• Business Economics
  përgjegjësi biznes” Për këtë arsye Vizioni dhe Qëllimet janë udhëzime të rëndësishme për programin e Çështjes së Marketingut. Si udhëheqës furnizimin e telefonisë mobile të komunikimit, Vodafone ka mundësi unike të shfrytëzojë përparësitë, madhësinë dhe fuqinë e marketingut për të...
  Premium 1785 Words 8 Pages
 • Communication in Sme
  UNIVERSITETI I TIRANES FAKULTETI I EKONOMISE MBA 12 Tezë për Master ne Administrim-Biznes TEMA: KOMUNIKIMI DHE NDIKIMI I TIJ NE FUNKSIONET E MANAXHIMIT TE BURIMEVE NJEREZORE Dhjetor 2008 1. Komunikimi Nderpersonal dhe procesi i zhvillimit te tij 1.1. Cfare eshte komunikimi 1.1.1...
  Premium 11871 Words 48 Pages
 • Sipermarrjet Etnike
  mundesite per biznes, strategji huash te familjeve apo grupeve etnike qe ofrojne kapitale fillimesh ose kapitale per te mbajtur nje biznes; dhe lidhje qe ofrojne aksese ne punen e paguar pak ose pune e papaguar familiare. Ne te njejten linje, akademiket per sipermarrjen etnike, sugjerojne qe...
  Premium 3464 Words 14 Pages
 • 3dv-Ls
  vendosur per tregun ku do te vendoseshin dhe ishin te rralla rastet kur mund te pyetej marketing per ide. Cdo ide qe jepej nga koordiantorja ishte injoruar. Komunikimi Marketing Shtijet beheshin nga stafi I shitjes me perdorimin e emaileve. Stafi merrte telefonata personale qe conin ne takime ku...
  Premium 3982 Words 16 Pages
 • Ligjërimi I Folur Dhe I Shkruar. Si Argumentojmë
  pothuajse i ngrohtë pothuajse i ftohtë i vakët i freskët LIGJËRIMI I FOLUR Rrethanat e komunikimit jetën e përditshme ndodhemi situata të ndryshme komunikimi (familje, punë, shkollë, sport, bar, diskotekë, kënd dëfrimi etj), dhe kjo bën që rrethana të tilla të përdorim një...
  Premium 5444 Words 22 Pages
 • Analiza Sociologjike
  .............................................................................................. 22 Prostitucioni, një studim “klandestin” për një biznes klandestin Prostitucioni, një mikrobotë pa të drejta? ......................................................... Udhëtim i sociologut botën e prostitucionit...
  Premium 59259 Words 238 Pages
 • Politics and Goverment
  reformave të cilat janë programet e qeverisë aktuale. Gjithashtu ky fenomen ul nivelin e demokracisë vend. Nuk mund kurrësesi të kondsiderohemi një vënd demokratike per sa kohë ka mungesë komunikimi dhe kompromisi mes palëve. Pra duket qartë se që të kemi progres që të mund të kemi...
  Premium 798 Words 4 Pages
 • Gjuha Shqipe
  ikona buzore të gjesteve të dorës. Ka shumë mundësi që gjuha njerëzore, e cila sot është më së shumti verbale, ta ketë prejardhjen nga ndonjë sistem gjestesh. Edhe primatë të tjerë mbështeten gjestin, si pjesë përbërëse e komunikimit, prandaj hamendësimi se komunikimi njerëzor mund të ketë...
  Premium 7295 Words 30 Pages
 • Sistemi Gjuhesor I Saussure Sipas Kendveshtrimit Strukturalist
  SITEMI GJUHËSOR I SAUSSURE I PARË NGA KËNDVËSHTRIMI STRUKTURALIST DHE PASSTRUKTURALIST Dallimi që Sosyr bëri ndërmjet fjalëve “gjuhë” dhe “ligjërim” librin e tij “Kursi I Gjuhësisë së Përgjithshme” shënoi fillimin e perdorimit të termit “Strukturë” fushën e gjuhësisë; si dhe...
  Premium 1708 Words 7 Pages
 • Employee Privacy in Workingplace
  ku trasnemtimi nuk eshte i njehershem, i ndryshuar ose i shkurtuar duhet te merret ne konsiderate si nje veprim i ri i “trasnmetimit” d) “komunikimi ne publik” nenkupton trasnemtimin publik me cdo mjet, të ndryshëm nga radioshpërndarja- duke perfshire me kabell, fibra optike, dhe mikrovale...
  Premium 11024 Words 45 Pages
 • Pse Qane Shqiptaret Kur Vdiq Enveri
  këtë mënyrë, Zëri i popullit i përcolli popullit lajmin e vdekjes së Enver Hoxhës, lajm i cili pasohet nga rradhë të gjata homazhesh bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Kjo pak a shumë qe panorama e atyre ditëve të zymta kuje dhe njëkohësisht pikënisja e kësaj eseje ku do të trajtohen arsyet e...
  Premium 2319 Words 10 Pages
 • Marketing Management
  thjeshtesuar produktin qe ne ofrojme dhe duke kaluar perfitimet tek Ju ne formen e cmimeve te uleta”. Metodat e berjes biznes e kompanise easyJet ishin komplet ndryshe nga metodat e ndjekura nga firmat e tjera tradicionale ne sektorin e dhenies me qera te automjeteve. 2. Objektivat e...
  Premium 4395 Words 18 Pages
 • Rira Oil Strategic Management Analyse
  fuqia blerese. Ne vitin 2009 ka patur nje renie te ndjeshme ne te ardhurat e cdo biznesi. 3. Kriza ekonomike – Bllokimi I kredive nga sistemi bankar ne vitin 2009 ka qe nje nga pervojat me te veshtira per cdo biznes tregtar dhe sidomos per shoqerite e karburantit qe financojne furnizimet e tyre...
  Premium 2426 Words 10 Pages
 • Globalizmi
  globalizimin. 9 SHOQËRIA - Bota po shndërrohet një “global village“, përveç komuniteteve tradicionale si familja apo fqinjësia po dalin skenë komunitete të reja komunikimi (Chat, E-Mail), por ato nuk zëvendësojnë dot hapësirat tradicionale të komunikimit. KULTURA – Si shembull për këtë...
  Premium 5813 Words 24 Pages
 • Human Resources Information System
  burimeve njerëzore kohën e nevojshme për të zhvilluar specifika të hollësishme të sistemit? * Çfarë lloj prioriteti do t’i jepet nga menaxherët e IT krahasim me sistemet e tjera biznes? * Cilat janë specifikat tuaja të biznesit që nuk mund të përmbushen as masën 80% nga një...
  Premium 1909 Words 8 Pages
 • Ese Skywest Inc.
  fluturimet edhe nese ishin me ngarkese te pjesshme. Kompanite te cilat kishin si biznes kryesisht transportin ajror te postes , sipas kontrates baze perfshiheshin ne kete industri. Ne dhjetor te 2006, Shoqata Nderkombetare e Transportit Ajror ( IATA), parashikoi se te ardhurat nga pasagjeret boteror ne...
  Premium 6720 Words 27 Pages
 • Kredia Bankare Dhe Pavlefshmeria E Normes Se Interesit Tek Investimet
  janë nje bekim, por ka edhe nga ata që përdorin kredi pa qene e nevojshme dhe si rezultat e ndiejne kredine si një mallkim i madh. Përdorim i mirë i kredive mund te quhet ato raste kur dikush ka për të filluar një biznes të ri ose për të blerë një tokë. Ndonjëherë, kreditë janë përdorur edhe ne...
  Premium 3400 Words 14 Pages
 • Flat Tax
  dobet nga sistemi I mirqenies I nxisin punemarresit dhe punedhenesit te zgjedhin zgjidhje jot e ligjshme. Keshtu keto zgjedhje nuk jane te motivuara nga qellimi I marrjes se perfitimeve me te medha nepermjet aktivitetit te padokumentuar, sesa qendrimi ne pune apo biznes dhe sjellja e me shume te...
  Premium 4402 Words 18 Pages
 • Teoritë E Ndryshme Filozofike E Gjuhësore Rreth Problemeve Të Antonimisë
  së tyre etj. 1.1.2 Gjuha dhe individi Çdo fëmijë, me përjashtim të atyre që janë me të meta patologjike, e mëson gjuhën shoqërinë dhe mjedisin ku ai/ajo rritet. Fëmija e përfton gjuhën si mjet komunikimi gjatë 5-6 vjeçarit të parë të jetës së tij. Se si ai e realizon këtë gjë...
  Premium 9213 Words 37 Pages
 • Kalimi Nga Miti I Europës Tek Ideja E Europës
  pothuajse spekulativ. Italianët kanë njohur zhvillime të mëdha të inteligjencës njerëzore dhe të aktivitetit social. Ata kanë shkëlqyer shkencë, art, biznes, politikë por Italisë I mungonte besimi te e vërteta, besimi ku kënaqet inteligjenca, ku buron vullneti qeverisës për të shtruar faktet, për të...
  Premium 13645 Words 55 Pages