Plan de Marketing

Pages: 10 (1955 words) Published: October 19, 2010
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi"
Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial

PLAN DE MARKETING

Indrumator: prof. Studenti: Popescu Andrei Mihai
Lazarescu Raluca Nastasa Vlad Ionut Grupa: 4306

Anul Universitar 2009-2010

Cuprins:

Rezumat…………………………………….. .3 I. Scurta prezentare a afacerii…………………. 4 II. Analiza situatiei curente de marketing……… 5 III. Analiza SWOT……………………………… 8
IV. Obiectivele de marketing…………………… 9
V. Strategii de marketing……………………….10
VI. Control si adaptare………………………….. 10 VII. Concluzii……………………………………. 11 VIII. Bibliografie …..…………………………….. 12

Rezumat

In aceasta lucrare ne-am indreptat atenti asupra unui produs ce este in continua crestere pe piata.Panourile solare sunt o solutie de viitor deoarece se utilizeaza energia solara care este nelimitata, nepoluanta si cel mai important este gratis.Panourile solare valorifica aceasta energie asigurand o investitie pe termen lung.

Firma noastra SC. SOLAR-ENERGY S.R.L cu sediul in Iasi, are ca domeniu de activitate producerea si comercializarea panourilor solare. Ne-am indreptat atentia asupra panourilor solare deoarece dupa cum bine stim traim in vremuri cu mari probleme ecologice si economice iar panourile solare aduc economii considerabile de combustibil: intre 60 si 80%. Energia solara ar putea deveni principala sursa de electricitate la nivel mondial pana la sfarsitul secolului, rolul acestei surse fiind neglijat pana in prezent pentru ca producatorii asteapta scaderea costurilor de productie pana la nivelul celor ale combustibililor fosili. In general, potentialii clienti sunt firmele ,institutiile si persoanele fizice care doresc un viitor cat mai bun.

Produsele noastre sunt realizate intr-o noua tehnologie pretabila pentru toate sistemele solare in circuit deschis. Procesul tehnologic si materialele folosite duc la realizarea unei eficiente energii termice si electrice ridicate chiar pe timpul perioadelor cu radiatie solara insuficienta.

Chiar daca in Romania este inca la inceput si mult sub media europeana, piata panourilor solare este pe o tendinta crescatoare, dublandu-se de la an la an.

I. Scurta prezentare a afacerii

Scopul: Promovarea sursei de energie inepuizabile,nepoluante prin comercializarea de panouri solare asigurand o perioada de functionare lunga la costuri de exploatare si intretinere minime.

Denumirea firmei: SC. SOLAR ENERGY. SRL

Obiect de activitate: Comercializarea de panouri solare cu un randament foarte ridicat.Cod CAEN 4013. Slogan: Energie Solara – efort minim, eficienta maxima! Misiunea firmei: Misiunea noastra este sa reducem consumul de energie clasica, atat in cadrul institutiilor publice cat si la cele private, prin utilizarea tehnologiilor moderne si a echipamentelor performante care produc energie neconventionala, tot timpul anului, cu titlu garatuit. Suntem o companie a carei misiune este sa puna la dispozitia clientului interesat panouri solare de calitate superioara cu o eficienta maxima si dovada de profesionalism. Descrierea produselor: Panourile Solare sunt realizate pe baza cele mai noi şi moderne tehnologii, având cel mai eficient transfer energetic dintre toate echipamentele care produc energie termică gratuit. Pierderile termice ale panourilor solare cu tuburi vidate sunt practic inexistente, în schimb pot absorbi căldura şi în cazul radiaţiei solare difuze (soare acoperit de nori), sau la temperaturi foarte scăzute ale mediului extern. Produse:

- panouri solare(captatoare) – instalatie termosolara,apa calda si aport la incalzire;
- instalatii fotosolare(fotovoltaica) – aport la energia electrica.

|Panou solar |Număr de |Diametrul |Lungimea |Suprafaţă utilă |Capacitate boiler | |presurizat...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Plan de Marketing SWP Essay
  • KElloggs Marketing Plan Essay
  • Developing a marketing plan Essay
  • Coles Marketing Plan Research Paper
  • Marketing Plan: ZARA Essay
  • Essay about Marketing Plan Group Assignment final
  • Marketing Plan Essay
  • marketing plan Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free