The Digestive System

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 165
  • Published : March 15, 2013
Open Document
Text Preview
Name: __________________________ Date: _____________

|Link to: 23.1 The GI tract|
1.|Which of following processes is the function of the smooth muscle layer of the digestive system?| A)|Ingestion|
B)|Secretion|
C)|Mixing and propulsion|
D)|Absorption|
E)|None of the above|
Ans:|C|

|Link to: 23.1 The GI tract|
2.|Which of following processes is the primary function of the mouth?| A)|Ingestion|
B)|Secretion|
C)|Mixing and propulsion|
D)|Absorption|
E)|None of the above|
Ans:|A|

|Link to: 23.6 In the small intestine|
3.|Which of following processes is the primary function of the villi of the small intestine?| A)|Ingestion|
B)|Secretion|
C)|Mixing and propulsion|
D)|Absorption|
E)|None of the above|
Ans:|D|

|Link to: 23.2 The mouth lubricates|
4.|Which of the following accessory organs produces a fluid to begin chemical digestion of food?| A)|Teeth|
B)|Salivary glands|
C)|Liver|
D)|Gallbladder|
E)|Pharynx|
Ans:|B|

|Link to: 23.5 The pancreas|
5.|Which of the following accessory organs produces a fluid that functions to emulsify dietary fats?| A)|Teeth|
B)|Salivary glands|
C)|Liver|
D)|Gallbladder|
E)|Pharynx|
Ans:|C|

|Link to: 23.5 The pancreas|
6.|Which of the following accessory organs stores bile?|
A)|Teeth|
B)|Salivary glands|
C)|Liver|
D)|Gallbladder|
E)|Pharynx|
Ans:|D|

|Link to: 23.1 The GI tract|
7.|The capability of the GI tract to move material along its length is called| A)|Motility|
B)|Propulsion|
C)|Digestion|
D)|Absorption|
E)|Defecation|
Ans:|A|

|Link to: 23.1 The GI tract|
8.|This layer of the GI tract is composed of areolar connective tissue containing blood and lymph vessels.| A)|Mucosa|
B)|Lamina propria|
C)|MALT|
D)|Musclaris|
E)|Epithelium|
Ans:|B|

|Link to: 23.1 The GI tract|
9.|This layer of the GI tract is composed of areolar connective tissue that binds the mucosa to the muscularis.| A)|Submucosa|
B)|Lamina propria|
C)|Epithelium|
D)|Serosa|
E)|None of the above|
Ans:|A|

|Link to: 23.1 The GI tract|
10.|This layer functions by secreting a lubricating fluid.|
A)|Serosa|
B)|Submucosa|
C)|Muscularis|
D)|Mucosa|
E)|MALT|
Ans:|A|

|Link to: 23.6 In the small intestine|
11.|These are composed of prominent lymphatic nodules that function in the immune response.| A)|Mucosa|
B)|Lamina propria|
C)|Muscularis|
D)|Submucosa|
E)|Serosa|
Ans:|B|

|Link to: 23.1 The GI tract|
12.|This plexus is located between the longitudinal and circular smooth muscle layers of the muscularis.| A)|ENS|
B)|Myenteric plexus|
C)|Submucosal plexus|
D)|Digestive plexus|
E)|Absorption plexus|
Ans:|B|

|Link to: 23.1 The GI tract|
13.|This portion of the peritoneum drapes over the transverse colon and coils of the small intestine.| A)|Greater omentum|
B)|Falciform ligament|
C)|Lesser omentum|
D)|Mesentery|
E)|Mesocolon|
Ans:|A|

|Link to: 23.1 The GI tract|
14.|This portion of the peritoneum attaches the liver to the anterior abdominal wall and diaphragm.| A)|Greater omentum|
B)|Falciform ligament|
C)|Lesser omentum|
D)|Mesentery|
E)|Mesocolon|
Ans:|B|

|Link to: 23.1 The GI tract|
15.|This portion of the peritoneum is largely responsible for carrying blood and lymph vessels to the large intestine.| A)|Greater omentum|
B)|Falciform ligament|
C)|Lesser omentum|
D)|Mesentery|
E)|Mesocolon|
Ans:|E|

|Link to: 23.2 The mouth lubricates|
16.|The hard palate|
A)|is the anterior portion of the roof of the mouth|
B)|Is formed by the maxillae and palatine bones|
C)|Is covered by a mucous membrane|
D)|is the anterior portion of the roof of the mouth, formed by the maxillae and palatine bones| E)|All of the above|
Ans:|E|

|Link to: 23.2 The mouth lubricates|
17.|Lateral to the base of the uvula in the mouth, this muscular fold runs posteriorly down the lateral sides of the soft palate to the pharynx.| A)|Uvula|
B)|Palatoglossal arch|
C)|Palatopharyngeal...
tracking img