"50 Multiple Choice Business Finance Questions" Essays and Research Papers

  • 50 Multiple Choice Business Finance Questions

    I need help answering 50 multiple choice BusinessFinance Questions. 1. Which of the following is NOT a cash flow that should be included in the analysis of a project? a. Changes in net operating working capital. b. Shipping and installation costs. c. Cannibalization effects. d. Opportunity costs. e. Sunk costs that have been expensed for tax purposes. 2. When evaluating a new project, firms should include in the projected cash flows all of the following factors EXCEPT: ...

    Asset, Corporate finance, Depreciation 1747  Words | 6  Pages

  • Costs and Multiple-choice Questions

    Chapter 2 Multiple-Choice Questions 1. An individual’s value for a good or service is the: B. The amount of money he or she is willing to pay. 2. The biggest advantage of capitalism is that: D. It creates wealth by letting a person follow his or her own self-interest. 3. Wealth-creating transactions are more likely to occur: D. all of the above 4. Government regulation: A. provides incentives to conduct business in an illegal black market. 5. An example of a price floor...

    Costs, Economics, Fixed cost 1231  Words | 6  Pages

  • Multiple Choice Questions on Business Processes

    MGSC3317 Sample Quiz #2 MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) An organization's process strategy A) will have long-run impact on efficiency and production. B) is the same as its transformation strategy. C) must meet various constraints, including cost. D) is concerned with how resources are transformed into goods and services. E) All of the above are true. 2) Three types of processes are A) goods...

    Costs, ISO 14000, ISO 9000 952  Words | 5  Pages

  • Making the Business Case: Multiple Choice Questions

    Tutorial 3 Making the Business Case Multiple Choice Questions 1. A mature, stable industry may need IS to ________ the current pace of operations, while a company in a newer, more volatile industry (i.e., a cellular phone company) may find it more important to __________________ technology. a. reduce, outsource b. maintain, be on the leading edge of c. advance, reduce d. accelerate, maintain 2. Porter’s five forces include: a. competitors, new entrants, customers...

    Argument, Case, Emerging technologies 1209  Words | 7  Pages

  • Evolution and Multiple Choice Questions

    Part A: Multiple choice questions 20 points (1 point/question) Fill in the bubbles for your name and student number and BIO1130MM for the course code. Fill in the same information in text in the boxes above the bubbles. Use only a pencil to fill in the answer sheet. If you erase a question be sure to erase all of the pencil mark. Don’t place any marks anywhere on the sheet other than where the bubbles are for personal information or your answers. Do not place any answers on the question sheet...

    Biology, Charles Darwin, Evolution 1184  Words | 6  Pages

  • Psychology: Multiple Choice Questions

    Sonali Singh Psychology 2210 March 28, 2015 Test 2: Multiple Choice Questions 1. People from independent cultures are most likely to experience dissonance in situations when they are making decisions for ____________, while people from interdependent cultures are likely to experience dissonance when making decisions for ____________. a. their friends; themselves b. themselves; their friends c. the future; the present d. the present; the future Answer: b 2. A change in behavior or belief as a...

    Group processes, Milgram experiment, Polarization 337  Words | 2  Pages

  • Communism and Multiple Choice Questions

    Multiple Choice Questions   1.  The trend from distinct national economic units and toward one huge global market is commonly referred to as:  C. globalization. 2. The merging of historically distinct and separate national markets into one huge global marketplace is referred to as the:  D. globalization of markets. 3.  Globalization results in a greater degree of _____ across markets than would be present otherwise.  B. diversity  4.  The globalization of _____ refers to the sourcing...

    Anarchism, Communism, Dictatorship 434  Words | 3  Pages

  • Chemistry Multiple Choice Questions

    Chemistry 1 - Foundation 25 MULTIPLE CHOICE QUESTIONS (9 pages) Instruction: Answer all the questions in OMR paper provided. 1. The following species: 2412Mg2+, 2713Al3+, 2010Ne, 199F-, all have the same number of A. Protons B. Electrons C. Neutrons D. Nucleons 2. A compound contains 24% magnesium, 28% silicon, and 48% oxygen by mass. What is the empirical formula? A. MgSiO B. Mg2SiO C. MgSi2O D. MgSiO3 ...

    Chemical reaction, Energy, Gas 1092  Words | 6  Pages

  • ANM420 multiple-choice question

    they offer a lower price than others. Woolworth operates ‘everyday fresh’ campaign Problem and the symptoms Essential to separate the problem from the symptoms Symptoms is a sign or an indication of something Advertisement Problem is “any question or matter involving doubt, uncertainty or difficulty. A advertisement problem is issue that must be solved. Advertisement objectives should Specific Concrete measurable task Existing measurable benchmark Degree of Changing sought Specific...

    Advertising, Blog, Creativity 780  Words | 4  Pages

  • Multiple Choice Questions on Accounting

    perpetual inventory system. 30.What would Symphony report as total current assets? A.$823. B.$838. C.$843. D.$1,696. Total current assets: ($680 - 20) + 34 + 50 + 30 + 16 + 5 + 20 + 8 = $823 31.What would Symphony report as total assets? A.$2,338. B.$2,323. C.$2,318. D. $2,303. Total assets: ($680 - 20) + ($920 - 80) + 34 + 50 + 30 + 16 + 150 + 450 + 5 + 20 + 8 + 40 = $2,303 32.What would Symphony report as total shareholders' equity? A. $323. B. $808. C.$838. D.$928. Total shareholders'...

    Accounts receivable, Asset, Balance sheet 758  Words | 5  Pages

  • Multiple Choice Questions on Greece

    devotion to nature-based gods who were not anthropomorphic. b. rejection of polytheism. c. rational explanations for the world around them rather than reliance on the supernatural. d. a skeptical view of science as the exclusive answers to all questions. e. complete atheism. Ho 12. How does the Peloponnesian War reveal an inherent flaw in Greek society? a. The hoplites were unreliable because of their exclusion from politics. b. The independent poleis fostered rivalry and mistrust...

    Ancient Greece, Greece, Greek language 466  Words | 5  Pages

  • Visual Basic: Multiple Choice Questions

    Question 1 | | 2 / 2 points | The ____ function displays an input dialog box, which is one of the standard dialog boxes available in Visual Basic. | | A)  | InputBox | | | | B)  | DialogBox | | | | C)  | OutputBox | | | | D)  | ShowBox | | Question 2 | | 2 / 2 points | A variable that has block scope can be used ____. | | A)  | within the procedure in which it is declared | | | | B)  | only within the statement block in which it is declared | | |...

    Block, Dialog box, Perl 595  Words | 6  Pages

  • Multiple Choice Questions: Funds Accounting

    Introduction – Funds Accounting (#1) MULTIPLE CHOICES 1. Which of the following is a distinguishing characteristic of a nonbusiness organization? a. Its revenues do not exceed its expenses b. There is an absence of ownership interests that can be sold, transferred, or redeemed c. It does not depreciate its capital assets d. It does not charge fees for any of its services Answer: b 2. Which of the following activities...

    Asset, Federal government of the United States, Financial Accounting Standards Board 633  Words | 4  Pages

  • Multiple Choice Questions on Income Elasticity

    ABBE 1013 MICROECONOMICS TUTORIAL 5 SECTION A: MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS 1. If an increase in income results in an increase in the demand for chicken, then chicken is a/ an ___________________________. A. neutral good B. luxury good C. normal good D. inferior good 2. Two goods are complements if the ____________________. A. cross elasticity of demand is negative B. income elasticity of demand is negative C. cross elasticity of demand is positive ...

    Arc elasticity, Consumer theory, Elasticity 679  Words | 4  Pages

  • Multiple Choice Questions Choose The Best

     Multiple Choice Questions: Choose the best answer. 1. Arguments that try to prove their conclusions with rigorous, inescapable logic are __________. a. logically reliable b. inductive c. abductive d. deductive 2. An argument in which the conclusion is claimed to follow probably from the premises is __________. a. implicative b. inductive c. deductive d. none of the above 3. Which of the following is not a common induction indicator word or phrase? a. it logically follows that b. likely c...

    Argument, Critical thinking, Deductive reasoning 676  Words | 4  Pages

  • Investment: Multiple Choice Test

    SCHOOL OF ECONOMICS, FINANCE AND MARKETING BAFI 1005 FINANCIAL MARKETS Multiple Choice Test INSTRUCTIONS 1. This test consists of twenty multiple choice questions and is worth 20 percent of the total marks in the subject. 2. Students have 50 minutes to complete the test. 3. All answers are to be written on the answer sheet attached. 4. The whole paper, questions and answer sheet, must be handed in. No test papers are to be taken out of the classroom. Please...

    Economics, Finance, Financial markets 1023  Words | 6  Pages

  • Biology: Vocabulary and Multiple Choice Questions

    Facilitated diffusion is the same as diffusion, just when they pass through integral proteins. D. endocytosis, exocytosis Endocytosis is when useful nutrients are put into a cell. Exocytosis is when useful materials are removed from the cell. Multiple Choice: 2. Voltage sensitive channels help cells communicate by A. electrical signals B chemical stimuli C. binding to molecules D. insulin molecules 3. Cells sense chemical signals by using: A. hormones B. receptor proteins C. signaling...

    Bacteria, Cell, Cell membrane 602  Words | 3  Pages

  • Keynesian Economics and Multiple Choice Points

    Assessment: Lesson 7 Preview Questions Instructions You have completed the Lesson 7 Preview Questions. Assessment Score Attempt Score: 8.00 out of a possible 10.00 (80.0%) Assessment Score: 8.00 out of a possible 10.00 (80.0%) Assessment Time: 2462 minutes Question 1: Economics began as a field of study in 1776 with the publication of An Inquiry into the Wealth of Nations by __________. Type: Multiple Choice Points awarded: 1.00 / 1.00 Your answer(s): •Adam Smith Correct answer(s):...

    Aggregate demand, Deficit spending, Economics 489  Words | 4  Pages

  • Multiple Choice Test Sample Questions

    Thoroughly penetrating or permeating d. New and improved e. Unwanted but unavoidable 5. In the lecture it was made clear that using marketing concepts and practices in charities is particularly challenging because charities operate with multiple _________. a. Competitors b. Government agencies c. Publics d. Promotional campaigns e. Goals, aims and objectives 6. “The McDonaldization of society” means a. The saturation of a market with fast food restaurants ...

    Behaviorism, Classical conditioning, Learning 817  Words | 5  Pages

  • Index Models Multiple Choice Questions

    Chapter 8 Index Models 163 Multiple Choice Questions 1. As diversification increases the total variance of a portfolio approaches ____________. A 0 B 1 C the variance of the market portfolio D infinity E none of the above Answer: C Difficulty: Easy Rationale: As more and more securities are added to the portfolio unsystematic risk decreases and most of the remaining risk is systematic as measured by the variance of the market portfolio. 2. The index model was first suggested by ____________. A Graham...

    Capital asset pricing model, Investment, Linear regression 2758  Words | 6  Pages

  • Generic Biology: Multiple Choice Questions

    CHAPTER 29 Multiple Choice ALPHEBETIZED ________ is the most common type of fetal testing. Amniocentesis A chromosomal aberration in which part of a chromosome is lost is known as ________. deletion A female infant is born with several hundred oocytes, each one genetically unique. This is due to ________. independent assortment and random crossover An allele that can be masked or suppressed by another allele is said to be __________.Recessive A couple whose blood types are A (IAi) and...

    Allele, Dominance, Gene 1706  Words | 4  Pages

  • Computer Software: Multiple Choice Questions

    CJ115 Chap 3 Computer Software Professor Panetta Name___________________ Date__________ Multiple choice / True or False ____1. Software publishers offer a huge variety of products for personal computer owners. From which of the following categories does the typical computer owner purchase add-on software? A. System software and operating systems B. Application software and utilities C. Device drivers and application software D. System software and antivirus software ...

    Application software, Computer, Computer program 794  Words | 3  Pages

  • Economics Test with Multiple Choice Questions

    which consumers, producers, and resource suppliers determine economic outcomes are known as a.traditional economies. b.command economies. `c.market economies. d.mixed capitalistic economies. 3.The "what," "how," and "for whom" questions are determined by government in a.capitalistic economies. b.market economies. `c.planned economies. d.traditional economies. 4.A production possibilities curve does not show `a.all the possible combinations of resources that...

    Consumer theory, Economic equilibrium, Economics 1752  Words | 7  Pages

  • Accounting: Costs and Multiple Choice

    Exam Questions Printed Name: Date: I certify that I have neither given nor received assistance on this exam, in accordance with the University of Cincinnati Student Code of Conduct. Signature: Instructions: Circle your answers for the multiple choice questions on the exam. Fill out the scantron sheet carefully, using a #2 pencil. Your name (last, then first) and M number must be on the scantron sheet. Type of Question Number of Questions Points per question Suggested...

    Contribution margin, Cost, Costs 981  Words | 6  Pages

  • The Solar System: Multiple Choice Questions

    distant a planet’s orbit is from the sun, the longer it takes to complete an orbit. Table for Individual Question Feedback Points Earned: 1.0/1.0 Correct Answer(s): B 2. What are the three basic types of spectra? A) Continuous, emission, absorption B) Thermal, redshifted, blueshifted C) Thermal, redshifted, emission D) Continuous, absorption, blueshifted Table for Individual Question Feedback Points Earned: 1.0/1.0 Correct Answer(s): A 3. According to the nebular theory...

    Jupiter, Mercury, Neptune 692  Words | 5  Pages

  • Finance Test Multiple Choice Questions

    Multiple Choice Identify the choice that best completes the statement or answers the question. _C___ 1. The process of finding present values is frequently called a. annualizing b. compounding c. discounting d. leasing __C__ 2. Finding the compound sum of $1,000 to be received at the beginning of each of the next 5 years requires calculating the a. future value of an annuity b. present value of an annuity c. future value of an annuity due d. present value of an annuity due ...

    Bond, Interest, Investment 2534  Words | 19  Pages

  • Finance and Business

    Study Guide Test 1 Small Business BSMG 2410 TEST 1 REVIEW MULTIPLE CHOICE 1. How a business plan can be useful. A working blueprint outlining finances and direction for a new start-up or expansion. Gives you something you “see”. 2. The doorways to small business ownership. There are three doorways to small business ownership. 1. Buy an existing business. 2. Buy a franchise 3. Start a new business. 3. Not one of the ten killer factors. The Ten Killer Factors for Entrepreneurs 1. Weak...

    Baby boomer, Business, Entrepreneurship 1446  Words | 6  Pages

  • Finance and Question

    Question 1 (5 points) In a world with no frictions (i.e., taxes, etc.), having debt is always better because it increases the value of the firm/project. Your Answer Score Explanation True. False. Correct 5.00 Correct. You understand the irrelevance of financing. Total 5.00 / 5.00 Question Explanation Fundamental question about value creation. Question 2 (5 points) The return of equity is equal to the return on debt of a project/firm Your Answer Score Explanation Sometimes...

    Discount rate, Finance, Interest 1387  Words | 5  Pages

  • BU111 practice multiple choice

    BUSINESS 111 FALL 2013 MIDTERM REVIEW GUIDE Midterm Date: SATURDAY, OCTOBER 19TH, 2013 Midterm Time: 4:30 P.M. TO 7:00 P.M. Writing Locations posted on course website. Important Notice: Anyone who is not able to write the exam on the scheduled date must provide documentation validating his/her absence, i.e. doctor’s note confirming illness and inability to write exam dated the day of the exam. Once documentation is received and approved by your professor, the value of your midterm...

    APA style, Citation, Disruptive technology 505  Words | 3  Pages

  • Question and Multiple Choice Questions

    |[pic]  Question|10 out of 10 points   | |1 | | |[pic] |Multiple Choice Questions with Slides | | | | | | ...

    Answer, Art, Flag of the United States 3959  Words | 46  Pages

  • Multiple Choice Questions on Geological Time Unit Test

    Geological Time Unit 2 Test /44 Multiple choice: Choose the best answer for each question /13 According to Earth scientists, how old is the Earth? 4.6 million years 3.5 million years 4.6 billion years 3.5 billion years When did oxygen first form in the atmosphere according to Earth scientists? 4.6 billion years ago 3.5 billion years ago 2 billion years ago 1 billion years ago Which life form came first according to the Geological Time Scale...

    Earth, Fossil, Geologic time scale 473  Words | 3  Pages

  • Business Administration Test Questions

    Instructions: There are three parts in this paper. 1st part is worth 30%, 2nd part is worth 30% and 3rd part is worth 40% of all points in this test. Answer all the questions in each part to get full credit. Part I: Multiple choice questions Each question is worth 3 points. Please choose the best option that answers the question. 1. A conservative current operating asset financing approach will result in permanent current assets and some seasonal current assets being financed using long-term...

    Accounts receivable, Balance sheet, Current asset 1284  Words | 6  Pages

  • Multiple Choice Quiz

    Multiple Choice Quiz http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0073381195/student_view0/chapte... Home > Chapter 5 > Multiple Choice Quiz Course-wide Content Interactive Exercises iGlobe Global Edge PowerPoint Presentations Multiple Choice Quiz (See related pages) Results Reporter Out of 5 questions, you answered 3 correctly with a final grade of 60% 3 correct (60%) 2 incorrect (40%) 0 unanswered (0%) Quizzes Multiple Choice Quiz True or False Your Results: The correct answer...

    Higher education, McGraw-Hill, Russia 386  Words | 3  Pages

  • Multiple Choice

    b. $3. c. $16. d. –$5. ANSWER: d –$5 SECTION: 2 OBJECTIVE: 2 George has the following demand curve for selling vegemite: Price Quantity $5.00 1 $4.00 2 $3.00 3 $2.00 4 $1.00 5 George has marginal cost of $.50 per unit. 7. What is George’s profit-maximizing level of output? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4 ANSWER: c 3 SECTION: 2 OBJECTIVE: 2 8. What is George’s profit-maximizing price? a. $4 b. $3 c. $2 ...

    Costs, Economics, Marginal cost 1381  Words | 7  Pages

  • Multiple Choice Questions on Post-Classical Era

    CHAPTER 16 TEST QUESTIONS MULTIPLE CHOICE 1. In regard to political structure, postclassical India a. rivaled Tang China in respect to size and administrative brilliance. b. developed no single centralized imperial authority. c. copied the Chinese model after being conquered by the Tang. d. was most influenced by Byzantium. e. was more similar to imperial Rome than to Tang China. 2. An invasion in 451 C.E. by the White Huns, began the collapse of the Gupta dynasty and a. began...

    Andhra Pradesh, Buddhism, Byzantine Empire 535  Words | 3  Pages

  • Sense and Quiz Multiple Choice

    University of Phoenix Material Week Two Quiz Multiple Choice Please choose the correct answer to the following questions. 1. ____Sensation_________ refers to the experience created from stimulating a sense organ. a. Perception b. Stimulus c. Transduction d. Sensation 2. _________Absolute Threshold____ refers to the smallest change in sensation that can be detected at least 50% of the time. a. Adaptation b. Weber’s Law c. Difference Threshold d. Absolute Threshold ...

    Circadian rhythm, Eye, Perception 425  Words | 3  Pages

  • Multiple Choice Questions

    CH 1 Answers Multiple Choice Questions 1. E 8. E 15. E 2. E 9. E 16. A 3. E 10. C 17. D 4. E 11. E 18. E 5. D 12. A 6. B 13. D 7. E 14. E CH 2 Answers Multiple Choice Questions 1. C 11. B 21. E 2. C 12. E 22. A 3. B 13. E 23. C 4. B 14. E 24. D 5. D 15. B 25. C 6. E 16. D 26. A 7. A 17. D 27. D 8. D 18. E 28. B 9. A 19. C 10. D 20. E CH 3 Answers Multiple Choice Questions 1 B 9. B 17. D 2. C 10. A 18. E 3. B 11. A 19. C 4. D 12. B 20. D 5. E 13. D 21. C 6. A 14...

    1, 14, 22 2524  Words | 12  Pages

  • Managerial Finance Exam Study Guide

    FI515 – Managerial Finance Below I have listed some areas for you to review in preparation for the quiz this week. 1. Objective multiple choice question related to advantages and disadvantages of the various forms of organization. Review Chapter 1, pp. 5-8. (TCO A) Review the advantages and disadvantages of the three primary forms of business organization: sole proprietorship, partnership and corporation (liability, tax advantages, etc.) The threaded discussion from Week 1 will also...

    Bond, Cash flow, Cash flow statement 845  Words | 3  Pages

  • business finance

    Business finance Business activity w/c is concerned with the acquisition and conservation of capital funds in meeting financial needs and overall objectives of business enterprises Main objective Profit maximization Business An organization or economic system where goods and services are exchanged for one another or for money. Sources of funds A company might raise new funds from the following sources: · The capital markets: i) new share issues, for example, by companies acquiring a...

    Corporate finance, Debt, Economics 567  Words | 3  Pages

  • Multiple Choice

    com CAREER OBJECTIVE Seeking a position of Programmer/Developer in the field of IT where fresh talent will add value to operations and utilize my skills and abilities. PROFESSIONAL EDUCATION MCA (Pursuing) [2008-11] from L. N. Mishra College of Business Management, Muzaffarpur Condensed Diploma in Hardware & Networking from Govt. Polytechnic College, Muzaffarpur TECHNICAL EDUCATION Advance Diploma in Computer Application from Impact Computer Center, Muzaffarpur EDUCATION B. A. (Hons.) [Sociology]...

    Application software, Bihar, Computer software 560  Words | 3  Pages

  • Business Studies Example Question

    Business Report Question Mario and Jane have operated a chocolate-making business in Australia for the past 25 years. Recently there have been changes in the business culture of Australian businesses. Current industry trends indicate that a strong and healthy business culture is necessary for a business’s success. There has been an increasing demand for Mario’s chocolates from overseas buyers. Mario and Jane are now assessing the future direction of their business by considering international...

    Corporation, Limited liability company, Limited liability partnership 2009  Words | 7  Pages

  • Business Finance

    Business Finance Q: Please compare the advantages and disadvantages of the following investment rules: Net Present Value (NPV), Payback Period, Discounted Payback Period, Internal Rate of Return (IRR) and Profitability Index (PI). (You can start by considering the following questions for each investment rule: Does it use cash flows or accounting earnings? Does it consider all cash flows or not? Does it apply a proper discount rate? Whether the acceptance criteria are clear and reasonable? In what...

    Capital budgeting, Cash flow, Discounted cash flow 1349  Words | 4  Pages

  • Analytical Chemistry Test with Multiple Choice Questions

    CHEM 4183 Exam #2 Name:________________________ March 11, 2013 I. Multiple Choice (3 pts each) Choose the best answer and write it to the left of the problem number in the space provided. 1. What is a particular advantage of graphite furnace atomic absorption over flame atomic absorption? (a) higher temperature (b) lower S/N (c) less interference (d) small sample amounts 2. In atomic emission spectroscopy, it is desirable to have a high concentration of...

    Absorption spectroscopy, Analytical chemistry, Atom 437  Words | 3  Pages

  • Multiple-Choice Exams

    Writing Effective Multiple-Choice Exams Accessible Version By Mike Atkinson, Faculty Associate Teaching Support Centre Reflections Newsletter Excerpt Instructors and students alike often express a certain "distaste" for multiple-choice (MC) exams. While MC exams have the advantage of being easy to grade, the items themselves are frequently described as tricky and unnecessarily difficult. Students may feel that the exam did not test their knowledge of the course material. Instructors complain...

    Cognition, Critical thinking, Educational psychology 1360  Words | 4  Pages

  • Midterm 1 Sample Multiple Choice Questions

    CONCORDIA UNIVERSITY BUSINESS LAW AND ETHICS: Midterm exam Total Value: 25 Marks Date: September 30th, 2009 Instructor: Benito Aloe Time: 40 minutes Name: _____________________Signature: ___________________ID No:________ Course materials permitted: None. Concordia Academic Code of Conduct will be strictly enforced. unless otherwise indicated. Choose the most appropriate, accurate or correct answer. Answers on questionnaire will not be corrected. At the end of the...

    Affirmative action, Christianity, Discrimination 1261  Words | 4  Pages

  • Finance Management

    Examination Paper: Finance Management IIBM Institute of Business Management Examination Paper International Financial Management Section A: Objective Type (30 marks)  This section consists of Multiple choice & Short Answer type questions.  Answer all the questions.  Part One questions carry 1 mark each & Part Two questions carry 5 marks each. Part One: Multiple choices: 1. Foreign exchange market in India is relatively very a. Big b. Small c. Medium d. None of the above 2. Balance of payment is...

    ABN AMRO, Bretton Woods system, Capital asset pricing model 2328  Words | 7  Pages

  • Business Finance

    UBFF2013 BUSINESS FINANCE Question: 1. (a) Frodo Baggins has RM1,500 to invest. His investment counselor suggests an investment that pays no stated interest but will return RM2,000 at the end of 3 years. (i) (ii) What annual rate of return will Frodo earn with this investment? Frodo is considering another investment, of equal risk, that earns an annual return of 8%. Which investment should he make and why? (b) Samwise Gamgee was seriously injured in an industrial accident. He sued...

    Capital asset pricing model, Finance, Frodo Baggins 1283  Words | 5  Pages

  • Business Finance

    S. Wright Finance Mr. Cambronero “International Trade and the Effects of the current Financial Crisis” What is International Trade? According to Reem Heakal, “International trade is the exchange of goods and services between countries. This type of trade gives rise to a world economy, in which prices, or supply and demand, affect and are affected by global events”. For example, Political change in Asia could result in an increase in the cost of labor, thereby increasing the manufacturing...

    Comparative advantage, Economics, Financial crisis 2355  Words | 7  Pages

  • Master Student Strategies Multiple Choice Questions

    outside of the box” b. Self direction c. Optimism d. Goal setting 6. The term “metacognition” is defined as: C a. Learning about objects b. Learning about science c. Learning about learning d. Acting without thinking 7. There are four questions connected to the modes of learning. They include all of the following except: D a. Why? b. What c. How? d. When? 8. Strong self motivation encourages all of the following except: B a. Changing one’s mind b. Ignoring goals c. Comparing benefits ...

    Education, Educational psychology, Goal 599  Words | 3  Pages

  • Business Information Systems Multiple Choice Questions

    CIS 500 Test Bank (All Possible Questions with Answers) http://www.homework-bank.com/downloads/cis-500-test-bank-possible-questions-answers/ Paste the above URL into your browser CIS 500 Test Bank Multiple Choices 1. When a user clicks on a malvertisement on a Web site, the ad will __________. a) Release the latest malware to launch attacks on government agencies b) Redirect to and load a malicious Web site, which is a replica of the site the user was expecting c) Download a cookie that tracks...

    Marketing, Mobile device, Mobile phone 23026  Words | 133  Pages

  • Multiple Choice and Business Environment

    Guided learning hours: Unit expiry date: Principles of providing administrative services 202 TC2-2 2 4 32 31/12/2013 Unit purpose and aim This unit is about the knowledge and understanding needed to complete core administrative tasks in a business environment, including using office equipment, handling mail, using telephone equipment, minimising waste, providing reception services and effective customer service. Learning Outcomes The Learner will: 1 Understand how to make and receive telephone...

    Assessment, Customer, Customer service 2017  Words | 10  Pages

  • business finance

    QUESTION 1 (i) Eli Lilly is very excited because sales for his nursery and plant company are expected to double from $600,000 to $1,200,000 next year. Eli notes that net assets (Assets — Liabilities) will remain at 50 percent of sales. His firm will enjoy an 8 percent return on total sales. He will start the year with $120,000 in the bank and is bragging about the Jaguar and luxury townhouse he will buy. Does his optimistic outlook for his cash position appear to be correct? Compute his likely...

    Asset, Balance sheet, Cash flow 554  Words | 3  Pages

  • legl2002 multiple choice

    The UNIVERSITY of NEWCASTLE Faculty of Business & Law LEGL2002 LAW OF BUSINESS ORGANISATIONS Semester 1 2014 MCQ Revision Test SAMPLE PAPER Time Allowed – 50 minutes (including reading time) Value – 10% of total mark. Total Number of Questions – 20 questions Closed book test – no phones, calculators or printed materials are allowed Student ID – Please place your student ID card on your desk for checking during the test. All questions are to be answered on the pink GPAS provided...

    Constitution, Corporation, Limited liability company 1297  Words | 5  Pages

  • Announcement on Descriptive Questions

    QUESTION PAPER PATTERN A. For Department of Vocational studies, Arts & Humanities, Management Studies and Information Technology. Existing  For question papers of BA and MA (History, Political Science) courses: Multiple Choice Questions Credits 2 4  1 Mark 20 40 2 Marks 11 20 4 Marks 4 10 Descriptive 4 Marks 3 5 Total Marks 70 140 Duration (Hours) 1 2 For question papers of all the remaining courses: Credits 2 3 4 Multiple Choice Questions 1 Mark 2 Marks 4 Marks 20 11 7 40 20 15 40 20...

    Harshad number, Multiple choice, Question 565  Words | 3  Pages

  • 1103AFE Week 2 Self Study Questions Wit

     DEPARTMENT OF ACCOUNTING, FINANCE & ECONOMICS 1103AFE Accounting Information Systems Week 2 – Enterprise Systems & E-Business Multiple choice questions 1. Goals of ERP include all of the following except a. A. improved customer service b. B. improvements of legacy systems c. C. increased production d. D. reduced production time 2. Core applications of an ERP are a. A. financial accounting b. B. procurement and logistics c. C. sales and distribution d. D. all of the above 3. Which...

    Business process management, Business process reengineering, Customer relationship management 406  Words | 3  Pages

  • A Multiple Choice Test on Julius Caesar

    Julius Caesar Multiple Choice Unit Test 1 Name_____________________________________ MULTIPLE CHOICE UNIT TEST 1 - Julius Caesar I. Matching/Identify _____ 1. Strato _____ 2. Lucilius _____ 3. Octavius _____ 4. Artemidorus _____ 5. Brutus _____ 6. Caesar _____ 7. Casca _____ 8. Calpurnia _____ 9. Mark Antony _____ 10. Portia _____ 11.Lepidus _____ 12. Decius _____ 13. Pindarus _____ 14. Cassius _____ 15. Soothsayer A. Captured by Antony's soldiers, mistaken for Brutus B. Persuades Caesar to attend...

    Augustus, Battle of Philippi, Cicero 1967  Words | 7  Pages

  • Finance

    INSTRUCTIONS: | 1. Answer all questions. 2. Answer in ENGLISH. 3. Arithmetic calculators are allowed. (Cellular phones may not be used as calculators). 4. Only answers written in the answer booklet will be marked. 5. Dictionaries are not permitted. Question 1 Listed below are multiple choice questions. Read the statements and select the most appropriate Answer. Write the numbers 1.1 to 1.10 and then only the alphabet of your choice. Eg 1.11 C 1.1. _________ analysis...

    Asset, Balance sheet, Depreciation 1056  Words | 6  Pages

  • All Rights Reserved and Multiple Choice

    Title | IT205 Smart Scenario - Clarifying Business Strategy Through Database Analysis | Front Desk | What are the current problems that the Front Desk is having? (multiple choice, multi-select) | ☐  System is disconnected from other departments. ☑  Too much manual intervention in the business process. ☐  Required information is not always available. ☐  Information retention is inefficient or non-existent. ☑  Poor use of available information technology resources. ☐  Insufficient use...

    All rights reserved, Communication, Comparison of database tools 721  Words | 3  Pages

  • Second World War Test with Multiple Choice Questions

    depriving England of any hope of continuing the war. C) He hoped to settle an old score (which dated back to World War One) with Joseph Stalin.  D) He hoped to create a large and hidden field in which to exterminate his opponents (the Jewish Question and other "inferior races"). 20. How many soldiers did Hitler commit to Operation Barbarossa? A) 300,000 B) 3,000,000 C) 7,000,000 D) 1,000,000 21. How did Stalin respond to the German force approaching Moscow? A) all of the above ...

    Adolf Hitler, British Empire, Luftwaffe 1126  Words | 5  Pages

  • Economics 101 Multiple Choice Questions for Final Examination

    is an example of investment spending c. Potential Real GDP is always greater than Equilibrium Real GDP d. Social security and welfare are examples of spending on infrastructure. e. All of the above 2. The period of the business cycle in which real GDP is increasing is called the: a. expansion b. peak c. recession d. trough e. stagflation 3. Assume that, in the population, 95 million people worked for pay last week, 5 million people did...

    Consumer price index, Final goods, Gross domestic product 899  Words | 3  Pages

tracking img