Mixul de Marketing La Rompetrol Sa

Pages: 15 (4182 words) Published: April 6, 2011
[pic] |Universitatea Transilvania Brasov
Facultatea de Stiinte Economice
Specializarea Marketing | |

[pic]

Brasov, 2010
Mixul de marketing
Capitolul 1. SC ROMPETROL SA

1.1. Prezentarea firmei
Lider in domeniul petrolier regional, ROMPETROL SA este  o companie multinationala, cu activitati in 13 tari si avand o puternica baza operationala in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane. Complexitatea si numarul proiectelor executate la nivel global, de-a lungul timpului, au facut din Rompetrol cea mai cunoscuta marca romaneasca pe plan international.

Sediul social al firmei ROMPETROL SA se afla in Bucuresti, Calea Victoriei nr.222, bl.D6, sector 1, iar capitalul social al firmei este de 174536868.7 lei noi.
Cu o cifra de afaceri de aproximativ 5 miliarde USD in anul 2005, Rompetrol a evoluat de la o companie regionala de marime medie, la una dintre primele 20 de companii petroliere din Europa si prima afacere globala de succes pornita din Romania.

ROMPETROL este sinonim cu valorile modernitatii, succesului si spiritului independent. Brandul ROMPETROL a fost construit cu personalitate si viziune, reflectand in mod firesc spiritul oamenilor care s-au aflat la temelia sa. Pentru ca, mai mult decat produse si servicii din industria petroliera, ROMPETROL reprezinta esenta spiritului inovator si a dorintei de perfectionare traduse prin activitatea dedicata a celor peste 8000 de angajati.

Independenta si pasiunea pentru calitate sunt cele doua valori fundamentale de la care grupul ROMPETROL a initiat procesul de dezvoltare a unui business performant pe oricare dintre pietele internationale. 

Prin cele 40 de firme care alcatuiesc Grupul, ROMPETROL activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie, distributie, servicii industriale, mentenenta, management al proiectelor, logistica, servicii de ecologie industriala si alte servicii conexe, in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. De asemenea, sunt prezenti pe piata transportului aerian dar si pe cea a serviciilor de turism, sau a celor de siguranta si protectie.

Rompetrol a luat fiinta in anul 1974, fiind reprezentantul la nivel international al industriei petroliere romanesti.
Oamenii care formeaza GRUPUL ROMPETROL sunt cei care inspira si sustin valorile brandului ROMPETROL. Un brand puternic, care ia nastere, creste si traieste alaturi de personalitati cu viziuni puternice. Acesta se regaseste in tot ceea ce sunt si ceea ce intreprind cei care formeaza aceasta mare echipa.

1.2. Istoric
1974 – Se infiinteaza Rompetrol, reprezentantul la nivel international al industriei petroliere romanesti. 1993 - Societatea Rompetrol se privatizeaza prin metoda MEBO, dar cifra de afaceri a companiei scade in anii imediat urmatori privatizarii sub 6 milioane de dolari. 1998 - Dinu Patriciu si un grup de investitori locali achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni si majoreaza capitalul, reusindu-se astfel o revenire spectaculoasa a cifrei de afaceri. 1999 – Procesul de stabilizare a business-ului se finalizeaza in cursul anului, iar compania face primul pas spre extinderea pe plan international stabilindu-si sediul central, in 1999, in Olanda. In perioada 1999-2000-Rompetrol  a parcurs accelerat drumul de la o modesta companie de servicii petroliere, decapitalizata si cu o cifra de afaceri de 5 milioane de dolari, la puternicul grup petrolier integrat de astazi cu o cifra de afaceri de aproximativ 6 miliarde de dolari estimata pentru 2006.               - Incepe procesul de formare a Grupului Rompetrol, compania realizand prima achizitie majora, rafinaria Vega Ploiesti. In doar 9 luni de la preluare, cifra de afaceri a rafinariei Vega s-a triplat. 2000 - Rompetrol preia Petros – unicul furnizor de servicii la sonda din Romania, in acel moment. Petros a primit, intre timp, denumirea de Rompetrol Well Services SA. 2001 - Grupul Rompetrol realizeaza principala sa achizitie - rafinaria...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Marketing Answers (SA) Essay
  • Conformity in De La Salle University Essay
  • Essay on Marketing
  • De-Marketing Essay
  • Essay about De Marketing
  • La Casa De Las Boats Essay
  • Essay on Marketing
  • Marketing Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free