Public Health and Page Ref

Topics: Public health, Health, Transtheoretical model Pages: 19 (3969 words) Published: June 15, 2014
Access to Health, 13e (Donatelle)
Chapter 1 Accessing Your Health

1) Which of the following individual choices has a major effect on both current health and projected life expectancy? A) Genetic tendency toward obesity.
B) Pollution
C) Level of education
D) Smoking
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: 3
Skill: Analyzing

2) The medical model of health would most likely focus on which of the following? A) Controlling air and water pollution
B) Lifestyle interventions to prevent chronic diseases
C) Treating bacterial infections with antibiotics
D) Serving marginalized populations
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 6
Skill: Understanding

3) The number of years a person is anticipated to live based on conditions at the time of birth is A) life expectancy.
B) population control.
C) mortality.
D) morbidity.
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 4
Skill: Understanding

4) Which of the following were cited by college students in a national survey as major impediments to performing well academically? A) Pressure from parents and family members
B) Stress, anxiety, and sleep difficulties
C) Repeated strep infections
D) Carrying a too-heavy course load
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 3
Skill: Understanding/Analyzing

5) What is the leading cause of death in the United States across all age groups? A) Heart disease
B) Cancer
C) Cerebrovascular disease
D) Unintentional injuries
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 4
Skill: Understanding
6) Which of the following describes the rate of deaths within a certain population? A) Prevalence
B) Life expectancy
C) Mortality
D) Morbidity
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 4
Skill: Understanding

7) Heart disease, cancer, and diabetes are examples of
A) chronic disease.
B) hereditary disease.
C) communicable disease.
D) acute disease.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 4
Skill: Remembering

8) Since the early 20th century, the life expectancy of Americans has A) increased by more than 10 years.
B) increased by more than 20 years.
C) increased by more than 30 years.
D) increased by more than 40 years.
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 4
Skill: Understanding

9) Healthy life expectancy refers to the number of years a person can expect to live A) while covered by Medicare.
B) without chronic pain, disability, or significant illness. C) without pain or short-term or long-term disability.
D) without cancer or diabetes.
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 5
Skill: Remembering

10) Life expectancy 100 years ago was largely determined by
A) medical history.
B) lifestyle choices.
C) susceptibility to chronic disease.
D) susceptibility to infectious disease.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 4
Skill: Understanding/Evaluating
11) The term health is often interchangeable with the term
A) adaptability.
B) flexibility.
C) wellness.
D) pain-free.
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 6
Skill: Remembering

12) Jerome eats healthy foods, exercises regularly, gets eight hours of sleep each night, and rarely becomes ill. His ability to ward off illness is related to which dimension of health? A) Social

B) Intellectual
C) Physical
D) Emotional
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 8
Skill: Applying

13) Jasmine has many friends, is respected by her coworkers, and maintains a great relationship with her boyfriend. Her ability to interact with others exemplifies which dimension of health? A) Social

B) Intellectual
C) Emotional
D) Physical
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 8
Skill: Applying

14) Rashid volunteers weekly to help pick up trash in his neighborhood. This action contributes to improving which dimension of his health? A) Intellectual
B) Social
C) Environmental
D) Spiritual
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: 9
Skill: Applying

15) Which of the following best describes emotional health?
A) Ability to be self-sufficient
B) Ability to solve problems
C) Ability to express or control feelings
D) Ability to adapt to...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay about Public Health
  • Public Health Essay
  • Public Health Essay
  • public health Essay
  • Essay about Public Health
  • Public health Essay
  • PUBLIC HEALTH AND HEALTH ISSUES Essay
  • P1 Aspects of Public Health Research Paper

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free