Project

Topics: Management, Supply chain management, Productivity Pages: 36 (6904 words) Published: September 8, 2013
Operations Management: Processes and Supply Chains, 10e (Krajewski et al.) Chapter 1 Using Operations to Compete

1) Operations management refers to the direction and control of inputs that transform processes into products and services. Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

2) As a functional area of a business, Operations translates materials and services into outputs. Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

3) The three main line functions of any business include Operations, Finance and Marketing. Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

4) Support functions in an organization include Accounting, Human Resources and Engineering. Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

5) A process involves transforming inputs into outputs.
Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: process, inputs, outputs

6) Inputs to a process can include human resources.
Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: inputs, process, resources

7) Every process has a customer.
Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: process, customer

8) A nested process refers to a process within a process.
Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: nested process

9) At the level of the firm, service providers offer just services and manufacturers offer just products. Answer: FALSE
Reference: A Process View
Difficulty: Moderate
Keywords: manufacturing, service, similarity, goods, services

10) At the process level, it is much easier to distinguish whether the process is providing a service or manufacturing a product. Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Moderate
Keywords: manufacturing process, service process, goods, services

11) In a service process, output can be inventoried.
Answer: FALSE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: manufacturing process, service process, inventory

12) Manufacturing processes tend to be capital intensive, while service processes tend to be more labor intensive. Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: manufacturing process, service process, capital intensive, labor intensive

13) Quality is more easily measured in a service process than in a manufacturing process. Answer: FALSE
Reference: A Process View
Difficulty: Moderate
Keywords: manufacturing process, service process, quality

14) Manufacturing processes usually have long response times compared to service processes. Answer: TRUE
Reference: A Process View
Difficulty: Moderate
Keywords: manufacturing process, service process, response time

15) Contact with the customer is usually higher in a manufacturing process than in a service process. Answer: FALSE
Reference: A Process View
Difficulty: Easy
Keywords: manufacturing process, service process, customer contact

16) A core process is a set of activities that delivers value to external customers. Answer: TRUE
Reference: The Supply Chain View
Difficulty: Moderate
Keywords: core process, supply chain
Learning Outcome: Discuss operations and operations management as a competitive advantage for the organization.

17) A supply chain is the cumulative work of a firm's processes. Answer: TRUE
Reference: The Supply Chain View
Difficulty: Easy
Keywords: process, supply chain

18) The supplier relationship process selects the...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • It 205 Hardware Replacement Project Essay
  • Risk Management in Construction Projects Research Paper
  • Essay about Project Management
  • ERP Implementation Project Essay
  • Essay on Learning Chapters on Project Procurement Management
  • Systems Development/Project Management and Outsourcing Essay
  • Four Types of It Projects Essay
  • Project Management Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free