Nomi

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 56
  • Published : April 19, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 13: The Biology of Learning and Memory

TRUE/FALSE

1.The UCR and the CR are always the same.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:1 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

2.In operant conditioning, an individual’s response leads to a reinforcer or punishment.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:1 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning
MSC:www

3.Punishment makes it less likely for a behavior to occur again in the future.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:1 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

4.In searching for the engram, Karl Lashley found that removal of larger areas of cortex resulted in the greatest impairment of memory.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:2 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

5.Lashley was able to determine that the frontal lobe cortex is more important for memories than the parietal lobe cortex.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:2 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning
MSC:www

6.Eye-blink conditioning depends on the lateral interpositus nucleus.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:2 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

7.The lateral interpositus nucleus in the cerebellum is essential for learning.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Localized Representations of MemoryOBJ:2 TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

8.Information in short term memory is lost more easily than long term memory.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Types of Memory
OBJ:3TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

9.To replace the concept of short-term memory, A. D. Baddeley and G. J. Hitch introduced the term delayed memory to refer to the way we store information while we are working at it.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:Types of Memory
OBJ:3TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning KEY: NEW

10.A common test of working memory is the delayed response task.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Types of Memory
OBJ:3TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

11.H.M. was unable to form any kind of new memories after his surgery.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:The Hippocampus
OBJ:4TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning MSC:www

12.H. M. had particularly severe impairment of episodic memories, or memories of single events.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:The Hippocampus
OBJ:4TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

13.Procedural memory deals with the ability to state a memory in words.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:The Hippocampus
OBJ:4TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning MSC:www

14.Hippocampal damage impairs spatial memory.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:The Hippocampus
OBJ:4TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

15.Thiamine is necessary for the proper metabolism of glucose.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Other Types of Amnesia
OBJ:5TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

16.Korsakoff's patients perform better on tasks of implicit memory than explicit memory.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Other Types of Amnesia
OBJ:5TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning

17.A distinctive symptom of Korsakoff’s syndrome is confabulation, in which patients guess to fill in memory gaps.

ANS:TPTS:1DIF:factualREF:Other Types of Amnesia
OBJ:5TOP:13.1 Learning, Memory, Amnesia, and Brain Functioning MSC:www

18.Alzheimer's patients have better explicit memory than implicit memory.

ANS:FPTS:1DIF:factualREF:Other Types of...
tracking img