d) Capacity Management

Answer: b
Difficulty: Hard
Response: See page 15
Reference: Customer Value

9. Learning how to plan and control project activities to meet specifications for performance, schedule, and cost are among the subjects of: a) Project management
b) Lean management
c) Supply chain management
d) Inventory management

Answer: a
Difficulty: Hard
Response: See page 15
Reference: Customer Value

10. Customization occurs when
a) Products or services are world-class, suitable for most markets b) Products or services are offered on a made-to-order basis c) Products or services are developed with several options
d) None of the above

Answer: b
Difficulty: Medium
Response: See page 21
Reference: Customer Value

11. What are the two trends in the range of accommodation to customers’ needs? a) Extraction and delivery
b) Standardization and flexibility
c) Customization and standardization
d) Experience and flexibility

Answer: c
Difficulty: Easy
Response: See page 21
Reference: Customer Value

12. Which of the following is NOT a mass customization strategy? a) Adaptive customizers
b) Transparent customizers
c) Cosmetic customizers
d) Flexible customizers

Answer: d
Difficulty: Hard
Response: See pages 22-23
Reference: Customer Value

13. Which of the following is NOT an advantage of rapid response? a) First-mover advantage
b) Elimination of overhead
c) Improved morale and communication
d) Sharper focus on the customer

Answer: a
Difficulty: Medium
Response: Page 24
Reference: Customer Value

14. Which business strategy waits for the product to become fairly standardized and is demanded in large volumes? a) First-to-market
b) Cost...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Capital One Essay
  • Essay on Capital One Case Study
  • Capital One Financial Corp: Setting and Shaping Strategy Essay
  • The Thousand and One Nights Essay
  • The Thousand and One Nights Essay
  • Accepting Ones Heritage in Everyday Use Essay
  • Volume one and Built America Research Paper
  • Google Nexus One Strategy Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free