Week Three Doc

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 59
  • Published : February 24, 2012
Open Document
Text Preview
Week Three Checkpoint 1

Week Three Checkpoint
Brenda Mask
Art 101 /Introduction to Art
February 21, 2012
Tulasi Zimmer

Week Three Checkpoint 2 Site Title:| MyArtsLab for A World of Art, 6e|
Book Title:| A World of Art|
Book Author:| Sayre|
Location on Site:| Resources > Simulations > ELEMENTS OF FORM: TEST| Date/Time Submitted:| February 21, 2012 at 10:57 PM (UTC/GMT)|
| Summary of Results|
100% Correct of 11 Scored items: 11 Correct:|  100%|
0 Incorrect:|  0%|
|
More information about scoring|
|
|

|
1.| | The term Mass refers to: Your Answer:| form with three-dimensional volume|
|
|
2.| | Masses in a sculptural composition can be composed using:  Your Answer:| linear principles|
|
|
3.| | The term contours refers to:  Your Answer:| lines that show the outline of the edges or surfaces of a form|
|
|
4.| | Cross-contour is used to: Your Answer:| show mass by using line|
|
|
5.| | The character of a shape is most determined by  Your Answer:| its outside contour|
|
|
6.| | Contour drawings:  Your Answer:| feature simplified line|
|
|
7.| | Solidity in a cross-contour drawing is: Your Answer:| an illusion|
|
|
8.| | The character of a line is determined by:  Your Answer:| its angles and/or curves|
|
|
9.| | Line can be used to show: Your Answer:| all of the above|
|
|
10.| | Shape is a _________________ element. It becomes visible when an area of a picture space is set off from the rest.  Your Answer:| two-dimensional|
|
|
11.| | When a figure is drawn on a picture plane, how many shapes are created?  Your Answer:| two|
|
Site Title:| MyArtsLab for A World of Art, 6e|
Book Title:| A World of Art|
Book Author:| Sayre|
Location on Site:| Resources > Simulations > ORGANIZING SPACE: TEST| Date/Time Submitted:| February 21, 2012 at 11:03 PM (UTC/GMT)|
| Summary of Results|
100% Correct of 15 Scored items: 15 Correct:|  100%|
0 Incorrect:|  0%|
|
1 question not scored. 15 scored questions.
More information about scoring|
|
|

|
1.| | What is a vanishing point?  Your Answer:| point in perspective drawing where the sight lines come together|
|
|
2.| | What is linear perspective? Name the two common techniques for showing linear perspective.  Your Answer:| Linear perspectives are similar to a viewer looking through a piece of glass and drawing the scene directly on the glass. Two types of linear perspectives is the one and two point perspective. In a one point perspective the view is what the person sees when looking down a straight road and only shows the straight lines of the buildings making them seem almost flat.|

|
|
3.| | The horizon line is located  Your Answer:| level with the viewer's eyes|
|
|
4.| | One-Point Perspective works best with:  Your Answer:| geometric forms|
|
|
5.| | All horizontal vectors in Two-Point Perspective: Your Answer:| vanish to the horizon line|
|
|
6.| | Foreshortening is: Your Answer:| arranging forms in relation to a point of view|
|
|
7.| | The maximum effect of foreshortening occurs  Your Answer:| at eye level with the feet of a figure, looking up|
|
|
8.| | When a light is shined directly on an object, it appears: Your Answer:| flatter|
|
|
9.| | In figure/ground relationships  Your Answer:| strong contrast sets the figure off from the ground|
|
|
10.| | The strongest indicator of spatial depth is: Your Answer:| overlap|
|
|
11.| | How do artists convey a sense of 3-dimensional or illusionary space? Your Answer:| all of the above|
|
|
12....
tracking img