Multiple Choice Questions for Microsoft's Visual Basic

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 109
  • Published : May 6, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 10

Multiple Choice

1. IT applications can be developed in which of the following ways? a) build the system in-house
b) buy an application and install it
c) lease software from an application service provider
d) outsource it
e) all of the above

Ans: e
Response: See page 302

2. The information systems planning process proceeds in which order? a) organization mission – organization strategic plan – IS strategic plan – new IT architecture b) organization mission – IS strategic plan – organization strategic plan – IS operational plan c) organization strategic plan – organization mission – IS strategic plan – new IT architecture d) IT architecture – IS strategic plan – organization strategic plan – organization mission e) IS development projects – IS operational plan – new IT architecture – organization mission

Ans: a
Response: See page 306-307

3. A typical IS operational plan contains which of the following elements? a) mission of the IS function
b) summary of the information needs of the functional areas and of the entire organization c) IS function’s estimate of its goals
d) application portfolio
e) all of the above

Ans: e
Response: See page 306-307

4. Which of the following is not a part of the typical IS operational plan? a) mission of the IS function
b) organizational mission
c) IT architecture
d) application portfolio
e) IS function’s estimate of its goals

Ans: b
Response: See page 307

5. Evaluating the benefits of IT projects is more complex than evaluating their costs for which of the following reasons? a) benefits are harder to quantify
b) benefits are often intangible
c) IT can be used for several different purposes
d) probability of obtaining a return from an IT investment is based on the probability of implementation success e) all of the above

Ans: e
Response: See page 308

6. Evaluating the benefits of IT projects is more complex than evaluating their costs for all of the following reasons except: a) benefits are harder to quantify
b) benefits are often tangible
c) IT can be used for several different purposes
d) probability of obtaining a return from an IT investment is based on the probability of implementation success

Ans: b
Response: See page 308

7. The _____ method converts future values of benefits to today’s value by “discounting” them at the organization’s cost of funds. a) net present value
b) cost-benefit analysis
c) return on investment
d) internal rate of return
e) business case approach

Ans: a
Response: See page 308

8. The _____ method measures the effectiveness of management in generating profits with its available assets. a) net present value
b) cost-benefit analysis
c) return on investment
d) internal rate of return
e) business case approach

Ans: c
Response: See page 308

9. Which of the following are advantages of the buy option for acquiring IS applications? a) many different types of off-the-shelf software are available b) software can be tried out
c) saves time
d) company will know what it is getting
e) all of the above

Ans: e
Response: See page 309

10. Which of the following is not an advantage of the buy option for acquiring IS applications? a) few types of off-the-shelf software are available, thus limiting confusion b) software can be tried out

c) saves time
d) company will know what it is getting
e) all of the above

Ans: a
Response: See page 309

11. Which of the following are disadvantages of the buy option for acquiring IS applications? a) software may not exactly meet the company’s needs
b) software may be impossible to modify
c) company will not have control over software improvements
d) software may not integrate with existing systems
e) all of the above

Ans: e
Response: See page 310

12. Which of the following systems acquisition methods results in software that can be tried out, has been used for similar problems in...
tracking img