Question for Quiz

Only available on StudyMode
  • Topic: Pointer, SQL, C
  • Pages : 12 (2012 words )
  • Download(s) : 163
  • Published : February 25, 2013
Open Document
Text Preview
C PROGRAMMING :

1.In which header file is the NULL macro defined?
A.stdio.hB.stddef.h
C.stdio.h and stddef.hD.math.h
Ans: c

2.Which bitwise operator is suitable for turning off a particular bit in a number? A.&& operator
B.& operator
C.|| operator
D.! operator
ans: b

3.What does the following declaration mean?
int (*ptr)[10];
A.ptr is array of pointers to 10 integers
B.ptr is an pointer to array
C.ptr is an array of 10 integers
D.ptr is a pointer to an array of 10 integers
ans: d

4. Declare the following statement?
"An array of three pointers to chars".
A. char *ptr[3];
B char *ptr[3]();
C. char (*ptr[3])();
D. char **ptr[3];
ans: a

5. What do the following declaration signify?
void *cmp();
A. cmp is a pointer to a void type.
B. cmp is a void type pointer variable.
C. cmp is a function that returns a void pointer.
D. cmp function returns nothing.
ans: c

6. Which of the following correctly shows the hierarchy of arithmetic operations in C? A./ + * -
B.* - / +
C.+ - / *
D./ * + -
ans: d

7. What will the function rewind() do?
A.Reposition the file pointer to a character reverse.
B.Reposition the file pointer stream to end of file.
C.Reposition the file pointer to begining of that line.
D.Reposition the file pointer to begining of file.
ans: d

8. What is stderr ?
A.standard error
B.standard error types
C.standard error streams
D.standard error definitions
ans: c

9. Which bitwise operator is suitable for turning on a particular bit in a number? A. && operator
B. & operator
C. || operator
D. | operator
Ans : D

10.In which stage the following code
#include<stdio.h>
gets replaced by the contents of the file stdio.h
A. During editing
B. During linking
C. During execution
D. During preprocessing
Ans : D

NETWORKING :

1.What flavor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet? A.NATB.Static
C.DynamicD.PAT
ans:D
2.Which protocol does DHCP use at the Transport layer?

A.IPB.TCP
C.UDPD.ARP
ans:C
3. .Which protocol is used to send a destination network unknown message back to originating hosts?

A.TCPB.ARP
C.ICMPD.BootP
ans: C
4.How many collision domains are created when you segment a network with a 12-port switch?

A.1B.2
C.5D.12
Ans: D
5.When data is encapsulated, which is the correct order?

A.Data, frame, packet, segment, bit
B.Segment, data, packet, frame, bit
C.Data, segment, packet, frame, bit
D.Data, segment, frame, packet, bit
Ans: C
6.In which of the following technologies is the term HFC used? A.DSL
B.PPPoE
C.Frame Relay
D.Dedicated T1
Ans: D
|
|
7. which memory component on a cisco router contains thw dynamic system configuration A.RAM
B.DRAM
C.ROM
D.Both A & B
Ans : D
8.. | How long is an IPv6 address?|
| A.| 32 bits|
B.| 128 bytes|
C.| 64 bits|
D.| 128 bits|
|
Ans : D
9. To back up an IOS, what command will you use?
A. backup IOS disk
B. copy ios tftp
C. copy tftp flash
D. copy flash tftp
Ans : D
10. What is the main reason the OSI model was created?

A. To create a layered model larger than the DoD model.
B. So application developers can change only one layer's protocols at a time. C. So different networks could communicate.
D. So Cisco could use the model.
Ans :c
OPERATING SYSTEM
1.Virtual memory is ?
A.Extremely large main memory
B.Extremely large secondary memory
C.An illusion of an extremely large memory
D.A type of memory used in super computers
Answer = C

2. Spatial locality refers to the problem that once a location is referenced ? A.It will not be referenced again
B.It will be referenced again
C.A nearby location will be referenced soon
D.None of Above

Answer : B

3. Which of the following is an example of SPOOLED device?...
tracking img