Read full document

Shqipp

Page 1 of 2
C’eshte realizmi?
1. C’eshte simbolizmi ?
2. C’eshte natyralizmi ?
3. Numero disa nga shkrimtaret realist.
4. Ku ndryshon simbolizmi nga realizmi ?
5. Numero disa nga shkrimtaret simboliste.
6. A mund te jete autori realist plotesisht realiste ?
7. Numero disa nga veprat kryesore te Honore De Balzak.
8. Cilat jane kryetemat balzakiane ?
9. Si jane personazhet e Honore De Balzak ?
10. Pse shume lexues e qortojn Balzakun per stilin e tij proliks ? 11. Ne fragmentin Thesari I Evgjenise , per cfare sherben dhurata ? 12. Per cka perdoret eseja pershkruese ?
13. Si ndahen esete pershkruese ?
14. C’eshte ese pershkruese subjektive ?
15. C’eshte ese pershkruese objektive ?
16. Nmero disa nga veprat e Gystav Folber.
17. Ne cka mbeshtetet estetika e G.Folberit ?
18. Ne vepren e Folberit “Enderrimet e Emes” , per cka enderon Ema ? 19. Numer disa nga veprat e Leon Tolstoit.
20. Cfare personazhe ka perdorur Leon Tolstoi ne veprat e tij ? 21. Pse romanin e L.Tolstoit “Lufta dhe Paqja” e kane pagezuar si ? 22. Cilet kan qene personazhet qendror te romanit “Lufta dhe Paqja” ? 23. Si e kupton Tolstoi historine ?

1.Vet termi realism tregon se object i vepres se artit u be realitet: gjithcka u mor nga jeta reali dhe I shembelleu asaj. 2.Simbolizmi u shfaq si levizje letrare qe i bie ndesh realizmit per cheshtjet thelbesore qe lidhen me natyren dhe karakterin e artit 3.Natyralizmi eshte dege letrare e cila shpjegon gjithcka perms nje mbizoterimi te trefishte te qenies njerzore , qe ka te beje me racen , mjedisin dhe momentin. 4.Honore De Balzak , Gystav Folber , Carls Dikens , Uilliam Thekeri e tjer . 5.Nese realizmi kishte lindur si kundervenie ndaj romantizmit , simbolizmi u shfaq si levizje letrare qe i bie ndesh realizmit. 6.Stefan Malarmeja , Pol Verleni , Sharl Bodeleri , Lekont de Lile e tjer . 7.Jo , sepse ata marin ate cka u nevojitet nga nga realiteti dhe I japin asaj vlere pergjithesuese duke...

Rate this document

What do you think about the quality of this document?

Share this document

Let your classmates know about this document and more at Studymode.com