E Business

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 179
  • Published : November 29, 2010
Open Document
Text Preview
Management Information Systems: Managing the Digital Firm, 11e (Laudon/Laudon) Chapter 2 Global E-Business: How Businesses Use Information Systems

1) Operational management is responsible for directing the day-to-day operations of the business and therefore needs transaction-level information. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 45
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 2.2

2) Deciding whether to introduce a new product line is the responsibility of an operational manager. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 45-47
AACSB: Analytic skills
CASE: Analysis
Objective: 2.2

3) Tata Motors had to revise many of its manufacturing processes to support digital manufacturing. Answer: TRUE
Diff: 3Page Ref: 42
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.1

4) Transaction processing systems are most commonly used by the senior management level of an organization. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 45
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

5) A transaction processing system is a computerized system that performs and records the daily routine transactions necessary to conduct business. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 45
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.5

6) A hotel reservation system is a typical example of a management information system. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 45
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.5

7) Management information systems typically support nonroutine decision making. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 48
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

8) Enrolling employees in benefits plans is a business process handled by the finance and accounting function. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 43
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.1

9) Functional systems that support business processes within a single functional group, such as human resources, are being phased out in favor of cross-functional systems. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 45
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

10) Managers need TPSs to monitor the status of internal operations and the firm's relations with the external environment. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 46
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

11) Most MISs use sophisticated mathematical models or statistical techniques. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 45-46, 49
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

12) Decision-support systems help managers make decisions that are unique, rapidly changing, and not easily specified in advance. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 48
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

13) Decision-support systems use internal information as well as information from external sources. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 48
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

14) ESSs are designed to serve the middle management of the organization. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 51
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

15) ESSs are designed to incorporate data about external events, but they also draw summarized information from internal MIS and DSS. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 51
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

16) ESSs are designed primarily to solve specific problems.
Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 51
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.2

17) Information supplied by an enterprise system is structured around cross-functional business processes. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 55
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 2.3

18) Enterprise systems often include transactions with customers and vendors. Answer: TRUE...
tracking img